Evropa – Slovenačke terme: Neka uživanje počne – Travel Magazine

Slovenačke terme: Neka uživanje počne

Slovenačke terme: Neka uživanje počne

Slovenija je zemlja termi. Njeni termalni i mineralni izvori imaju terapeutsko dejstvo i uglavnom su locirani u regiji Panonske Slovenije, ali ih ima i u Krasu, Alpima i jadranskoj oblasti.

Voda iz različitih izvora ima različita svojstva i lekovita dejstva, a u zavisnosti od svojih potreba i želja, terme možete birati i prema okruženju u kome se nalaze, programima koje nude (lečenje, prevencija, wellness, kozmetički tretmani, itd.) i sadržajima (romantičnim, za porodice sa decom…). Boravak u termama će vam pružiti i idealne uslove za upoznavanje lokalne gastronomije, ali i za aktivno uživanje u prirodnim lepotama Slovenije. U ponudi su razni tipovi i kategorije smeštaja, za svačiji ukus i džep.

Izdvajamo samo neke od njih.

Terme Čatež
Ova termalna metropola, otvorena 365 dana u godini, može se pohvaliti najvećim unutrašnjim i spoljašnjim kompleksom bazena u Sloveniji, ali i brojnim atrakcijama. Zapravo, kompleks bazena na otvorenom je jedan od najvećih u Evropi.

Terme Dobrna
Duga istorija Termi Dobrna počinje davne 1403. godine. Rizort je povezan sa predivnim, 200 godina starim parkom koji odiše mirom. Pored centra za masažu i lepotu, postoji i centar za dijagnostiku i rehabilitaciju.

Terme Dolenjske Toplice
Termalna voda Dolenjske regije izbija sa dubine od gotovo 1.000 metara. Jedan od najboljih wellness hotela u Evropi, prvoklasni Wellness Centar, ali i Centar za medicinsku rehabilitaciju stoje vam na raspolaganju u raskošnom zelenom okruženju.

Thermana Laško
Termalna voda sa veoma lekovitim svojstvima nalazi se u Laškom, poznatom po pristupačnim cenama i odličnom pivu. Spa centar se nalazi na reci Savinji.

Terme Lendava
Jedinstvena parafinska termalna voda leči tegobe vezane za mišiće i kosti. Terme Lendava nalaze se usred vinske regije i brojnih biciklističkih staza kroz pirodu – na tromeđi Slovenije, Hrvatske i Mađarske.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Terme 3000 – Moravske toplice
Crna termalna i mineralna voda, najtoplija u Sloveniji, glavno je sredstvo za lečenje, wellness i zabavu – u kompleksu bazena ovog spa centra u Panonskoj niziji, u srcu Prekmurja. Veoma su lekoviti i tretmani blatom, a Terme 3.000 važe za centar sa najboljom tajlandskom masažom u Sloveniji.

Terme Olimia
Terme Olimia su prva destinacija u Sloveniji za selfness – novi wellness pravac, potpuno posvećen vrhunskom individualnom iskustvu. U okviru termi su locirani prestižni wellness centar, saune i akvapark sa brojnim sadržajima, a posebno je zanimljiva moderna arhitektura, dizajnirana tako da bude u skladu sa okolnom prirodom.

Terme Ptuj
Terme u najstarijem slovenačkom gradu mogu se pohvaliti velikim vodenim parkom i luksuznim wellness centrom i nude hedonističke sadržaje po ugledu na tradiciju starih Rimljana.

Medicinski centar Rogaška
Čuveni medicinski i estestski centar je glavna ustanova u termama čija je istorija duga preko 400 godina. Ovde izvire i Donat Mg – mineralna voda sa najvećim procentom magnezijuma na svetu.

Terme Zreče
U dolini reke Dravinje u podnožju Pohorja, uživajte u relaksirajućim efektima akratotermalne vode i tretmanima sa pohorskim tresetom u ovom modernom spa rizortu. Učinak će biti posebno vidljiv zimi, nakon dana provedenog na obližnjem skijalištu Rogla, do koga se lako stiže autobusom koji besplatno prevozi goste Termi Zreče.

Terme Portorož
Jadran, zdrava i ukusna mediteranska kuhinja, prvoklasni hoteli, medicinski i wellness tretmani, alternativna i komplementarna medicina i talasoterapija – ovo u samo neki do razloga za posetu Portorožu.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *