Destinacije – Američki gradovi koji izgledaju kao evropske destinacije – Travel Magazine

Američki gradovi koji izgledaju kao evropske destinacije

Američki gradovi koji izgledaju kao evropske destinacije

Pandemija Covid-19 pogoršala je svaki aspekt života, uključujući i putovanja. Amerikancima je u doglednoj budućnosti zabranjeno putovanje u većinu evropskih zemalja, a ni nama nisu baš sjajne opcije za putovanja. Sa nadom da će sledeće godine biti moguće putovati bez straha od zaraze ili zatvaranja granica, odlučili smo da vam predstavimo američke gradove koji poseduju neki evropski šarm.

Sa šarmantnim gradskim trgovima, arhitekturom iz starog sveta, hranom u evropskom stilu, a možda i nekim prostranim poljima lala ili kiparskih stabala, ovi američki gradovi ostaviće vam osećaj da ste se prebacili u sasvim drugu zemlju.

7 najlepsih jezera u SAD-u
PROČITAJTE I…

7 najlepših jezera u Sjedinjenim Američkim Državama

Boston (Masačeuts)

Prepuni kolonijalne istorije, delovi Bostona učiniće da se osećate kao da ste zakoračili unazad – ili možda na ulice Engleske ili Irske. To je jedan od najstarijih američkih gradova, a između kaldrmisanih ulica Beacon Hill, istorijskih zgrada na gotovo svakom uglu i starih kuća u nizu, to je definitivno jedinstven grad.

View this post on Instagram

Fall vibes 🍁 Photo by @bretclancy

A post shared by Boston.com (@boston) on

Čarlston (Južna Karolina)

Kuće jarkih boja, kaldrmisane ulice, visoke palme, bugenvilije. . . u ovom malom južnom gradu upakovano je toliko evropskog šarma da ćete se osećati kao da ste u Španiji ili južnoj Francuskoj.

Frenkenmut (Mičigen)

Frankenmuth je poznat kao „Mala Bavarska“, što ima smisla s obzirom na to da izgleda kao da je nemačko selo pokupljeno i srušeno usred Mičigena. Ime potiče iz bavarske provincije Frankonije, odakle su poreklom doseljenici, pa grad ima autentično nemački osećaj (neki od meštana čak govore i nemački), sa zgradama u bajkovitom stilu i nemačkim restoranima. Takođe je poznat po Bronnerovoj Božićnoj zemlji čuda, jednoj od najvećih prazničnih prodavnica na svetu zbog koje ćete se osećati kao da stojite usred božićne pijace u Evropi.

Holandija (Mičigen)

Holandija u Mičigenu podseća na Amsterdam. Grad Mičigen bio je pod snažnim uticajem holandske kulture nakon što su se mnogi holandski imigranti nastanili tamo 1800-ih. Ne samo da je tu jedina holandska vetrenjača koja radi u SAD-u, već svake godine postoji i festival Tulip Time, posvećen lalama.

Livenvort (Vašington)

Leavenvorth liči na bavarski grad – napravljen je posebno da izazove osećaj Nemačke za turističkim pojačanjem još 1960-ih. Mali grad, smešten ispod planina Kaskada, prepun je šarmantnih zgrada u alpskom stilu, restorana sa hranom inspirisanom Nemačkom sa nemačkim pivom. Postoje i proslave Oktoberfesta (iako su otkazane za 2020. godinu), uz obilje skijanja i planinarenja.

Monpelje (Vermont)

Još jedan grad nazvan po evropskom gradiću, Montpelier, osnovan je 1781. Ova veza uticala je na ceo grad, koji ima suštinske vibracije Nove Engleske pomešane sa živopisnom francuskom kulturom. Postoje neobične prodavnice i arhitektura inspirisana francuskim jezikom, a sam grad je udaljen svega dva sata od Montreala u Kanadi.

Nju Orleans (Luizijana)

Luizijanom su nekada vladali Francuzi i nigde to nije toliko očigledno kao u Nju Orleansu. Francuska četvrt u gradu učiniće da se osećate kao da ste bukvalno na Francuskoj rivijeri, dok stara zgrada ima izrazito evropski izgled.

Pela (Ajova)

Pela je nazvana „američkim holandskim blagom“ i na nju su snažno uticali holandski imigranti koji su se tamo naselili 1847. Tamo ima toliko holandske kulture za istraživanje, poput Molengracht Plaza, koja ima kanal u holandskom stilu. U gradu se nalaze i šarmantne prodavnice, najviša vetrenjača u Americi, i Tulip Time, godišnji prolećni festival.

Filadelfija (Pensilvanija)

Kao jedan od najstarijih američkih gradova, Filadelfija ima tonu šarma i puno evropskog šmeka. Elfrethova aleja, najstarija ulica u gradu, učiniće da se osećate kao da ste u Engleskoj, dok Gradska kuća podseća na Francusku. Stare zgrade i obilne pijace olakšavaju šetnju gradom i osećate se kao da ste sasvim negde drugde.

View this post on Instagram

When I grow up..🇺🇸

A post shared by Ivan (@strlvl) on

Solvang (Kalifornija)

Nedaleko od sunčane Santa Barbare naći ćete Solvang, koji ćete lako zameniti nekim skandinavskim gradom. Postoje autentične skandinavske pekare, jesenja proslava Danskih dana, replika skulpture Male sirene u Kopenhagenu i reprodukcija kopenhaškog Rundetarna. Dodajte vetrenjače i slamnati krov i dobićete sliku savršene čudesne zemlje nadahnute Holanđanima upravo na zapadnoj obali.

View this post on Instagram

Couldn’t go to Europe so this was the next best thing..

A post shared by Steph (@stephaniele0n) on

PROČITAJTE I…

Stvari koje vas nerviraju kod Amerikanaca

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
117Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *