Destinacije – Istražite atrakcije Dubaija pred Expo 2020 – Travel Magazine

Istražite atrakcije Dubaija pred Expo 2020

Istražite atrakcije Dubaija pred Expo 2020

Dubai se tokom proteklih pedesetak godina transformisao iz ribarskog sela u futurističku bliskoistočnu metropolu.

Svako ko je ovih dana prolazio pored ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, mogao je da vidi postavljen displej koji meri vreme do početka manifestacije Expo 2020 u oktobru sledeće godine.

Radi se o veoma važnom događaju – Svetskoj izložbi, koja se održava od 19. veka i za koju se Dubai sistematično priprema već nekoliko godina, kako bi na najbolji mogući način stranim posetiocima pokazao svoju prošlost, savremenu sadašnjost i vizionarsku budućnost. Osim brojnih turističkih atrakcija, spektakularne arhitekture, kosmopolitskog duha, provklasnih tržnih centara i restorana sa mišelinovim zvezdicama, turistička organizacija Dubaija intenzivno promoviše i prirodne lepote u okolini Dubaija. Mi vam predstavljamo nekoliko najposećenijih turističkih atrakcija, koje blistaju u punom sjaju pred Expo 2020.

Dubai Mall i Burdž Kalifa

U Dubai Mall-u nećete stići da obiđete svih 1.300 radnji i restorana, ali zato nemojte prekočiti njegove najvažnije atrakcije, među kojima su klizalište olimpijskih dimenzija, bioskop, The Souk (deo sa tradicionalnim nakitom, odećom i rukotvorinama), ali i Dubai Aquarium and Underwater Zoo – obaveznu stanicu ako ste sa decom. Ovaj tržni centar nalazi se u podnožju najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife, sa čije panoramske platforme se pruža spektakularan pogled na grad.

Avenija Alserkal

Na aveniji Alserkal naći ćete unikatna umetnička dela, dizajnersku odeću i savremene rukotvorine mladih kreativaca Dubaija. U kompleksu lociranom u industrijskoj oblasti Al Quoz smeštene su galerije, umetničke komune, kafei i butici. Među zanimljivim brendovima su The Good Life – dizajnerske patike, obuća Tamashee i čokolaterija Mirzam Chocolate Makers.

Dubai Frame

Zlatasti okvir visine 150m u parku Zabeel metaforički povezuje stari i novi Dubai. Unutar Dubai Frame-a posetioci mogu da posete multimedijalnu izložbu o transformaciji grada u veliku metropolu i tradicionalnom nasleđu Emirata. Na vrhu Frame-a je Sky Deck panoramska platforma, odakle je odličan pogled na Burdž Kalifu, zgradu Finansijskog centra i Dubai Mall.

Istorijska četvrt Al Fahidi

U blizini Dubai Creek-a nalazi se stara gradska četvrt koja posetiocima daje uvid u to kako je grad izgledao pre nastanka Ujedinjenih Arapskih Emirata 1971. godine. Mnoga zdanja iz 19. veka srušena su osamedesetih godina, a mali deo koji je preostao dobio je kulturnu namenu. U staroj tvrđavi danas je smešten Muzej Dubaija, a pažnje su vredni i tekstilni suk na kome se prodaju tradicionalne tkanine, galerije, ali i Centar šeika Muhameda za kulturno razumevanje. U njemu, uz lokalne specijalitete i čaj, možete čuti puno lepih i zanimljivih priča.

Malo drugačiji pogled na Emirate

Obilazak zaliva čamcem Hero OdySea predstavlja nezaboravan događaj, tokom koga ćete moći da sa vode vidite Palm hotele Burdž al Arab i Atlantis. Prethodna obuka i upoznavanje sa sigurnosnim procedurama su obavezni. Platinum Heritage Safaris posetiocima takođe pruža autentično iskustvo. Ova agencija vam omogućava da starim terenskim vozilima iz pedesetih godina prošlog veka u pustinji iskusite život u beduinskom kampu.

La Perle by Dragone

La Perle je spektakl koji se izvodi u Atrijumu kompleksa Al Habtoor City. Inspirisan je kulturnim nasleđem Dubaija i predstavlja nezaboravno vizuelno iskustvo, kako zbog nestvarnih akrobacija izvođača, tako i zahvaljujući maštovitoj scenografiji koja uključuje i podvodnu scenu.

Saznajte više o najvećem vodenom parku na svetu, koji se nalazi upravo u Dubaiju, ali i o čarima hotela sa sedam zvezdica – Burdž al Araba. Pročitajte koje tematske parkove možete posetiti tokom boravka u ovom emiratu.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
4Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *