Destinacije – Inzbruk - austrijski grad sa italijanskim šarmom – Travel Magazine

Inzbruk – austrijski grad sa italijanskim šarmom

Inzbruk – austrijski grad sa italijanskim šarmom

Iako možda nema profil najpoznatijih austrijskih gradova Beča i Salcburga, Inzbruk (Innsbruck) je zbog svoje lokacije vrlo popularno odredište na mnogim proputovanjima kroz Evropu. Grad je udaljen samo nekoliko sati od Venecije na jugu, Ciriha na zapadu i Minhena na severu. Ali Inzbruk nije samo neki gradić kroz koji ćete da prođete. On posetiocima nudi istoriju, kulturu i avanturu.

Najbolja mesta za skijase
PROČITAJTE I…

Raj za skijaše – mesta sa najboljim stazama za skijanje u Austriji

Inzbruk – upravno, privredno i kulturno središte okruga Tirol

Bogata istorija Inzbruka datira unazad 900 godina, a njegov prelepi Stari grad, pešačka zona, osim lokalnih tramvaja, prepun je istorijskih gotičkih zgrada i lepih gradskih trgova, kakvi se ne mogu videti u većim gradskim turističkim rivalima, Beču i Salcburgu.

Skijaška skakaonica Bergisel izgrađena je za Zimske olimpijske igre 1964. godine, a zatim je obnovljena 2003. godine po projektu velike Zahe Hadid. Zanimljivo je da ova skakaonica funkcioniše tokom cele godine, čak i bez snega, pa posetioci mogu da vide skakače u akciji tokom treninga. Toranj na vrhu nudi sjajne poglede, iako pomalo bizarno, kraj skakaonice se nalazi groblje. Nešto valjda što bi trebalo sportiste da možda usredsredi na skok?

Jedan od filmova koji je proslavio Salcburg bio je čuveni američki mjuzikl “Moje pesme, moji snovi”
PROČITAJTE I…

Austrija – Salcburg i uživanje u Alpima

Gde je najbolje jesti u gradu?

Restoran na krovnoj terasi Lichtblick nudi moderne obroke sa notom lokalne tradicije, kao što su supa od belih špargli (tokom kratke sezone), sufle od krompira ili divljač sa knedlama od krompira. Isservirt u selu Lans, nadomak grada, datira iz 1313. godine i nudi obilne obroke u tradicionalnom ambijentu gostionice. Do njega se može doći kratkom vožnjom taksijem. Za onu klasičnu austrijsku omiljenu štrudlu, uputite se u Strudelcafe Kroell u Starom gradu, gde ćete pronaći ogroman spektar štrudli izvan tradicionalne jabuke, poput one sa čokoladom i malinom, te slanih opcija poput savijače od šunke i sira.

Inzbruk je okružen planinama, a brojne uspinjače odvešće vas na vrh nekih od njih da biste uživali u spektakularnom pogledu na dolinu ispod (ili, ako se osećate dobro, možete pokušati da pešačite jednom od mnogih planinskih staza).

Innsbrucker Nordkettenbahnen, sa svojim modernim stanicama koje je dizajnirala Zaha Hadid, odvešće vas do vrha planine Nordkette, uzdižući se na 2300 metara, gde možete uživati u ručku u pabu u restoranu Seegrube.

Smeštaj u Inzbruku

Hotel Adlers nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od glavne železničke stanice u Inzbruku, a Stari grad je lako dostupan kratkom šetnjom ili tramvajem. Hotel poseduje modernu atmosferu, upotpunjenu funki barom na poslednjem spratu sa terasom sa koje se pruža prekrasan pogled na grad. Većina hotelskih 75 soba takođe ima prozore od poda do plafona, sa tri različite vrste soba koje sve prikladno počinju rečju panorama (npr. Panorama Classic).

Swarovski fabrika

Jedan od najpoznatijih austrijskih izvoza, kristali Svarovski, proizvodi se neposredno ispred Inzbruka. Na ovom mestu se nalazi i Swarovski Cristal World – ono što biste mogli nazvati tematskim parkom od kristala, mada je umetnička galerija verovatno bolji opis. Instalacije koriste čuvene kristale za stvaranje blistavih ekrana i neobičnih dela, uključujući multimediju, robotiku i optičke iluzije. Na lokaciji postoji i odličan restoran. Autobus kompanije redovno vozi od glavne železničke stanice do galerije, te svratite obavezno.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
353Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *