Evropa – Gradići sa najboljim plažama u Italiji, II deo – Travel Magazine

Gradići sa najboljim plažama u Italiji, II deo

Gradići sa najboljim plažama u Italiji, II deo

Iskija

Ostrvo Iskija ključa od termalne aktivnosti, a spa centar u veličanstvenom Mezzatorre Resort-u to koristi u potpunosti. Ovaj hotel sa 57 soba, smešten u borovoj šumi iznad sopstvene uvale, takođe, nudi i ekskluzivan pristup sjajnom deliću Mediterana. Na terasi, duž puta ka moru, nalazi se i bazen sa zagrejanom morskom vodom. Mali zaliv gde je hotel ušuškan je kamenit, savršen za ljubitelje snorklinga koji mogu da istražuju okolni morski život. Sa druge strane, gradić Forio, odmah ispred hotela, oivičen je dugim belim peščanim plažama.

Monte Arđentario, Toskana

Ako je Monte Arđentario meka za elegantni letnji turizam, onda je hotel Il Pellicano, smešten na litici, koji je 2015. godine proslavio svojih 50 godina, njegova svetinja. Hotel odiše glamurom 1960-ih, ali je besprekorna pažnja posvećena detaljima iz 21. veka. Hotel se nadvija nad sopstvenim privatnim delićem fantastičnog Mediterana. Vrt, iz koga se širi opojan miris lavande i ruzmarina, zaklanja 50 soba i apartmana u šest odvojenih vila i glavnoj zgradi, gde se nalazi i restoran ovenčan Mišelinovom zvezdicom. Tu je i opušteniji restoran na terasi kao i bar okrenut ka kobaltnom moru. U okviru hotela nalazi se i bazen sa zagrejanom morskom vodom kao i ležaljke na plaži, do kojih posetioce vodi lift, gde mogu da uživaju u suncu i moru.

Vasto, Abruco

Sa svojim beskrajnim belim peščanim plažama, italijanska jadranska obala zaslužuje da je istražite van Riminija i Ričionea. Kada se krene ka „peti“ poluostrva, Vasto je elegantno mesto smešteno visoko iznad porodične plaže i solitera na jugu, i fantastičnog dela netaknute obale prirodnog rezervata Punta Aderči na severu, gde trošne drvene platforme za ribolov izranjaju poput neverovatnih skulptura iz mora.

Kapo Testa, Sardinija

Na severnom vrhu Sardinije, Kapo Testa je okrugao rt koji više liči na maleno ostrvo ispunjen nizom prvoklasnih mesta za plivanje. Ovaj region je poznat po svom, vetrom isklesanom, kamenju i stepenastima planinama u pozadini, što plažama daje dramatičnu atmosferu. Čuvena Kosta Smeralda nalazi se nešto niže prema Olbiji, ali oblast Kapo Teste, sa pogledom na Korziku, ima sasvim drugačiju atmosferu. Obližnji rizort Santa Teresa Gallura ima više energije od izvikane Smeralde, a i znatno manji udarac na novčanik. Hotel ima sopstvenu plažu, ali stenovito okruženje Kapo Testa, 3km ka zapadu, ima mnogo više karaktera, sa svojim kamenim formacijama koje podsećaju na površinu meseca i peskom zlatnih tonova.

Kia, Sardinija

Kretanje obalom jugo-zapadno od prestonice Sardinije je pravo putovanje kroz vreme. Od glamura 21. veka koji se oseća u Kaljariju, preko ogromnih hemijsko-industrijskih kompleksa, dolazi se do primorskog arheološkog lokaliteta Nora, impresivnih ostataka grada koji su izgradili Feničani, a kolonizovali Kartaginjani i Rimljani. Dalje na jug dolazi se do mesta Kia, gde guste borove šume čine primamljivu pozadinu nizu fantastičnih plaža u lagunama koje se nastavljaju sve do južnog rta Kapo Spartivento, odakle se nailazi na uske potoke, napuštene uvale i impresivne poglede na planine. Plaže u ovom delu spadaju među najbolje na Sardiniji, prostrane, sa belim, praškastim peskom i čudesno čistom vodom.

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *