Destinacije – Atlantic City - mesto koje Tripadvisor posebno izdvaja iz američkih destinacija! – Travel Magazine

Atlantic City – mesto koje Tripadvisor posebno izdvaja iz američkih destinacija!

Atlantic City – mesto koje Tripadvisor posebno izdvaja iz američkih destinacija!

Spektakularna peskovita plaža duga 11 kilometara, šetalište i kazina pretvorila su Atlantic City u jedno od glavnih odredišta za putovanja u Sjedinjenim Državama, prema Tripadvisor-u. Grad koji mnogi nazivaju drugim Las Vegasom na severoistoku zemlje, ima mnogo toga da ponudi putnicima. Hotela ima na pretek, a plaža je otvorena i tokom jeseni.

Najnoviji podaci o traženim web lokacijama Tripavisor-a pokazuju da su samo Key Largo i Key West na Floridi, popularniji od Atlantic City-a. Ako nas pitate, ovaj grad je sigurno daleko autentičnija Amerika od pomenutih mesta. Atlantic City je prosto grad koji slikovito odražava uspone i padove nacije koja je nudila u startu jedan „američki san“.

Nju Orleans je najveći grad savezne države Luizijane
PROČITAJTE I…

Nju Orleans – grad karnevala, džeza i vudua

Atlantic City – grad greha, mafije i provoda

Iako je svoje zlatno doba imao za vreme prohibicije, Atlantic City i dan-danas nudi jednu glamuroznu sliku koja će vas vratiti u prošlost kada su se ovde sastajali Laki Lučano i Bazgi Sigel. Upravo ovde je održano i osmišljeno prvo takmičenje za Mis Amerike, dok su se u njemu redovno sastajali najveći gangsteri Amerike, koji su doprineli da grad postane najpopularnija turistička destinacija unutar SAD-a. Nažalost, nakon ukidanja prohibicije i hapšenja glavnih gangstera, usledile su loše godine za Atlantic City. Tek osamdesetih godina prošlog veka, grad počinje opet da bude na radaru mnogih zahvaljujući današnjem predsedniku SAD-a, Donaldu Trampu. Tramp je ovde organizovao boks mečeve, a potom i otvorio hotel čija izgradnja je koštala milijardu dolara!

PROČITAJTE I…

Upoznajte ih i odlučite: Atlanta, Majami ili Sijetl?

Kakve brojke beleži domaći turizam u SAD-u i zašto je Atlantic City danas toliko privlačan američkim turistima?

Key Largo na Floridi, ove godine predvodi godišnji oporavak u SAD-u. Iako su putovanja i dalje niža u odnosu na prošlu godinu, Florida je dom nekoliko destinacija koje su doprinele da se domaći turizam oporavi na osnovu pretraživanja hotelskih rezervacija. Istraživanje je pokazalo da domaći putnici više vole da posećuju mesta na plaži. Iako su Florida i Arizona oduvek bile popularne destinacije, zabeležen je značajan porast putnika koji planiraju da ih posete tokom jeseni.
Takođe, američki putnici preferiraju kratke boravke. Čak 55 odsto jesenjih putnika rezerviše od dva do pet noćenja, a 36 odsto i manje od toga.

Sigurnost je svima pokazalo se na prvom mestu. Tako 68 odsto putnika kaže da su sigurnost i čistoća objekata važni kada putuju lokalno. Zbog toga je Atlantic City među najboljima na listi. Osim toga, udaljen je nešto manje od dva sata od Njujorka, te je idealan izlet za sve koji žele mali odmor na obali.

„Pandemija je primorala putnike da budu kreativni i istražuju nove destinacije na načine na koje ranije možda nisu razmišljali. Ove jeseni vidimo porast odredišta na kojima se putnici mogu opustiti i podmladiti.“

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *