Destinacije – Aja Napa - Kipar – Travel Magazine

Aja Napa – Kipar

Aja Napa – Kipar

Kiparsko letovalište Aja Napa (Ayia Napa), smešteno na jugo-istočnoj obali Kipra, popularna je turistička destinacija, poznata po svojim prelepim plažama i živahnom noćnom životu. Predlažemo nekoliko aktivnosti tokom boravka u Aja Napi

Plaže

Aja Napa se može pohvaliti nekim od najlepših plaža na Kipru. Plaža Nissi je posebno poznata po kristalno čistoj vodi i zlatnom pesku. Druge značajne plaže su Makronissos, Landa, Vathia Gonia, Pantachou i druge. Uživajte u sunčanju, plivanju i raznim vodenim sportovima.

Aja Napa Nissi

Nafplio grcka
PROČITAJTE I…

Nafplio – biser Peloponeza, najromantičniji grad Grčke

Cape Greco

Na samo nekoliko minuta vožnje od Aja Nape, nalazi se poluostrvo Cape Greco, sa prelepim pejzažima i morskim pećinama. Možete šetati okolnim stazama, uživati u panoramskim pogledima i roniti u kristalno čistoj vodi.

Aja Napa Cape

Na putu do tamo obavezno posetite i čuvenu prirodnu atrakciju, tzv. „most ljubavnika“ (Bridge of Lovers), koji predstavlja jednu od najfotografisanijih lokacija na Kipru.

Manastir Aja Napa

Odmorite se od plaža i posetite manastir Aja Napa, istorijsku znamenitost u centru grada. Ovaj manastir iz 16. veka ima mirno dvorište i mali muzej gde možete istražiti lokalnu istoriju.

Aja Napa manastir

Park skulptura

Sasvim neočekivano, istočno od centra grada i gradske luke, nalazi se impresivni Park skulptura mističnih stvorenja i drevnih bogova u divnom okruženju, sa direktnim pogledom na otvoreno more.

Aja Napa park

Izleti brodom i krstarenja

Istražite obalu Aja Nape i okolinu tako što ćete se ukrcati na jedan od brojnih brodova koji nude kratke izlete ili celodnevna krstarenja.

Aja Napa izleti

Ronjenje i snorkeling

Ovdašnje more je savršeno za ronjenje, bilo uz profesionalnu opremu, bilo uz običnu masku i disaljku. Postoji nekoliko ronilačkih centara koji nude vođene ronilačke ture uz istraživanje podvodnih pećina, grebena i morskog života.

Aja Napa ronjenje

Vožnja kvadovima i avanture van puta

Ako ste spremni za neku avanturu, iznajmite četverocikl (Quad) i istražite okolinu. Na raspolaganju su terenske staze koje vas vode kroz slikovite pejzaže i nude uzbudljivo iskustvo.

Aja Napa kvad

Waterworld Waterpark

Ukoliko putujete sa porodicom ili prijateljima, Waterworld Waterpark je odlično mesto za celodnevnu zabavu. To je jedan od najvećih vodenih parkova u Evropi i nudi širok spektar uzbudljivih tobogana, lenjih reka i bazena.

Nja Napa waterpark

Kiparska kuhinja

Prepustite se ukusnoj kiparskoj kuhinji u lokalnim restoranima i tavernama. Probajte tradicionalna jela kao što su suvlaki (ražnjići od mesa na žaru), halumi sir, mezze (asortiman malih jela) i sveži morski specijaliteti.

Aja Napa halumi

Noćni život i zabava

Aja Napa je širom sveta poznata po živoj noćnoj sceni. Centralni gradski trg, ali i sve okolne ulice, prepune su barova, klubova i restorana. Doživite energičnu atmosferu i uživajte u muzici uživo, u DJ-evima i plesu do ranih jutarnjih sati.

Aja Napa nocni zivot

Preporuka za odlični hotel

Preporučujemo Hotel Nissi Blu 5* koji možete naći u ponudi agencije www.wayout.rs

Aja Napa Nissiblu

Aja Napa Nissiblu

Kipar Nisi
PROČITAJTE I…

Kipar, suncem okupan

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
440Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *