Bliski istok – Najbolji tematski parkovi Dubaija – Travel Magazine

Najbolji tematski parkovi Dubaija

Najbolji tematski parkovi Dubaija

Najveći tematski park u zatvorenom nalazi se u Dubaiju, dok se susedni Abu Dabi može pohvaliti najbržim rolerkosterom na planeti – u Ferrari World-u.

Izbor tematskih parkova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je zaista bogat i oni su nezaobilazna atrakcija na vašem putovanju, čak i tokom letnjih poseta (ili posebno tada, kada je zbog velikih vrućina boravak napolju veoma neprijatan). Evo nekoliko najboljih tematskih parkova u Dubaiju.

Dubai Parks & Resorts
U ovom kompleksu, posebno namenjenom porodicama sa decom, dobijate četiri u jednom. Sve počinje u Riverland Dubaiju, gde se graniče parkovi. Ovde se kupuju karte za parkove, ali ima i dosta besplatnih iskustava. Možete se prošetati Boardwalk-om, promenadom u američkom stilu, ili posetiti India Gate, gde ćete uživati u egzotičnoj muzici i akrobatskim predstavama. Postoji i francuski srednjovekovni grad i The Peninsula, trg sa arhitekturom 19. veka.

Deca će uživati u poseti Legoland Dubaiju i Legoland Waterparku, sa preko 40 tematskih vožnji, 20 vodenih tobogana, predstavama i drugm atrakcijama. Ovi parkovi su posebno osmišljeni za zabavu dece od dve do 12 godina.

Nešto stariji će uživati u poseti Motiongate Dubaiju, sa vožnjama i zabavnim sadržajima inspirisanim popularnim holivudskim filmovima, od Igri gladi do Kung Fu pande.

Za pravi azijski ugođaj, posetite Bollywood Parks, prvi ovakav tematski park na svetu.

Foto: Dubai Parks and Resorts

Aquaventure Waterpark
Ova turistička atrakcija nalazi se u čuvenom rizortu Atlantis The Palm. Među brojnim zanimljivim sadržajima, posebno se ističe Aquaconda, najveći tobogan na svetu i prvi takav u svetu (tobogan unutar tobogana). Osim zabavnih vodenih tobogana, zanimljive aktivnosti su ronjenje sa delfinima, plivanje sa ajkulama i poseta najvećem akvarijumu Dubaija, sa preko 60.000 životinja. Postoje i brojni edukativni programi – od onog za mlade spasioce do onih o očuvanju života u moru.

Foto: Atlantis The Palm

IMG Worlds of Adventure
Najveći svetskih tematski park u zatvorenom sastoji se od četiri dela. Posetioci kreću od IMG bulevara, koji se nalazi u centru i povezan je sa svim ostalim zonama. Zatim sledi Cartoon Network oblast, namenjena najmlađima, dok će stariji u Marvel zoni moći da upoznaju svetski poznate superheroje, od Spajdermena do Halka. Zatim sledi Izgubljena dolina (Lost Valley – Dinosaur Adventure) koja na autentičan način prikazuje izgubljeni svet dinosaurusa, a ovde se nalazi i najbrži rolerkoster u parku – The Velociraptor.

Foto: imgworlds.com

Global Village
Ovaj sezonski park je za posetioce otvoren od oktobra do aprila. Pomalo je kičast, ali na simpatičan način. Prošle sezone bio je podeljen na 27 paviljona u kojima su bile predstavljene zemlje Afrike, Azije, Evrope, Severne i Južne Amerike. Pijaca na vodi, cirkus, karneval, panoramski točak, zabavne predstave i više od 100 štandova i kioska sa hranom (plus restorani), deo su sadržaja koji vas ovde očekuju. U parku nema visoke tehnologije, samo stara dobra porodična zabava. Prošle sezone cena ulaznice iznosila je 15 dirhama (3,6 evra), a ove godine park se otvara 29. oktobra.

Wild Wadi Waterpark
Ne samo da ima pogled na jednu od najvećih gradskih atrakcija – Burj Al Arab, već mu je i tema jedinstvena. Zasnovan je na priči o Juhi, liku iz arapskog folklora. Širom parka posetioi mogu da uživaju u 30 vožnji i atrakcija koje su pogodne za porodice sa decom. Najpoznatija atrakcija je Jumeirah Sceirah, jedan od najviših i najbržih vodenih tobogana na svetu (visok je 120 metara, a spuštajući se dostižete brzinu do 80km na sat).

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *