Destinacije – Chiloe - bajkovito čileansko ostrvo sa živopisnim kućama, zapanjujućim prizorima i najmanjim jelenima na svetu – Travel Magazine

Chiloe – bajkovito čileansko ostrvo sa živopisnim kućama, zapanjujućim prizorima i najmanjim jelenima na svetu

Chiloe – bajkovito čileansko ostrvo sa živopisnim kućama, zapanjujućim prizorima i najmanjim jelenima na svetu

Čile je poznat po svojim raznovrsnim pejzažima, od napuštenih suvih pukotina pustinje Atakama do snežnih vrhova i tirkiznih jezera Patagonije. Ali na samom jugu zemlje nalazi se ostrvo Chiloe, skriveni dragulj koji šarmatno doziva sve neustrašive putnike da ga istraže. Najveće ostrvo u istoimenom arhipelagu je česta destinacija za prave ljubitelje avantura.

Maglovita ali smaragdna polja gde možete da sretnete ovce i krave kao i da naletite na litice na obalama će vas podsećati na Irsku ali bogata kultura ostrva je mešavina jezuit hrišćanstva, lokalne mitologije i dugogodišnje ribarske tradicije koja se ukorenila godinama. Jedinstvena mešavina je zastupljena i u mnogim crkvama koji su na UNESCO listi Svetske baštine. Izgrađene u 17. i 18. veku predstavljaju zanat brodograditelja koji su ih podigli svojevremeno u svom posebnom stilu koji se ne sreće nigde drugde na svetu.

Slično tome, možete da vidite i neuobičajene kuće obojene u duginim bojama koje dotiču ivicu vode u glavnom gradu Kastro, takođe da prošetate kroz centar kojom vas vodi ulica Plaza de Armas, da kupite suvenire na zanatskom sajmu ili lokalnim prodavnicama kao i da oprobate sve domaće kulinarske specijalitete. Po lokalnom stanovništvu ne smete da propustite odlazak u restoran Travesia koji spaja domaće recepte sa dozom savremenih ukusa.

Najbolje destinacije za digitalne nomade
PROČITAJTE I…

10 najboljih destinacija za digitalne nomade

Chiloe – savršeno mesto za avanturiste

Za ljubitelje avanture na otvorenom, ostrvo nudi velike mogućnosti za planinarenje. Posetite Nacionalni park Chiloe koji nudi zapanjujući pogled na okean i obilje divljih životinja.

U samom parku ćete imati priliku da vidite i Pudu, najmanjeg jelena na svetu.

Hrabri planinari mogu da uživaju u dugom i napornom pohodu do napuštene Cole Cole plaže koja je vredna svakog načinjenog koraka ka njoj. Takođe možete da šetate niz brdovitu liticu sa pogledom na okean do Pier of Souls odnosno drvene platforme lokalnog autora koja obećava filmski pogled.

Za pak one koji ne žele da se previše umore preporučujemo odlazak do Bosqupiedra, gde vas čekaju blistava jezera, zelene šume i vodopadi. Ukoliko želite još da istražite ostrvo idite do prirodnog rezervata Parque Tantauco koji vam nudi priliku da istražite divljinu bogatu močvarama i rekama, kao i više od 80 milja planinarskih staza.

Među hotelima koji se ističu je Tierra Chiloé Adventure and Spa Hotel. Uprkos nedavnom dodavanju dodatnih soba, hotel je i dalje iznenađujući udoban i komforan. Sobe su ukrašenih jednostavnim stilom, a veliki prozori nude pogled na zalazak sunca i mirni zaliv. U zajedničnim prostorijama hotela možete da uživate u udobnim sofama u blizini bakarnih kamina koji stvaraju savršeno okruženje za ispijanje nekih od čileanskih vina.

U međuvremenu možete da uživate u otvorenom bazenu i spa centru gde možete da se relaksirate nakon brojnih izleta sa lokalnim vodičima koji vam se nude. I ne samo da će gurmani da uživaju u meniju restorana već svi putnici koji brinu o ekološkoj svesti jer je hotel upravo u misiji za bolji ekološki razvoj.

Najbolji gradovi sa street art
PROČITAJTE I…

Gradovi koji imaju najbolji street art

Kada je najbolje posetiti ovaj raj? Od januara do marta, kada je prijatna temperatura a ima vrlo malo kišnih dana. Chiloé možete da uklopite u vašu čileansku turu koja bi podrazumevala Santjago i Patagoniju.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
156Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *