Azija – Probajte japanski onsen na padinama vulkana Hakone – Travel Magazine

Probajte japanski onsen na padinama vulkana Hakone

Probajte japanski onsen na padinama vulkana Hakone

Hakone pripada Fuji-Hakone-Izu nacionalnom parku i nalazi se na manje od sto kilometara od Tokija.

Poznat je po termalnim izvorima, prirodnim lepotama i prelepom pogledu na planinu Fudži preko kristalne površine jezera Ašinoko.

Hakone je jedna od najpopularnijih destinacija Japanaca ali i stranih turista koji borave u Tokiju i žele da na kratko pobegnu iz velikog grada u prirodu.

Grad i regija se nalaze na putu do Kjota i može se obići ili tokom jednodnevnog izleta iz jednog od ovih gradova, mada zaslužuje da mu se posveti malo više vremena.

Onsen

Foto: Espen Faugstad / Pixabay

U Japanu se termalni izvori nazivaju onsen i ta je reč postala sinonim za tradicionalan japanski spa tretman u lekovitim i termalnim prirodnim bazenima. U podnožju vulkanske planine Hakone ima ih na hiljade i lokalci tvrde da su svi lekoviti. Zato je ova destinacija idealna za zdravstveni turizam i relaksaciju. Većina izvora je sa vodom temperature preko 70 stepeni Celzijusa. Većina hotela u ovom regionu imaju svoje bazene sa olsen vodom, a postoji i mnogo prirodnih izvora pretvorenih u bazene gde se možete banjati do mile volje. Preporučljivo je da se pre korišćenja termalnih bazena raspitate o njegovim lekovitim svojstvima i kontraindikacijama. Sa termalnom vodom tako visoke temperature treba biti oprezan i koristiti je uz stručan medicinski savet.

Owakudani

Foto: 663highland / Wikimedia

Oblast oko kratera vulkana Hakone je veoma aktivna i iako je poslednja vulkanska erupcija zabeležena pre 3000 godina i danas je vulkanska aktivnost veoma prisutna. Zapravo, dok čitate ovaj tekst region je pod upozorenjem na pojačanu vulkansku aktivnost i delimično je zatvoren za posete. Kada je to moguće, treba ga obići. Postoje brojne organizovane pešačke ture tokom kojih možete videti takozvane vrele reke, kojima teče termalna voda, brojne sulfatare i fumarole i termalne izvore.

Ashinoko

Foto: David Squire / Flickr

Jezero Ašinoko (Ashinoko) je formirano u kalderi Hakone vulkana kada se dogodila poslednja njegova erupcija pre 3000 godina. Ono je danas zajedno sa planinom Fudži u pozadini koja se oslikava u jezeru simbol Hakone regiona. Obala jezera nije urbanizovana uz izuzetak nekoliko malih gradova i hotela.

Neobični muzeji

Foto: David Squire / Wikimedia

Hakone je poznat po velikom broju muzeja. Najpoznatiji je muzej na otvorenom u kome se nalaze brojna dela Pikasa i Renoara zajedno sa delima modernih japanskih umetnika. Tu je i Umetnički muzej Pola (Pola Art Museum), koji je osnovala domaća kozmetička kompanija, a u kome se nalaze slike, skulpture, keramika, figure od stakla. Među najpoznatijim delima su i radovi Monea, Pikasa, Sezana i Renoara. Umetnički muzej Okada predstavlja brojna umetnička dela Istočne Azije (Kina, Koreja, Japan).

Osim prirodnih i kulturnih atrakcija, u regionu se nalaze i brojni hramovi ali i prodavnice i tržni centri pa je on popularan i kao šoping destinacija.

Na samoj železničkoj stanici Hakone-Yumoto gde staje voz iz Tokija, nalazi se preko 50 suvenirnica sa najraznovrsnijim tradicionalnim proizvodima. Ovde se mogu kupiti ukrasni predmeti od stakla ili drvene figure koje su tipične japanske rukotvorine.

Zbog velikog broja turista Hakone ima u ponudi i brojne restorane i barove. Poznat je po neobičnim gastronomskim specijalitetima.  Obavezno treba probati kuvane slatke knedle i heljdine nudle koje su specijalitet ovog kraja.

U Hakone se stiže za sat i po vozom iz Tokija. Najbolje je izabrati šinkasen voz koji ide iz Tokija do Kjota. Uz Japan Rail Pass možete na putu ka Kjotu napraviti pauzu u Hakoneu.

Da li ste čuli za ove čudne stvari u Japanu? Upoznajte jedinstvene i neobične atrakcije Tokija. Pročitajte još: Gastro vodič – Japan.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *