Evropa – Najlepše plaže Ligurije – Travel Magazine

Najlepše plaže Ligurije

Najlepše plaže Ligurije

Ligurija u severo-zapadnom delu Italije je poznata kao italijanska rivijera i ovo je mesto gde se nalazi najviše plaža kojima se osmu godinu zaredom dodeljuju plave zastave. Ova italijanska regija se može pohvaliti sa 25 fantastičnih peščanih plaža koje su nagrađene prestižnom plavom zastavom, a u nastavku su neke od najlepših koje treba posetiti tokom leta…

Parađi

Parađi, mali zaliv oivičen bujnim zelenim brdima, udaljen je nekoliko minuta vožnje obalom od čuvenog Portofina. Na ovoj jedinoj peščanoj plaži u blizini Portofina posetioci mogu pronaći korale i morske zvezde, roniti i upijati sunčeve zrake. Plaža je udaljena 33 km od Đenove.

Finale Ligure

Ova plaža na zapadu Ligurije je najduža plaža regiona, izuzetno popularna tokom letnjih meseci. Ona se zapravo sastoji od tri manja naselja: Finalmarine, Finalpija i . Ukoliko ste ljubitelj avantura, isprobajte penjanje po stenama u nizu dolina u brdima iza plaže. Plaža je udaljena pola sata vožnje od Savone.

Framura

Obala Framura je više niz manjih plaža i litica koje se spuštaju ka moru. Istoimeni gradić, neverovatne atmosfere, širi se niz brdo prema moru, a čini ga pet neobičnih sela. Ovo je savršeno mesto za plivanje, snorkling i sunčanje.

Varigoti

Maleno seoce Varigoti je prepuno šarmantnih raznobojnih ribarskih koliba. Kristalno čista voda, mir i tišina, ribarski brodići, ovde nema ničega što se ne može voleti. Do ovog mesta deli vas sat i po vožnje vozom od Đenove.

Noli Baia

Okruženje ovog mesta je predivno. Tu su peščane plaže, dvorac i srednjevekovne kule koje dominiraju istorijskim centrom. Na mešavini peščanih i šljunkovitih plaža nalazi se mnoštvo slatkih ribarskih brodića, a putovanje vozom od Đenove traje sat i 15 minuta.

Loano

Atrakcije Loana uključuju predivne peščane plaže, turističku luku i istorijski centar grada. Plaža, koja se proteže dužinom od 2 km, ima pesak pomešan sa šljunkom i bogat morski život. Tokom jeseni i proleća, ovde se često mogu primetiti delfini. Od Đenove do Loana vozu je potrebno približno sati i 20 minuta.

Bordigera

Čudan šarm Bordigera leži u njegovim uzanim uličicama, isprepletanim sokacima i obali koja se oštro penje ka planinskim predelima. Magično mesto italijanske rivijere! Putovanje vozom od Đenove traje dva i po sata.

 

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

2 Komentara

  1. Divna obala, priroda i ponuda za uživanje. Bio sam u martu kada nije bilo za plivanje ali može da se šeta i oseti divna atmosfera teroara 🙂

    Pošaljite odgovor
  2. Italija nska obala je najlepsa na svetu sa prelepim gradicima na njoj.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *