Centralna Amerika i Karibi – Turistički dragulji Kube – Travel Magazine

Turistički dragulji Kube

Turistički dragulji Kube

Kuba se polako otvara ka svetu i svake godine beleži sve veći broj turističkih poseta. Uz nedavno otapanje odnosa sa SAD-om, počela je i navala Amerikanaca na ovu ostrvsku zemlju koja je do sada uspela da zadrži svoju autentičnu kulturu, običaje i tradiciju. Ali, kao i svuda gde masovni turizam pokuca na vrata, i na Kubi stvari mogu brzo da se promene. Požurite da je posetite dok je doživljaj još uvek „neiskvaren“, a evo nekih stvari koje ne smete da propustite.
Knjižara Fayad Jamís
U tihom uglu jedne od užurbanih havanskih ulica nalazi se knjižara koja nosi ime kubanskog slikara i pesnika Fayad-a Jamís-a. Ovde možete naći najnovije knjige kubanskih savremenih pisaca, po veoma skromnim cenama. Dela koja ovde kupite reći će vam o modernoj Kubi više nego bilo koji pisani vodič, a zaposleni u knjižari su veoma prijateljski nastrojeni i spremni da daju savete. (Fayad Jamís, Calle Obispo, La Habana Vieja)
Café Literario
Ovaj kafe je stalni domaćin književnih večeri, a publici se može obratiti svako, pa i turisti. Ovo je dobro mesto ukoliko želite da podelite beleške sa svojih putovanja, a svakako ćete imati prilike da upoznate dosta zanimljivih lokalaca. (Café Literario, Calle 23 & G, Vedado, La Habana)
Tropsko voće
Hrana na Kubi može biti razočaravajuća za strane turiste koji očekuju zapadne kulinarske standarde, čak i u većim restoranima. Ali voće koje kupite od lokalaca, ili ga sami uberete sa drveća vas neće razočarati. Uglavnom je iz organskog uzgoja, a mango je ovde kralj ukusa.
Put od Pinar del Río-a do La Bajada-e
Uronite u el campo – unutrašnjost ove divne zemlje. Najbolja opcija za obilazak je rent a car, jer je prevoz nesiguran van većih gradova. Put od gradića Pinar del Río do zapadnog dela ostrva prolazi kroz brojna simpatična sela, bujnu vegetaciju i lokalne farme. Ukoliko negde zastanete, ljudi će vam prilaziti i započinjati razgovor, a nemojte se začuditi ako vas pozovu na piće ili ručak.
Prošetajte se plažom u María la Gorda-i
Ovaj rizort na rubu poluostrva Guanahacabibes pravi je raj za ronioce, sa obiljem retkih vrsta riba i korala. Ali lokalna plaža je ipak centralna atrakcija, i pravo je uživanje šetati se kilometrima po belom pesku, a staza uz plažu oivičena je crvenim cvećem. Lokacija je idealna za piknik.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *