Azija – Jedinstvene i neobične atrakcije Tokija – Travel Magazine

Jedinstvene i neobične atrakcije Tokija

Jedinstvene i neobične atrakcije Tokija

Tokio je jedan od najvećih gradova sveta (u njegovoj metropolitenskoj oblasti živi oko 38 miliona ljudi) i prostire se na velikoj površini od 13.500 km2.

Teoretski, u ovom gradu biste mogli da provedete ceo život istražujući sve njegove atrakcije i zanimljivosti i ne biste stigli da vidite sve. Sa druge strane, ukoliko želite da za kratko vreme upoznate njegove glavne sadržaje, ovo ne predstavlja veliki izazov, zahvaljujući savršenom funkcionisanju i besprekornoj tačnosti svih oblika gradskog prevoza. Evo nekoliko jedinstvenih iskustava koja možete da doživite u Tokiju.

Probudite se pre zore da biste prisustvovali ribljoj aukciji
Možda zvuči čudno, ali poseta ribljoj pijaci je jedna od najvećih gradskih atrakcija. Da biste stigli na vreme za aukciju, tokom koje se kupci nadmeću za najbolje komade ribe, moraćete da ustanete oko 03.00h ujutru. Ove svetski poznate aukcije, na kojima se ponekad desi da se jedna tuna proda za nekoliko miliona dolara, odnedavno se više ne održavaju na Tsukiji ribljoj pijaci, veću su premeštene na novu, modernu Toyosu pijacu na ostrvu Odaiba. Uprkos činjenici da ćete morati rano da ustanete, dobra vest je da se na ostrvu Odaiba nalazi više drugih poznatih gradskih atrakcija, koje ćete imati vremena da posetite, jer ste dan započeli rano.

Odgledajte sumo meč u Rjogokuu
Sumo i bejzbol su omiljeni japanski sportovi, a poseta sumo meču je odličan način da se razonodite, družite sa lokalcima, ali i da naučite nešto o japanskoj tradiciji i običajima. Ukoliko želite da gledate pravi meč, proverite pre svog odlaska zvanični raspored ovih događaja, u suprotnom možete prisustvovati jutarnjim treninzima sumo rvača.

Putujte kroz vreme u Asakusi
Tokio nema svoju staru gradsku četvrt, ali Asakusa je nešto najbliže tome. U njoj se, između ostalog, nalazi najstarija građevina u gradu, hram Senso-ji iz 8. veka, a uskim ulicama saobraćaju rikše koje vuku ljudi. Tokom proleća, obavezno je posmatranje trešnjevog cveta, sakure, duž obala reke Sumide.

Gledajte planinu Fuđi sa Tokyo Skytree-a
Nakon kratkog putovanja kroz vreme u Asakusi, poseta obližnjem tornju Tokyo Skytree vratiće vas u futuristički pejzaž. Najviši toranj na svetu i najviše zdanje u Japanu, visoko je 634 metra i kada je vedro, sa njegove panoramske platforme možete videti i obrise planine Fuđi. Naravno, u gradu nebodera postoji više mogućnosti za panoramsko razgledanje grada, a među najpoznatijim mestima su zgrada Svetskog trgovinskog centra, zgrada Uprave Tokijske motropolitenske oblasti u Šinđukuu i vrh tornja Mori u Roppongiju.

Divite se miru koji okružuje hram Meiđi
Uprkos velikom broju stanovnika i nedostatku prostora sa kojim prestonica Japana godinama kuburi, posetioce će iznenaditi velikih broj zelenih površina. Mnoge od ovih površina pripadaju japanskoj carskoj porodici, koja ih je otvorila za javnost. Jedno od najlepših mesta za odmor i relaksaciju, je kompleks carskog hrama Meiđi, lociran u užurbanoj oblasti Harađuku. Kompleks se prostire na 70 hektara guste šume, koja se sastoji od 120.000 stabala iz celog Japana koja su carski podanici slali kao poklon. Onog trenutka kada prođete kroz impresivnu torii kapiju i kročite u kompleks ka glavnom hramu, osetićete kako vas obuzima mir.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Uživajte u luckastim modnim kreacijama u Harađukuu
U blizini hrama Meiđi, smeštena je ulica Takešita. Poznata je po tome što se u njoj nalaze radnje sa raznoraznim kawaii, odnosno slatkim, simpatičnim stvarima (između ostalog, veliki broj radnjica koje prodaju šećernu vunu), a znana je i kao mesto okupljanja pripadnika tokijske cosplay supkulture. Ne propustite da se slikate sa kostimiranim momcima i devojkama, got-lolitama, vampirima i likovima iz nama nepoznatih manga stripova.

Priuštite sebi piknik u parku Jojogi
Ovo je još jedno popularno mesto za relaksaciju. Nalazi se u oblasti Šibuja, blizu hrama Meiđi. Posebno je atraktivan u vreme cvetanja trešnje, kada mnogi lokalci prave piknike pod rascvetalim granama drveća.

Posetite Digitalni muzej u Odaibi
Ljubitelji muzeja i umetnosti u Tokiju će uživati. Osim prvoklasnih velikih muzeja, kakvi su Nacionalni muzej, Nacionalni muzej zapadne umetnosti, Muzej umetnosti grada Tokija i Nacionalni muzej nauke, tu su i brojni zanimljivi manji muzeji koji pokrivaju najrazličitije teme i sfere interesovanja. Jedan od najnovijih važnih dodataka muzejskoj „sceni“ je prvi Muzej digitalne umetnosti na svetu, lociran na ostrvu Odaiba – poznatom i po Duginom mostu i replici njujorškog Kipa Slobode.

Šoping u Akihabari
Ukoliko volite elektroniku i raznorazne gedžete, Akihabara je nezaobilazna stavka u vašem itinereru. Poznata je po povoljnim cenama elektronskih uređaja, ali i po brojnim manga radnjama i igraonicama u kojima možete igrati popularne prastare igrice.

Selfi na pešačkom prelazu Šibuja
Jedan od prepoznatljivih simbola grada je pešački prelaz Šibuja. U koje god doba dana da dođete na ovo mesto, videćete gužvu, tačnije prelepi organizovani haos. Iako je to možda najveći od svih tokijskih klišea, ne propustite da se ovde slikate (pešački prelaz lociran je u neposrednoj blizini stanice Šibuja).

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *