Destinacije – Art Farm Filozići – No stress on Cress – Kako sam otkrio raj za hedoniste – Travel Magazine

Art Farm Filozići – No stress on Cress – Kako sam otkrio raj za hedoniste

Art Farm Filozići – No stress on Cress – Kako sam otkrio raj za hedoniste

Igor također ima i svoju liniju noževa koje uglavnom proizvodi za rezanje pršuta, a od milja ih zove Terminatori pršuta. Oštrice su japanske ili od domaćeg kovača koje on kasnije dovršava s posebnim drškama i futrolama od drva po želji kupca s graviranim logom, a prodaje ih inače kao i stalke za pršute i daske za serviranje, najboljim restoranima, hotelima i hedonistima.

Art Farm Filozići – Terminator pršuta, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Art Farm Filozići – Terminator pršuta, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Ja sam naručio set noževa sa obranu od fanatika s maskama. Ljudi su postali agresivni ako vas vide bez maske.

Art Farm Filozići, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Za ovu prigodu sam Igoru donio OH WINES pjenušac od Terana, limitirano izdanje od 100 boca. Obavezno ga probajte ako budete u prilici. Saša Bernobić iz Vižinade u Istri radi sjajna vina.

Art Farm Filozići – Maja Sokač i OH Wines pjenušac od Terana, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Znam da će me sad vegetarijanci razapeti, ali za glavno jelo smo imali divlju svinju i jelena, friško ulovljene dan prije. Igor ih je spremio na svoj prepoznatljiv i originalan način: Filoška gregada s jelenkom lopatarom. Meso se topilo u ustima kao albanski sladoled na ljetnoj žegi. Michellin restoran za ovo izgleda kao pučka kuhinja.

Art Farm Filozići – Filoška gregada s jelenkom lopatarom,Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Art Farm Filozići, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Doručak je bio jednako zanimljiv kao i večera. Domaći pekmez od dunje i divlje naranče, svježe kozje mlijeko s domaćim medom i rakija da ubije sve viruse pa i one izmišljene.

Art Farm Filozići – doručak, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Nije ni svjesna da je njezino mlijeko za doručak pio Dragi Vođa. Kakva čast za jednu kozu.

Art Farm Filozići, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Maskota farme – pesonja Budha

Art Farm Filozići – Budha, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

PS: Taman kad sam pomislio da sam vidio sve što Igor radi, skužim da radi i precool drvene naočale.

Art Farm Filozići – drvene naočale, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Sjajno je doći na otok, na selo, u prirodu među domaće životinje i uživati u svježem zraku, domaćoj organskoj hrani, živjeti bez televizije i svih medijskih i materijalnih sranja koja nas okružuju. Osjećao sam se produhovljeno. Nakon dugo vremena sam konačno sjeo i u miru pročitao knjigu.

Art Farm Filozići – Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne – Cijena profita by Bookmarker.hr, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Igor se bavio iznajmljivanjem razglasa i rasvjete, živio je i u Švicarskoj, a onda mu je dosadila ”civilizacija” i sa suprugom Nevenkom se iz Rijeke doselio 2005. godine na Cres. Radio je i kao skiper tako da je dobro upoznao sve otoke na Jadranu, a Cres je odabrao jer je bio dovoljno divlji i nenastanjen otok, a opet velik i relativno dobro povezan, blizu kopna i grada. Veliki je ljubitelj glazbe, hrane, vina i umjetnosti tako da smo do dugo u noć znali razgovorati o glazbenom opusu Lidije Bačić, Mili Hrniću, Eliu Pisku i ostalim velikanima hrvatske glazbene scene.

PROČITAJTE I…

Zanzibar – ostrvo začina i belih peščanih plaža

Zajebavam se. Slušali smo rock i jazz, ispijali dobra vina i guštali u životu. Potajno sam ipak bacio oko na dekolte Lidije Bačić dok nitko nije gledao. Moderna glazba se ne sluša, ona se gleda.

Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne na saksofonu – HDZ ZNA

Art Farm Filozići – Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Predzadnji dan su nam Igor i Nevenka pripremili buzaru od pedoča ”mare & monti” s pancetom i svježim pomidorima. Za predjelo je bila buzara na bijelo. Perverzija.

Art Farm Filozići Malvazija, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Ovaj put sam ih iznenadio s barikiranom malvazijom San Mauro koja nam je sjela uz buzaru k’o budali šamar.

Art Farm Filozići – San Mauro Barique Malvazija, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Nevenka me pitala: ”Zar nisi rekao da imaš i Dingač Matuško?” Zaboravio sam ga kod bazena, ali nije propao. Vratio sam se po butelju koja je nestala kao plenkovićeva anemija kad su ga oslobodili vojske.

Art Farm Filozići – Matuško Dingač, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Svaku večer bi zaspali iste sekunde. Sunce, more, vino… najbolji lijek za nesanicu. Ujutro me Igor dočekao s bocom Adberg viskija iz 1998. Strusili smo svaki čašicu na prazan želudac. Pravi eliksir za svega 10000,00 kn po boci. Spavaš li mirno blagajnice Željka? Ovo je baš bilo ugodno iznenađenje, čak veće od spoznaje da sjedim na stolici koja je rađena za Josipa Broza Tita.

Art Farm Filozići – Igor Zlatkov i Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne, Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Kako se na farmi ništa ne baca, tako su i onih par dagnji što su ostale od jučer iskoristili i napravili od njih fenomenalnu paštu na koju smo se bacili k’o seljak na poticaje. Nebumo putovali na prazan želudac.

Art Farm Filozići – Pašta s dagnjama

Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Ako volite mir, tišinu, romantiku, umjetnost netaknutu prirodu, prekrasno čisto more, fenomenalnu domaću hranu, dobra vina i ako želite nezaboravno iskustvo, Art Farm Filozići je mjesto za vas. Igor i Nevenka su sjajni domaćini. Ako mislite da je ovakav hedonizam skup, baš i nije. Kućica kraj bazena za dvije osobe košta 1000 kn dnevno. Igor na farmi zna organizirati i umjetničke radionice, degustacije viskija i slične evente, tako da je dobro biti njegov prijatelj.

Ako vas ne pokosi izmišljena korona i ne završite na respiratoru i kasnije u lijesu, spakirajte kofere i napunite baterije na Cresu.

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne – samozatajni bacač uroka iz Čučerja, dopisni član magazina ”Bolje Hedonist nego Komunist”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i Gastro Snob.

www.instagram.com/dearleaderjoe

www.facebook.com/dearleaderjoe

Podelite ovaj članak...
9Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Duhovito i interesantno napisano, kao i uvek.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X