Azija – Dve nove indonežanske hit destinacije – Travel Magazine

Dve nove indonežanske hit destinacije

Dve nove indonežanske hit destinacije

Indonezija nisu samo Bali, Jogjakarta, Surabaja ili Džakarta.

Ova zemlja ima da ponudi mnogo toga. Razuđena i rasuta na hiljadama ostrva, smeštena u vatrenom pojasu prepunom vulkana, ova zemlja Jugoistočne Azije je pravi raj za turiste.

Ministarstvo turizma Indonezije je zato odlučilo da im ponudi i nešto drugo od uobičajenih turističkih destinacija. Na velikom azijskom sajmu turizma u Kuala Lumpuru su turistima predstavljene dve nove, još uvek slabo otkrivene destinacije koje nude izuzetne mogućnosti za razvoj turizma.

Banjuvangi (Banyuwangi)
Putnici koji sa Jave prelaze na Bali svakako moraju da prođu kroz Banjuvangi (Banyuwangi), grad na najisturenijoj, istočnoj tački ostrva Java. Iz ovog grada saobraćaju trajekti do Balija, ali on osim tranzitne stanice ima mnogo toga da ponudu što zavređuje duže zadržavanje.

Naziv grada u prevodu znači „aromatična voda“ što ima veze sa veoma popularnom lokalnom legendom o princezi koja je kažnjena smrću zbog izdaje koju nije počinila. Ona je pred smrt rekla da je bace u more i ako voda potom bude prljava i nepijatnog mirisa onda je ona bila kriva, ali ako bude mirisna onda će svi znati da je bila nedužna.

Foto: www.indonesia.travel

Banjuvangi je sve popularnija destinacija kako domaćih turista tako i stranih. Najviše zahvaljujući izuzetnim prirodnim lepotama. Sa jedne strane su prelepe peščane plaže koje zapljuskuje topli Indijski okean, a sa druge visoka i surova planina Raung. Sam grad je idealno mesto za upoznavanje kulturne raznolikosti indonežanskih kultura. Ovde je prava mešavina kultura, običajan i kuhinja sa Jave i Balija. Turisti pored plaža obožavaju i lokalnu kulinarsku ponudu. Okolna priroda pruža nebrojene mogućnosti za zanimljive pešačke ture.

Grad se nalazi na 240 kilometara istočno od Surabaje, glavnog grada pokrajine Istočna Java do koga se lako stiže automobilom, autobusom ili vozom. Iz gradske luke se može otputovati do Zapadnog Balija. Trajekti saobraćaju svakodnevno.

Jezero Toba (Danau Toba)
U severnom delu ostrva Sumatra nalazi se jedan od najznačajnijih prirodnih reljefa na svetu. U džinovskom krateru supervulkana smešteno je jezero Toba, najveće vulkansko jezero i jedno od najdubljih na svetu. Toba se nalazi na 900 metara nadmorske visine, a izmerena mu je dubina od 450 metara. Klima je specifična i znatno prijatnija od okolnih tropskih predela. Ovde mnogi dolaze po osveženje u čistoj i skoro netaknutoj prirodi, a okolina jezera je idealna za „kuliranje“. U sredini jezera se nalazi ostrvo Samosir do koga se može otići na izlet. Moguće su ture motorom skroz oko ostrva, uz obalu kao i lagano planinarenje do vrha ostrva odakle se pruža spektakularan pogled na jezero i njegovu okolinu.

Do jezera Toba se najlakše stiže iz Madana, glavnog grada provincije Severna Sumatra od koga je udaljeno oko 170 kilometara.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Foto: www.indonesia.travel

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X