Azija – Potcenjene tajlandske destinacije – Travel Magazine

Potcenjene tajlandske destinacije

Potcenjene tajlandske destinacije

Proteklih godina Tajland beleži veliki porast broja posetilaca.

Brojne agencije nude aranžmane ka egzotičnim rizortima i rajskim ostrvima ove zemlje, ali budući da više aviokompanija ima povoljne letove iz Beograda i da je veoma jednostavno bukirati smeštaj putem Interneta, interesovanje za individualna putovanja je takođe veliko. Važno je istaći, ipak, da je Kraljevina Tajland velika zemlja sa skoro 70 miliona stanovnika, izrazito bogatog kulturno-istorijskog nasleđa. Tajlandski narod posebno je ponosan na činjenicu da je njihova zemlja jedina u Jugoistočnoj Aziji koju Evropljani nisu kolonizovali. Osim ostrva i priobalnih rizorta, koji se mogu pohvaliti vrhunskim plažama, širokom paletom smeštaja za svačiji džep i brojnim atraktivnim turističkim sadržajima, Tajland turistima može da ponudi i druga jedinstvena iskustva u sadržaje, prirodne, kulturne, istorijske i gastronomske, koje ne bi trebalo potcenjivati.

Chiang Rai
Severni Tajland turistima nije nepoznanica, ali pored popularnog Chiang Mai-ja, još jedan prelepi severni grad se ističe po svojim sadržajima i mogućnostima za istraživanje okolnih prirodnih atrakcija (planinske treking ture, vodopadi i termalni izvori) i sela okolnih brdskih plemena sa autentičnom tradicijom i kulturom. U Chiang Rai-ju možete posetiti Muzej brdskih plemena, brojne budističke hramove, noćni bazar, a subotom obavezno i Saturday Walking Street u ulici Thanalal Rd, događaj tokom koga duž ulice lokalni trgovci poređaju tezgice sa najrazličitijom robom i hranom. Oko 14km od grada nalazi se čuveni Beli hram, Wat Rong Khun. U odnosu na Chiang Mai, Chiang Rai je manje komercijalizovan, sa jeftinijim smeštajem i prisnijom atmosferom, ali sa mnoštvom zanimljivih turističkih sadržaja.

Krabi
Iako će se većina turista odlučiti za izležavanje na nekoj od predivnih plaža Koh Samui-ja ili znatno komercijalnijeg Puketa, priobalni grad Krabi u kopnenom delu Tajlanda takođe se može pohvaliti sa više prvoklasnih plaža, odličnim izborom smeštaja i sopstvenim aerodromom koji je odlično povezan sa Bangkokom. Ukoliko odaberete smeštaj u Krabiju on je odlična baza za izlete na prelepa ostrva u zalivu Phang Nga, uklučujući Ko Lanta i arhipelag Koh Phi Phi.

Sukhothai
Prestonica drevnog istoimenog kraljevstva koje se prostiralo na teritoriji današnjeg Laosa i zapadnog Tajlanda. Postoje dnevni letovi iz Bangkoka do regionalnog aerodroma Sukhothai. Najvažnija atrakcija je Nacionalni istorijski park Sukhothai, koji pokriva veliku površinu i brojne lokalitete, a nalazi se na Listi svetske baštine UNESCO-a. Postoji nekoliko zona parka, a da biste uspeli da obiđete što više, iskoristite priliku da rentirate bicikl, koji je inače veoma popularno prevozno sredstvo i u samom gradu. Ovde vredi posetiti Nacionalni muzej Ramkhamhaeng, nacionalne parkove Ramkhamhaeng i Sri Satchanalai, kraljevsku palatu i hram Wat Mahathat.

Isan
Ako niste raspoloženi za komercijalne sadržaje i turističke markete, posetite ovu još uvek pretežno poljoprivrednu regiju, sa šarmantnim tradicionalnim selima na reci Mekong i starim kmerskim ruševinama. Zbog blizine Laosa i Kambodže, Isan je multikulturalna sredina, što se najbolje oslikava u regionalnoj kuhinji, koja se veoma razlikuje od gastronomije u ostalim delovima zemlje. Isan je centar proizvodnje tajlandske svile, pa ovde po povoljnijim cenama možete kupiti proizvode od ovog materijala izuzetnog kvaliteta.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
10Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X