Destinacije – Otkrijte najromantičnije destinacije Turske za Dan zaljubljenih! – Travel Magazine

Otkrijte najromantičnije destinacije Turske za Dan zaljubljenih!

Otkrijte najromantičnije destinacije Turske za Dan zaljubljenih!

Bliži nam se 14. februar – Dan zaljubljenih, koji je u kalendarima širom sveta označen kao najromantičniji dan u godini. Predstavljajući nezaboravna iskustva, Turska nudi jedinstvene romantične destinacije za parove 14. februara. Predlozi za stvaranje novih uspomena za Dan zaljubljenih uključuju Istanbul – prestonicu kulture, Kapadokiju – retku mešavinu istorije i prirode, Kars – skriveni biser istočne Anadolije i Širindže, poznato turističko selo u oblasti Selčuk, u Izmiru.

Street food Istanbul
PROČITAJTE I…

10 najpopularnijih street food specijaliteta Istanbula

Istanbul Galata

Istanbul: romantične znamenitosti kosmopolitskog grada

Istanbul je svakako jedan od najromantičnijih gradova na svetu i divna destinacija za nezaboravno iskustvo Dana zaljubljenih. Skoro svaki kutak grada ima jedinstvena mesta i znamenitosti koje spajaju prirodu i istoriju u prelepe pejzaže. Ulica Istiklal, kula i most Galata, brdo Pjer Loti i Cisterna Bazilika, tvrđava Rumeli, brdo Čamlidža, park Emirgan, četvrt Anadolu Kavagı i zadivljujući Bosfor samo su neka od mesta gde možete uživati u prelepim panoramama i sveprožimajućoj istoriji. Kao tačka spajanja Azije i Evrope, Istanbul nudi savršeno okruženje za romantične večere za Dan zaljubljenih, sa restoranima okićenim Mišlenovim (Michelin) zvezdicama i bezbrojnim drugim sadržajima za goste sa modernim i sofisticiranim ukusom.

Kapadokija dan zaljubljenih

Kapadokija: Romantični odmor u zemlji bajki za Dan zaljubljenih

Sa svojim nadrealnim pejzažom i autentičnim pećinskim hotelima, Kapadokija je još jedna izvrsna opcija za Dan zaljubljenih. Ova fascinantna zemlja „bajke“ nudi nezaboravno okruženje za romansu. Tu su šareni baloni na vrući vazduh, misteriozne kulturne znamenitosti i drevne tradicije vinarstva. Dan zaljubljenih možete započeti rano romantičnim dočekom izlaska sunca na visini iz balona. Uzdižući se iz sela Goremea oko pet sati ujutru, letovi balonom na vrući vazduh omogućavaju impresivne poglede iz vazduha na čuvenu topografiju Kapadokije – vilinske dimnjake, stenske formacije i doline Golubova, Zemi i Pašabag, među ostalim znamenitostima.

Sledeća stanica može biti Muzej na otvorenom Goreme, koji se nalazi na Unesko-voj listi svetske baštine sa očaravajućim podzemnim gradovima. Za kraj završite svoj izlet na Dan zaljubljenih odsedanjem u pećinskom hotelu. Tu možete iskusiti tradicionalnu arhitekturu isklesanu u kamenu i stenama ovog područja, ne žrtvujući udobnosti i luksuz modernih pogodnosti. A učinite veče još posebnijim uz čašu domaćeg vina ispred kamina.

Kars jezero

Kars: Skriveni ljubavni raj Anadolije

Posebno očaravajuć zimi, grad Kars nudi potpuno drugačiji doživljaj Dana zaljubljenih. Ovde vas čeka jedinstvena atmosfera koja sadrži istorijske destinacije, prirodne lepote i lokalne delikatese. Do ovog očaravajućeg grada prekrivenog snegom možete putovati vozom Eastern Express, koji polazi iz Ankare, glavnog grada Turske. Voz prolazi kroz Kırıkkale, Kajseri, Sivas, Erzindžan i Erzurum, otkrivajući prirodne lepote i istorijske železničke stanice na putu za Kars. Kada stignete do centra grada Karsa, arhitektura u baltičkom stilu će vas podsetiti na evropski grad. Nakon istraživanja vanvremenskih građevina drevnog grada Anija, koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine, možete posetiti Sarikamiš i skijati po veličanstvenom snegu. Na jezeru Čildir, koje se zimi obično zaledi, vi i vaš partner možete uživati u romantičnim šetnjama i vožnji saonicama, kao i da gledate kako ribari lome led ne bi li uhvatili šarana.

izmir dan zaljubljenih

Širindže-Efes: Najromantičnija ruta Egejskog mora

Ukoliko preferirate topliju klimu za Dan zaljubljenih, selo Širindže u Izmiru, biseru Egeja, privlači pažnju svojom duboko ukorenjenom istorijom i arhitekturom kao iz knjiga. Na romantičnom putovanju u Širindže, možete prošetati uskim ulicama oivičenim istorijskim kućama, a zatim posetiti drevni grad Efes, udaljen samo 10 kilometara od sela i koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine. Drevni grad otkriva urbanizaciju visokog nivoa, arhitekturu i versku istoriju različitih civilizacija. Tokom ovog posebnog praznika, gde se ljubav i senzualnost doživljavaju u potpunosti, možete provesti veče i ispred vatre, pijuckajući ukusna voćna vina ovog kraja – zemlje istaknute u drevnim legendama.

Antalija ronjenje
PROČITAJTE I…

Antalija, gde su leta duža

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
38Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *