Destinacije – Gibraltar – savršena zelena destinacija za sunčani letnji odmor – Travel Magazine

Gibraltar – savršena zelena destinacija za sunčani letnji odmor

Gibraltar – savršena zelena destinacija za sunčani letnji odmor

Iako je još rano da bismo znali kakvo nas leto čeka, Gibraltar se čini kao jedan od glavnih kandidata za najbolju letnju destinaciju. Epidemiološka situacija je dovedena pod kontrolu, a svi punoletni građani zemlje su vakcinisani.

U međuvremenu su svi restorani (zatvoreni i spoljašnji), barovi i atrakcije otvoreni, iako su maske potrebne u zatvorenim prostorijama, a socijalna distanca je i dalje na snazi. Sa temperaturama koje i u oktobru dostižu lepih 30-ak stepeni Celzijusa, verujemo da Gibraltar može biti dobra opcija za sunčan odmor.

Sevilja je veoma lep i tradicionalan španski grad. Prilično uske ulice kriju mnoštvo interesantnih kafića i barova, a društveni život je veoma bogat
PROČITAJTE I…

Najbolje od Andaluzije

Evo naših saveta šta da posetite kada stignete tamo…

Pećine

Krečnjačka masa Gibraltarske stene uzdiže se na 430 metara. Pećina Svetog Mihaila je ključna atrakcija zemlje sa svojim stalagmitima i stalaktitima. Posebno iskustvo zvuka i svetlosti čeka vas u junu, kada su aktuelne ture kroz geološku istoriju područja. Za pristup ćete morati da kupite kartu do rezervata prirode, koja košta oko 10 evra.

Majmuni

Obavezna je vožnja žičarom ili taksijem do samog vrha Gibraltarske stene, gde vas čeka impresivni pogled na Španiju, Mediteran i Maroko. Tu će vas dočekati i Makaki majmuni iz Afrike, koji deluju poludivlje – drski su i grabiće vaše grickalice, kad god budu mogli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blondie (@da_evita)

Šetnja i biciklizam

Ovde postoje i sjajne pešačke staze, posebno Mediteranske stepenice, koje nude sat i po pešačenja oko rezervata prirode.

Turska mesta koja vredi posetiti pored Istanbula
PROČITAJTE I…

Zanimljiva turska mesta koja vredi posetiti pored Istanbula i Kapadokije

Tuneli

Jedna od atrakcija su i tuneli Velike opsade, koje su Britanci iskopali krajem 18. veka. Tuneli su bili sjajna odbrana tokom napada Francuza i Španaca i bili su prošireni tokom Drugog svetskog rata. Kada ste već tu, obavezno posetite Mavarski zamak, prvi put izgrađen 1160. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex (@luisenriquelucho)

Bašta

Opustite se u Alamedi, maloj, ali simpatičnoj botaničkoj bašti od 15 hektara, sa biljkama iz celog sveta.

Probajte gibraltarska vina

Iako mnogi vole da uživaju u mirnoj večeri sa koktelom “Gin On The Rock” na terasi Visteria u hotelu “The Rock”, mi vam preporučujemo posetu “Vinopolis Gastrobaru”, u kojem su uvek aktuelne vinske večeri. Ovde možete probati ukusne zalogaje, uz ogroman izbor lokalnih vina, dostupnih na čaše. Ako ste ipak pre za neko pivo, svratite do paba “Lord Nelson” na trgu Casemates, sa vrlo neobičnim enterijerom.

Uživanje na plaži

Najbolja plaža nalazi se u Katalonskom zalivu, sa svojim restoranima i barovima, kao i susedni Peščani zaliv, gde je pesak (neverovatno) “presađen” iz Zapadne Sahare. Camp Bay je mali i šljunkoviti raj, ali ima sjajan veštački greben za ronjenje sa maskom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ReachExtra.com (@reach.extra)

Posh Nosh

Nešto nalik luksuznoj luci Monte Karla, donosi “Posh Nosh”, modemsko naselje koje Gibraltaru daje mali momenat, recimo Marbelje, sa fensi barovima, otmenom hranom i skupim jahtama.

Posh Nesh Gibraltar

Foto: Michael Mrozek from Unsplash

Ostale atraktivne destinacije pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
52Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *