Evropa – Devet francuskih mesta koja su savršena alternativa Parizu – Travel Magazine

Devet francuskih mesta koja su savršena alternativa Parizu

Devet francuskih mesta koja su savršena alternativa Parizu

Kada razmišljate o Parizu, francuskoj prestonici ljubavi, svetlosti i umetnosti, u mislima bi mogla kao podloga da ide ona divna melodija harmonike iz filma „Amelie“. Međutim, Pariz često ume da bude toliko preopterećen turistima (godišnje ga poseti 2 miliona turista, a on sam ima oko 2.2 miliona stanovnika) da je uživanje u njemu prilično ograničeno velikim brojem ljudi koji su napolju…

Ovih devet francuskih gradova i regija dostojni su konkurenti Parizu, a istovremeno su i jeftiniji, imaju daleko manje gužve i lakši su za orijentaciju.

Severna Francuska
PROČITAJTE I…

Severna Francuska: fantastična hrana, prelepe plaže i šarmantni gradići…

9. Strazbur

Na samo nekoliko kilometara od nemačke granice, Strazbur je veoma popularna destinacija za Nemce, u kojoj se nalaze glavne evropske političke institucije. Njegova veličanstvena katedrala je najposećenija u Francuskoj, posle pariske katedrale Notr Dam. Pravi simbol grada, sagrađen je 1220. godine i ostaje jedan od najlepših primera gotske arhitekture. Grande-ile, gde se nalazi, je istorijski centar Strazbura i mesto koje bi trebalo prvo da posetite. Nakon šetnje uskim uličicama, priuštite sebi zasluženu pauzu uz kiseli kupus, kobasice i alzaško pivo u nekom od restorana, za tipično iskustvo u srcu regije Alzas.

8. Arl

Blizu Sredozemnog mora, Arl (Arles) je dom jednog od najpoznatijih svetskih festivala fotografije. To je grad sa najviše rimskih spomenika posle Rima. Nije ni čudo što se čuveni slikar Vinsent Van Gog zaljubio u nepregledne pejzaže peščanih plaža i slanih “bara” u nacionalnom parku Camargue.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @giulicphotos

7. Ansi

Okružen jezerom u podnožju planina Semnoz, Ansi uživa u izuzetnom geografskom položaju. Nalik prelepoj razglednici, grad čini niz šarmantnih, poludrvenih kuća i pogledi na „masive“ Bauges i Aravis (planine) koji ga okružuju. Leti se preporučuje kupanje u jezeru, dok će zimi, duge šetnje uz vodu dati osećaj spokojstva.

Ako dođete sa svojom drugom polovinom, ne zaboravite da se poljubite na mostu Pont des Amours – legenda kaže da ćete nakon tog poljupca biti vezani za ceo život.

Vinski regioni Francuska
PROČITAJTE I…

Vinski regioni Francuske za uživanje

Podelite ovaj članak...
50Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *