Australija i Okeanija – Palau - rajsko ostrvo u Mikroneziji – Travel Magazine

Palau – rajsko ostrvo u Mikroneziji

Palau – rajsko ostrvo u Mikroneziji

Tirkizno more, plitke lagune i plaže od sitnog belog peska. Tropska vegetacija, more u kom ne žive opasne životinje, stotine nenaseljenih ostrva, retke vrste korala, egzotične ribe, kitovi i delfni, brojne vrste ptice, prijateljski naklonjeno lokalno stanovništvo…

Nismo sanjali, ovakvo ostvrvo zaista postoji.

Palau – stotine ostrva, samo osam naseljeno

U pojasu Mikronezije, u Zapadnom Pacifiku, blizini Nove Gvineje i Filipina, nalazi se Republika Palau ili Belau piše National Geographic Srbija.

Kukova Ostrva su autonomna teritorija u Južnom Pacifiku
PROČITAJTE I…

Kukova Ostrva – skrivena usred Pacifika

Republiku čini arhipelag od stotinak ostrva, od kojih je samo osam naseljeno. Južni deo arhipelaga čine koralna ostrva, dok su na severu vulkanska ostrva.

Ostrva su naseljena već hiljadu godina. Otkrili su ih Portugalci 1543. godine. Do 1899. bili su pod španskom vlašću, sve dok ih oni nisu prodali Nemačkoj.

Do Prvog svetskog rata, i okupacije od strane Japana 1924. godine, bila su mandatno područje Lige naroda. U posedu Japana su ostali do 1944. Od 1947. godine su bili u sastavu Tihookeanske protekcijske teritorije SAD. Unutrašnju samupravu stekala su 1981, a nezavisnost 1994. godine.

Stanovništvo se većinski bavi uzgojem kokosove palme, banana, ananasa i manioke, a znatne prihode daje izvoz fosfata, boksita i turizam. Na mnogim listama Palau zauzima prvo mesto kada je u pitanju ronjenje.

Privatno ostrvo - top7
PROČITAJTE I…

Sedam najlepših privatnih ostrva na svetu

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
37Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *