Mistični Mustik – ostrvo za kraljevski odmor

Mistični Mustik – ostrvo za kraljevski odmor

Majušno ostrvo u Karibima, jedva vidljivo čak i na detaljnim mapama, mesto je gde mnoge poznate ličnosti letuju.

Da li ste čuli za Mustik (Mustique), ostrvo koje pripada karipskoj ostrvskoj državi Sent Vinsent i Grenadini?

Ovih je dana Mustik tema u svim medijima sveta zbog toga što su se tamo uputili na svoj odmor članovi britanske kraljevske porodice, princ Vilijam i Kejt Midlton, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, sa svoje troje dece: princom Džordžom, princezom Šarlot i princom Luisom.

Prema pisanju britanskih medija, oni će tamo proslaviti i šesti rođendan princa Džordža.

Ostrvo Mustik je veoma malo. Na njemu živi tek 500 stanovnika, a u sezoni odmora broj ljudi na ostrvu se udvostruči. Mustik ima oko 100 luksznih vila za izdavanje, nekoliko „običnih“ apartmana i dva mala hotela sa dvadesetak soba. Tu je i jedan restoran, ali i mala policijska stanica. Jedini posao tamošnje policije je da pazi da se ne pojavi neki paparaco ili obožavatelj poznatih posetilaca koji bi im mogao pokvariti odmor.

Foto: Mustique Island / Facebook page

Pored ostrva se nalazi nekoliko ostrvaca, koralnih grebena, koja su privatna i na koja dolaze mnoge poznate ličnosti. Vlasnik jednog takvog minijaturnog tropskog raja je i čuveni modni kreator Tomi Hilfiger.

I drugi članovi kraljevske porodice su letovali ovde, a neki su, poput princeze Margaret provodili dobar deo života na Mustiku. Privatna ostrvca Mustika su ugostila i popularne slavne ličnosti među kojima su i Mik Džeger, Pol Makartni, Denzel Vošington, Tom Ford, Džon Travolta i Brajan Adams.

Obični smrtnici teško da mogu da rezervišu bilo kakav smeštaj na ovom ostrvu. Njegovih apartmana nema na glavnim internet pretraživačima, a najbliža soba je na manjem ostrvu Grenadin i na većem Svetom Vinsentu odakle postoje brodske linije do Mustika. Ostrvo ima čak i svoj aerodrom do koga povremeno leti nekoliko malih, lokalnih aviokopanija poput Grenadine Airways, Mustique Airways ili SVG Air.

Ovo su najlepše karipske plaže. Nisu sva ostrva u Karibima uspešna. Pogledajte kako se Montserat oporavlja iz pepala nakon katastrofalne vulkanske erupcije.Zašto kompanije za krstarenja kupuju privatna ostrva?

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X