Destinacije – Evo zašto bi trebalo da posetite Dubai 2021. godine – Travel Magazine

Evo zašto bi trebalo da posetite Dubai 2021. godine

Evo zašto bi trebalo da posetite Dubai 2021. godine

Bez obzira na pandemiju Covid-19, Dubai ostaje jedno od najpopularnijih odredišta za odmor na svetu. Pustinjski grad je od malog mesta postao vrlo dinamična, moderna metropola koja će ako se situacija sa koronavirusom stabilizuje u 2021. godini ponuditi brojne festivale i događaje.

Mi smo odabrali neke od najboljih, koji će vam pomoći da isplanirate put u Dubai. Ono što 2021. godinu čini posebno uzbudljivom je kombinacija odloženih projekata iz 2020. godine koji sede rame uz rame sa zakazanim dešavanjima u novoj godini, što znači da ćete imati više razloga za posetu gradu.

Greske koje biste trebali da zaobidjete prilikom posete Dubaiju
PROČITAJTE I…

Greške koje bi trebalo da izbegnete prilikom posete Dubaiju

Expo 2020 Dubai

Ovaj šestomesečni događaj trebalo je da započne u oktobru 2020. godine, ali će se sada održati od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. Tema povezivanja umova, stvaranja budućnosti biće u osnovi događaja, kao i gde je trenutno mesto samog Dubaija na globalnoj sceni. Ovaj svetski sajam biće prvi u regionu Bliskog Istoka, Afrike i Južne Azije (MEASA) i najveći događaj ikad održan u arapskom svetu.

Dubai Shopping Festival

Ako ste ljubitelj šoping terapije, Dubai Shopping Festival (DSF) je savršen način da započnete 2021. Festival će se održati širom grada, sa događajima u kojima svi mogu učestvovati – čak i ako niste zainteresovan za kupovinu. DSF započinje krajem 2020. i trčaće u prvom delu 2021.

Dubai je turistička destinacija koja je atraktivna tokom cele godine
PROČITAJTE I…

Najbolje i najgore vreme za posetu Dubaiju

Missippi’s rooftop hub

Missippi’s rooftop hub je zabavna, urbana oaza na krovu hotela Avani Ibn Battuta Dubai. Kombinujući živopisne elemente Balija, Tuluma i Majamija, ovo mesto služi da uživate u globalno inspirisanim zalogajima, kreativnim koktelima i druženju. Naravno, tu je i spektakularni pogled na grad i bazen.

Gastronomski užici

Dubai je gurmanski raj. Ovde rade najbolji kuvari na svetu, redovno se otvaraju novi restorani, a kuhinja je zaista internacionalna, jer više od 200 nacionalnosti smatra Dubai istinskim domom. Festival hrane u Dubaiju proslaviće neka od najboljih domaćih jela i hrane iz celog sveta, te otvaranje prvog restorana u regionu Michelinovog kuvara Danijela Bouluda.

Art Dubai

14. izdanje festivala Art Dubai ponovo će okupiti umetnike iz šireg regiona. Brojne galerije učestvuju svake godine. Međutim, čak i ako ne možete da prisustvujete događaju u martu, sajam umetnosti ima program tokom cele godine u kojem možete uživati. U Dubaiju umetnička scena raste iz godine u godinu, omogućavajući posetiocima da na savremen način dožive klasična dela.

Muzej budućnosti

Muzej budućnosti, jedno od najočekivanijih otvaranja novih muzeja u poslednjih nekoliko godina, postaće jedna od najprepoznatljivijih zgrada u Dubaiju, ako ne i u svetu. Uzbudljivi dizajn dopunjuju sjajne izložbe iznutra, posvećene inovacijama i nauci. Dizajnirao ga je Shaun Killa u obliku torusa, sa svojom zaobljenošću koja predstavlja zemlju i nebo i praznom sredinom koja označava nepoznato. Tačan datum otvaranja tek treba da bude finalizovan, ali izgradnja je u završnoj fazi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brand Box (@brandboxuae)

Fontana palmi

Fontana palmi koja se nalazi u okviru tržnog centra „The Pointe“ u čuvenom kompleksu Palm Jumeirah postala je najveća svetska „plesna“ fontana kada je otvorena u oktobru 2020. Njenih 3.000 raznobojnih lampica osvetljavaju mlazove morske vode od zalaska sunca do ponoći, svake noći. Spektakularne predstave prilagođene su melodijama arapskih i međunarodnih pesama.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
5Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *