Azija – Najbolje turističke destinacije Vijetnama – Travel Magazine

Najbolje turističke destinacije Vijetnama

Najbolje turističke destinacije Vijetnama

Vijetnam je poslednjih godina sve popularnija destinacija za turiste iz celog sveta, često u okviru aranžmana koji uključuju više zemalja Jugoistočne Azije (Tajland, Kambodža, Laos, Vijetnam, Mjanmar, ponekad Singapur i Indonezija).

Bogato kulturno-istorijsko nasleđe, lokaliteti koji će vas upoznati sa tokom Vijetnamskog rata, izuzetne prirodne lepote i gastronomija, ali i za sada još uvek povoljni aranžmani, sve ovo su razlozi zbog kojih je Vijetnam trenutno jedna od najatraktivnijih azijskih destinacija.

Hanoj
Prestonica je odlična polazna tačka za upoznavanje sa vijetnamskom kulturom, jer se smatra znatno tradicionalnijim od Ho Ši Min Sitija. Stara gradska četvrt, jezero Hoan Kiem, hram književnosti, Mauzolej Ho Ši Mina, Etnografski muzej, samo su neke od obaveznih gradskih atrakcija. Iskustvo nije potpuno bez degustacije raznovrsne ulične hrane, koja važi za najbolju u Vijetnamu.

Zaliv Halong
Zaliv koji se nalazi na Listi svetske baštine UNESCO-a jedna je od najpoznatijih i najfotografisanijih atrakcija zemlje. Halong zaista nudi brojne sadržaje i mogućnosti za avanturu, od istraživanja drevnih pećina u kajacima i penjanja po visokim krečnjačkim stenama, do uživanja na egzotičnim plažama, obilaska ribarskih sela i posmatranja zalaska sunca na romantičnom krstarenju. Možete odabrati dnevni izleti ili, još zanimljivije, noćno krstarenje po zalivu.

Sapa
Sapa je obavezna stanica tokom posete severnom delu zemlje. Raskošne zelene doline dom su brdskim plemenima H’Mong, Dao, Giay, itd. Atraktivna je destinacija tokom sva četiri godišnja doba i ovde se nalaze neke od najlepših treking ruta Vijetnama. Ako želite autentično iskustvo i uvid u to kako žive etničke manjine, ovo je pravo mesto za vas. Lokalnim zajednicama možete pomoći tako što ćete odabrati da odsedate u njihovim kućama i kupiti neke od divnih rukotvorina na seoskim pijacama.

Da Nang
Da Nang se prepuručuje putnicima koji vole da uživaju u luksuzu. Ovde nećete videti prosjake, niti gužve u saobraćaju. Nedavno je plaža My Khe proglašena jednom od šest najboljih na svetu i poznata je po belom pesku, kristalno čistoj vodi i mogućnostima za relaksaciju.

Hoian
Ovaj stari grad je posebno popularan među turistima. Odlikuju ga očuvane uske uličice, radnjice u kineskom stilu, čajdžinice i brojni hramovi. Ovde nema gustog saobraćaja i šetnja je najbolja opcija za obilazak. Hoian je takođe poznat po specifičnoj gastronomiji, a obavezna ulična jela su nudle, pirinač sa piletinom, ali i vijetnamski baget (francuski uticaj).

Ho Ši Min Siti
Nekada poznat pod imenom Sajgon, Ho Ši Min Siti jedan je od vijetnamskih gradova koji se najbrže razvijaju i u njemu ćete se zaista osetiti kao u pravoj azijskoj metropoli, iako je uspeo da zadrži nešto od svog tradicionalnog šarma. I upravo je ova kombinacija starog i novog ono što ga čini tako privlačnim za istraživanje. Ulična hrana je jeftina i jedno od najboljih mesta za degustaciju brojnih ukusnih secijaliteta je Ben Thanh Market. Ljubitelji istorije bi trebalo da posete čuvene Cu Chi tunele, koji se prostiru od predgrađa Ho Ši Min Sitija ka granici sa Kambodžom.. Posetioci čak mogu i da puze kroz neke od tunela i vide kako su se kretali i skrivali vojnici Vijetkonga tokom Vijetnamskog rata.

Delta Mekonga
Ako idete u južni deo zemlje, obavezno u svoj itinerer uključite bar jednodnevni izlet do delte moćnog Mekonga. Živopisni pejzaži, kokosove palme, pirinčana polja su deo ovog autentičnog iskustva, a najbolji način upoznavanja sa deltom je u čamcu. Jedna od obaveznih atrakcija je poseta plutajućoj pijaci Cai Rang.

Foto: Visit Vietnam

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *