Azija – Najbolje autentične nindža atrakcije Japana – Travel Magazine

Najbolje autentične nindža atrakcije Japana

Najbolje autentične nindža atrakcije Japana

Nindže su u svetu poznate kao misteriozni japanski ratnici u tamnoj odeći i sakrivenih lica, koji su bili eksperti u borilačkim veštinama, špijunaži, ubijanju i prerušavanju. Osim u američkim akcionim filmovima, nindže su zaista postojale u starom Japanu, a nasleđe shinobi no mono-a, kako su u svojoj zemlji bili poznati ovi misteriozni ratnici, potiče iz 12. veka.

Još u doba feudalnog Japana, nindže su zbog svog načina ratovanja i striktnog kodeksa ponašanja fascinirale svoje savremenike. Vremenom su priče o ovoj posebnoj klasi plaćenika dobijale fantastične elemente, pa je narod verovao da mogu da lete i da postanu nevidljivi. Bilo da ste ljubitelj muzeja drevnih oružja ili volite da se zabavite u tematskim parkovima, postoje brojna mesta u Japanu koja čuvaju uspomenu na legendarne ratnike, i prenose njihovo nasleđe na nova pokolenja. Ako i vas pomalo fascinira ova tema, evo nekoliko autentičnih nindža atrakcija koje možete uključiti u svoj itinerer prilikom posete Japanu.

Nindža selo i muzej Iga-rju
Nindža muzej Iga-rju nalazi se u prefekturi Mie i udaljen je dva sata od Osaka Nanba železničke stanice. Ovaj mali kompleks sadrži veliki broj atrakcija, uključujući nindža šou, video galeriju sa demonstracijama nindža tehnika, muzej oružja koja su koristili ovi ratnici i kuću punu zamki i lažnih hodnika, čija je uloga bila da obeshrabre neprijatelje u pokušaju da uđu. Tokom posete kući, holu tradicije i teatru na otvorenom, imaćete priliku da naučite više o istoriji i tradiciji nindža. Obavezno posetite suvenirnicu, u kojoj ćete svojim prijateljima i porodici kupiti najbolje suvenire na svetu.
Adresa: 117-13-1 Ueno Marunouči, Iga-ši, Mie-ken
Sajt:www.iganinja.jp

Dečje nindža selo Togakuši
Togakuši nindža selo je zabavni park za decu u kome se mališanima na zanimljiv način predstavlja drevno učenje japanskih ratnika – bušido. Selo je otvoreno od kraja aprila do kraja novembra i od Nagano stanice je udaljeno oko sat vremena vožnje kolima. Poznato je i kao Čibiko Nindža Mura, a deca, koja se prvo maskiraju u nindža kostime (i roditelji imaju istu mogućnost), ovde učestvuju u brojnim interaktivnim programima, takmičenjima, kvizovima i specijalnim događajima.
Adresa: 3193 Togakuši Nagano, prefektura Nagano
Sajt: www.ninjamura.com

Togakuši Ninpo Karakuri Jašiki (Kuća nindža trikova)
Za malo maštovitiju decu i detinjastije odrasle, u istoj oblasti u kojoj je smešteno Togakuši nindža selo nalazi se Kuća nindža trikova, koja posetiocima nudi realističan uvid u to kako je izgledao tradicionalni dom ovih ratnika. Deo kompleksa je i muzej posvećen Školi zatvorenih vrata (togokure rju), sa preko 500 eksponata i propratnih fotografija objašnjenja, a posetioci mogu da pogledaju i filmove o običajima i tradiciji nindža u feudalnom Japanu. Nikako nemojte propustiti posetu drevnom hramu Togakuši u kome su se nekada svakodnevno molile nindže.
Adresa: 3688-12 Togakuši Nagano, prefektura Nagano
Sajt: www.togakushi-ninja.com

Nindža selo Koka 
Istražite ovo skriveno selo i saznajte više o svakodnevnom životu feudalnih nindža ratnika. I Koka selo poseduje Kuću trikova i muzej nindži, ali i neke jedinstvene atrakcije kao što su poligon sa preprekama i bazen u kome možete da probate da hodate po površini vode, kao što su to nekada radille nindže (u legendama naravno, ne zaista). Biće potrebno više sati da se iskuse svi sadržaji ovog nindža sela, a treba napomenuti da je većina njih osmišljena za decu, a ne za odrasle, pa ovaj zabavni park predstavlja idealan porodični izlet iz većih gradova Ocua i Nagahame. Koka nindža selo na svom sajtu nudi popuste, pa svi koji planiraju putovanje u prefekturu Šiga mogu da na ovaj način uštede.
Adresa: 394 Oki Koka-čo, Koka, prefektura Šiga
Sajt: www.koka.ninpou.jp

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *