Azija – 10 stvari koje morati uraditi u Dubaiju – Travel Magazine

10 stvari koje morati uraditi u Dubaiju

10 stvari koje morati uraditi u Dubaiju

Dubai je zaista toliko glamurozan koliko vam se i čini. Visoki oblakoderi, impresivne jahte, skupi automobili i hotel sa 7 zvezdica, Burdž Al Arab. Izgled grada se brzo menja i toliko toga se ovde može videti, ali ovo su po nekima 10 najinteresantnijih stvari koje možete uraditi…

Posetite Burdž Al Arab

Jedan od svega nekoliko hotela sa 7 zvezdica u svetu, ovo mesto odiše luksuzom. Čuveni hotel u obliku jedrilice ne možete promašiti, a zanimljivo je da svaki sprat hotela ima svoj konsijerž i specifičan, različit miris.

Obiđite Dubai Miracle Garden

Vrt je otvoren samo tokom zimskih meseci kada velika toplota neće uništiti biljke. Unutar njega, kuće, automobili i poznati pejzaži su napravljeni od miliona cvetova.

Popnite se na vrh Burdž Kalife

Iako vam ovo možda zvuči u prvi mah zastrašujuće, pogled sa vrha je zaista spektakularan. Kupite kartu unapred jer se brzo rasprodaju. Preporuka je otići oko 5 sati popodne tako da možete uživati u pogledu dok je još uvek dan, kada sunce zalazi i tokom noći. Ulaznice nisu baš jeftine ali poseta vredi.

Safari u pustinji i kamile

Ovo je potpuno drugačiji doživljaj od betonske džungle grada. Prašnjavo je, toplo i prelepo. Kada vidite kamile i njihove siluete na pesku dok zalazi sunce osetićete se kao da ste u filmu o Aladinu.

Posetite Akvarijum u najvećem šoping centru na svetu

U ovom tržnom centru se zaista možete izgubiti, ali akvarijum je poprilično veliki i teško ga je promašiti, a spolja se mogu videti i zaposleni koji hrane životinje.

Obiđite Marinu kako biste videli najviši blok stambenih zgrada

Marina će vas sigurno ostaviti bez daha svojim ogromnim, luksuznim jahtama i još većim stambenim objektima.

Večerajte među ribicama u Al Mahari

Ovo je zaista luksuzno gastronomsko iskustvo u restoranu Al Mahara hotela Burdž Al Arab. Potrebna je rezervacija kako biste samo ušli u hotel, tako da rezervišite unapred. Šef restorana je, inače, dvostruki dobitnik Mišelinove zvezdice.

Provedite dan u akva parku Atlantis Aquaventure

Akva park se nalazi na čuvenoj Palmi i ovde ćete se sigurno osetiti kao dete makar na samo jedan dan. Ponesite zaštitni faktor i uživajte u bezbroj fantastičnih vožnji, brzaka i spuštanja niz vodene tobogane.

Vozite se abrom preko Dubai Creek-a

Ovo je jedno od najboljih iskustava koje možete doživeti u Dubaiju. Potrebno je da platite svega 1 dirham kako biste se drvenim brodićem vozili preko zaliva, a njih nekoliko polazi svakog minuta povezujući fantastične arapske bazare.

Posetite pijacu sa začinima

Ova pijaca (suk) se nalazi pored Zlatnog suka u delu grada koji vraća sećanja na stari Dubai. Ovde nećete naći visoke zgrade niti luksuz koji su simbol grada.

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *