Destinacije – Gran Kanarija - vodič kroz špansko popularno ostrvo – Travel Magazine

Gran Kanarija – vodič kroz špansko popularno ostrvo

Gran Kanarija – vodič kroz špansko popularno ostrvo

Treće po veličini Kanarsko ostrvo, ima posebne atrakcije koje ga čine vrlo privlačnim mestom za odmor. Od peščanih dina u stilu Sahare, preko vodopada usred vulkanskih stena do zanimljivog noćnog života, na ovom sunčanom španskom ostrvu zaista postoji ponešto za svakoga.

Vodič u nastavku će vam pomoći da se u potpunosti pripremite za putovanje na ovo ostrvo, od saveta o tome kako da stignete i gde da odsednete do predloga šta sve da obiđete tokom odmora na Gran Kanariji.

Gran Kanarija – kako doći?

Aerodrom Las Palmas de Gran Canaria (LPA) nalazi se na istočnoj strani ostrva, na oko 25 kilometara južno od glavnog grada Las Palmasa, i na oko 30 kilometara severno od popularnog odmarališta na jugu ostrva, Maspalomas.

Kanarska ostrva
PROČITAJTE I…

Kako da znate koje Kanarsko ostrvo je najbolje za vas

Gran Kanarija nudi bezbroj mogućnosti za istraživanje, pa je naš savet da iznajmite automobil prilikom dolaska radi veće fleksibilnosti. Da, ovde postoje javni autobusi i taksiji, ali iznajmljivanje automobila je uglavnom povoljno, a vožnja oko ostrva nije previše komplikovana. Ako ipak planirate da veći deo svog boravka provedete u jednom mestu kao što je Maspalomas, iznajmljivanje bicikla je takođe opcija koju bi trebalo da imate u vidu.

Gde odsesti

Iako se najbolja turistička odmarališta nalaze na jugu, ako želite da se družite sa lokalnim stanovništvom ili budete blizu neke veće gradske atmosfere, možda biste želeli da razmislite o boravku u Las Palmasu.

Oni koji imaju bodove pri lancu Marriott mogu da odsednu u hotelu AC Gran Canaria Las Palmas. Nešto južnije, oni koji vole butik hotele imaju hotel s.XVI, koji je smešten u zgradi koju krasi autentičan kanarski šarm.

Planinari će možda želeti da ostanu na severu da bi istražili zelenije delove ostrva, poput ruralnog parka Doramas i prirodnog parka Tamadaba. Njima preporučujemo smeštaj u planinskom odmaralištu Parador de Cruz de Tejeda.

Dole na jugu naći ćete više sunca i veća odmarališta, poput odmarališta Lopesan Baobab inspirisanog Afrikom, koji ima sedam različitih bazena.

Ljubitelji Radisson Blu-a imaju nekoliko izbora kada su u pitanju hoteli na ostrvu, s tim da je među favoritima Radisson Blu Resort & Spa u Moganu, dom nekoliko bazena i odličnih spa tretmana, smešten nekoliko minuta hoda od obale.

Podelite ovaj članak...
515Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *