Bliski istok – Upoznajte nove atrakcije Dubaija – Travel Magazine

Upoznajte nove atrakcije Dubaija

Upoznajte nove atrakcije Dubaija

Zahvaljujući kontinuiranom razvoju i velikim ulaganjima u sektor turizma, Dubai je postao jedna od najatraktivnijih svetskih destinacija, na kojoj ćete, tokom svake posete, imati priliku da uživate u nekom novom sadržaju.

Bilo da se radi o vrhunskoj gastronomiji, umetnosti, modi ili avanturi, ovaj mali emirat će svojom bogatom ponudom zadovoljiti i najprobirljivije goste. Mi vam predstavljamo nekoliko novih atrakcija, koje već tokom sledeće posete Dubaiju možete uvrstiti u svoj itinerer.

La Mer
Najnoviji distrikt na obali je savršeni dodatak urbanom imidžu gradske priobalne zone. Lociran u oblasti Jumeirah 1, La Mer odlikuju šetališta uokvirena drvoredima palmi, grafiti-murali, prodavnice, kafei i peščana plaža koja se prostire dužinom 2,5km. U obližnjem Etihad muzeju saznaćete više o savremenoj istoriji Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Foto: visitdubai.com

Laguna Waterpark
Među brojnim atrakcijama La Mera, ističe se Laguna Waterpark – koji će vam omogućiti dan pun zabave na vodenim toboganima i u tematskim oblastima za dečje igre. Možete se oprobati i u surfovanju, na glavnoj atrakciji parka – WaveOz 180, koja generiše džinovski veštački talas. Nakon dana uživanja u suncu i vodenim aktivnostima, opustite se u nekom od brojnih novih restorana uz šetalište La Mer-a.

Foto: lamerdubai.ae

Nova modna avenija
Dubai je jedna od najboljih svetskih destinacija za šoping. Među njegovim tržnim centrima poseban status ima The Dubai Mall, a u okviru njega čuvena Modna avenija. Ovaj deo tržnog centra sa najpoznatijim svetskim luksuznim brendovima dobio je svoje proširenje za elitni šoping. Kako bi kupovinu olakšao svojim bogatim kupcima, tržni centar je u ovom delu obezbedio obezbedio usluge ličnog batlera, prevoz unutar centra i čak ličnog kupca (personal shopper) koji obavlja kupovinu umesto vas.

Al Seef
Smeštena između istorijskog Bur Dubaija sa jedne i Dubai Creek-a sa druge strane, živopisna oblast Al Seef posetiocima nudi uživanje u čarima savremenog Dubaija, ali i šarmantnoj staroj arhitekturi. Dužine 1,8km, Al Seef je podeljen na deo koji odlikuju moderna arhitektura, savremeni restorani, prodavnice i urbani stambeni kvartovi, i na drugi deo, inspirisan tradicionalnom arhitekturom i istorijom Dubai Creek-a – prve gradske luke.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Foto: visitdubai.com

QE2
Čuveni kruzer Queen Elizabeth II krasi istorija duga preko 50 godina, a u svom najnovijem izdanju, brod je pretvoren u luksuzni hotel i centar zabave, lociran u Port Rashid-u. Da biste uživali u njegovoj spektakularnoj unutrašnjosti, ili pogledu sa neke od 13 paluba, ne morate odsedati u hotelu, već možete svratiti na ručak ili večeru u neki od pet prvoklasnih restorana i pogledati izložbu posvećenu istoriji ovog neverovatnog broda.

Foto: QE2.com

XLine
Od kraja 2017. godine, kada je u rad pušten najduži urbani zipline na svetu u Dubai Marini, ova atrakcija je postala jedno od nezaobilaznih iskustava za sve posetioce željne uzbuđenja. XLine vam omogućava da prosečnom brzinom od 80km na sat „letite“ u susret neboderima i luskuznim jahtama u marini, od jedne od Amwaj kula do Dubai Marina Mall-a. Ovo iskustvo možete i podeliti sa nekim, budući da su postavljena dva paralelna zipline-a.

Foto: qdubai.com

Hatta Wadi Hub
U neposrednoj blizini grada nalazi se planinsko selo Hatta, sa brojnim sadržajima i aktivnostima. Među najzanimljivijim je Hatta Wadi Hub, koji posetiocima nudi uzbudljiva iskustva – od streličarstva, zipline-a i penjanja, do nešto ekskluzivnijih sadržaja kao što je prvi azijski water jump park Hatta Drop-In. Ovde se mogu bukirati i kajaking i hajking obilasci prirode.

Foto: visithatta.com

Dubai Frame
Ova 150 metara visoka konstrukcija u parku Zabeel bukvalno uokviruje panoramu Dubaija – nebodere i nove građevinske projekte sa jedne strane i stare distrikte kakvi su Deira i Karama sa druge strane. Dubai Frame čine dva tornja koja povezuje most, sa koga se možete diviti lepoti i kontrastima Dubaija. O prošlosti, sadašnjosti i budućim projektima grada saznaćete više u muzeju i galerijama koji se nalaze u prizemlju Dubai Frame-a.

Foto: visitdubai.com

Bluewaters Island
Bluewaters je novo veštačko ostrvo preko puta čuvene oblasti Jumeirah Beach Residence (JBR), sa čijom plažom je spojeno preko 300m dugog pešačkog mosta. Ovaj moderni distrikt obiluje luksuznim hotelima, restoranima i brojnim sadržajima za zabavu i relaksaciju, a ovde se nalazi i Ain Dubai, najveći panoramski točak na svetu.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *