Centralna Amerika i Karibi – Mistični Mustik - ostrvo za kraljevski odmor – Travel Magazine

Mistični Mustik – ostrvo za kraljevski odmor

Mistični Mustik – ostrvo za kraljevski odmor

Majušno ostrvo u Karibima, jedva vidljivo čak i na detaljnim mapama, mesto je gde mnoge poznate ličnosti letuju.

Da li ste čuli za Mustik (Mustique), ostrvo koje pripada karipskoj ostrvskoj državi Sent Vinsent i Grenadini?

Ovih je dana Mustik tema u svim medijima sveta zbog toga što su se tamo uputili na svoj odmor članovi britanske kraljevske porodice, princ Vilijam i Kejt Midlton, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, sa svoje troje dece: princom Džordžom, princezom Šarlot i princom Luisom.

Prema pisanju britanskih medija, oni će tamo proslaviti i šesti rođendan princa Džordža.

Ostrvo Mustik je veoma malo. Na njemu živi tek 500 stanovnika, a u sezoni odmora broj ljudi na ostrvu se udvostruči. Mustik ima oko 100 luksznih vila za izdavanje, nekoliko „običnih“ apartmana i dva mala hotela sa dvadesetak soba. Tu je i jedan restoran, ali i mala policijska stanica. Jedini posao tamošnje policije je da pazi da se ne pojavi neki paparaco ili obožavatelj poznatih posetilaca koji bi im mogao pokvariti odmor.

Foto: Mustique Island / Facebook page

Pored ostrva se nalazi nekoliko ostrvaca, koralnih grebena, koja su privatna i na koja dolaze mnoge poznate ličnosti. Vlasnik jednog takvog minijaturnog tropskog raja je i čuveni modni kreator Tomi Hilfiger.

I drugi članovi kraljevske porodice su letovali ovde, a neki su, poput princeze Margaret provodili dobar deo života na Mustiku. Privatna ostrvca Mustika su ugostila i popularne slavne ličnosti među kojima su i Mik Džeger, Pol Makartni, Denzel Vošington, Tom Ford, Džon Travolta i Brajan Adams.

Obični smrtnici teško da mogu da rezervišu bilo kakav smeštaj na ovom ostrvu. Njegovih apartmana nema na glavnim internet pretraživačima, a najbliža soba je na manjem ostrvu Grenadin i na većem Svetom Vinsentu odakle postoje brodske linije do Mustika. Ostrvo ima čak i svoj aerodrom do koga povremeno leti nekoliko malih, lokalnih aviokopanija poput Grenadine Airways, Mustique Airways ili SVG Air.

Ovo su najlepše karipske plaže. Nisu sva ostrva u Karibima uspešna. Pogledajte kako se Montserat oporavlja iz pepala nakon katastrofalne vulkanske erupcije.Zašto kompanije za krstarenja kupuju privatna ostrva?

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *