Azija – Nove atrakcije Antalije – Travel Magazine

Nove atrakcije Antalije

Nove atrakcije Antalije

Antalijska regija, kao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu, obiluje istorijskim i prirodnim znamenitostima.

Izvanredne plaže i toplo i čisto more mamac su za milione turista kojima je potreban odmor. Letovališta u Antaliji locirana su blizu antičkih gradova poput Termesosa, Aspendosa, Sidea, Pergea, Olimposa, ali novi trendovi u turizmu doneli su u ovu regiju i brojne druge moderne turističke atrakcije kojih do pre nekoliko godina nije bilo. Svi koji jednom dođu u Antaliju stalno joj se vraćaju, a taj grad neće dozvoliti nikome ko se vrati da mu bude dosadno. Poslednjih nekoliko godina u njemu su otvorene neke nove atrakcije koje privlače i nove i stare goste.

Antalijski akvarijum je najnovija od njih. Nalazi se u južnom delu grada, nedaleko od čuvene Konjalti plaže i otvoren je ove godine. To je jedan od najvećih akvarijumskih kompleksa na svetu sa 40 tematskih akvarijuma i najvećim staklenim tunelom, koji je dugačak 131 metar i širok 3 metra. Ovaj kompleks poseduje i neke sadržaje netipične za akvarijume. Tu se nalaze i Snežna dvorana (Snow World) sa Muzejom leda (Ice Museum) u kojoj klinci mogu da se grudvaju, ali i kuća reptila sa impresivnom živom kolekcijom nekih od najotrovnijih gmizavaca na svetu. Akvarijum nudi i multimedijalne šetnje kroz WildPark i okean.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Na drugoj strani grada, na peščanoj plaži Lara odnedavno je svoj dom našao i muzej figura u pesku. Sandland, kako ga nazivaju, napravljen je na samoj plaži na mestu gde se već godinama tokom leta održavao festival figura u pesku. One su sada postavljene kao trajna izložba. Figure su zaštićene od spoljnih uslova, ali se nalaze pod otvorenim nebom i dostupne su tokom cele godine, svih 365 dana pa čak i onih malobrojnih kišovitih. U toku je izložba sa temom legendarnih likova iz crtanih filmova, stripova i poznatih antičkih i istorijskih legendi. Tu su Mala sirena, Kralj lavova, Kiklop, Sfinga.

Oni koji su spremni da odu i malo dalje i koji žele i malo akcije mogu da se upute ka Manavgatu gde je nedavno otvoren i Hip-Notics Cable Park sa tri jezera na kojima se nalaze žičare za skijanje na vodi. U ovom kompleksu za aktivan odmor nalaze se i bazeni, saune, džakuzi, plaže na jezeru. Posetioci pored vodenih sportova mogu da da igraju odbojku na pesku, stoni fudbal ili da sebi priušte relaksirajuću masažu pored jezera.

Jedna od novih omiljenih antalijskih atrakcija je i delfinarijum u kome se nalazi veliki akvapark. Posetioci mogu da uživaju u celodnevnim vodenim aktivnostima, ali i da posmatraju predstavu sa delfinima i plivaju sa njima.

Osim brojnih atrakcija za turiste u Antaliji je dosta urađeno i na uređenju samog grada. Sređeni su i izgrađeni mnogi parkovi, a jedan od najlepših koji se nalazi u samom centru grada dobio je panoramski lift sa pogledom na antičku marinu u starom gradu Kaleičiju.

Uz sve nove atrakcije, ne smete zaboraviti ni na one stare, zbog kojih Antalijsku regiju poseti preko 20 miliona turista svake godine, a koji svedoče o ogromnom istorijskom značaju koji je ovaj grad imao.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *