Destinacije – Jedinstvena atmosfera nemačkih gradova - šta videti "van mape"? – Travel Magazine

Jedinstvena atmosfera nemačkih gradova – šta videti „van mape“?

Jedinstvena atmosfera nemačkih gradova – šta videti „van mape“?

Da li znate da je Nemačka u 2020. godini, u doba pandemije privukla čak 5,2 miliona posetilaca? Naravno, gradske destinacije i dalje su vodeći segment za dolazni turizam u Nemačku.

Jedna od ovogodišnjih tema kampanje Turističke organizacije Nemačke – Fleur bavi se upravo gradskim destinacijama i urbanim životom u kombinaciji sa prikazivanjem regionalnih korena, istorije i savremenih kulturnih događaja. Fleur se fokusira na iskustva u kojima možemo da uživamo čak i u nametnutim uslovima Covid-19, sa ciljem da inspiriše putnike da u budućnosti posete Nemačku.

Od prizora slamnatih krovova na severu, preko bogato oslikanih fasada u Gornjoj Bavarskoj, do ciglanih gotičkih građevina – šarm gradova određen je regionom u kojem se nalaze.

Najlepsi nemacki srednjovekovni gradovi
PROČITAJTE I…

Najlepši srednjovekovni gradovi Nemačke

Pogledajte u nastavku koja mesta bi trebalo da posetite prilikom prve posete Nemačkoj…

Baden Virtemberg

Dragulj malog grada – mesta poput Bretena (Bretten) i Švebiš Hala (Scwabisch Hall) vredi posetiti zbog prelepe arhitekture.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicoleta Tron (@nicoletatron)

Bavarija

U „Bambergu“ – gradu vrtova, koji je pod zaštitom UNESCO-a, nalaze se mnogi davno zasađeni vrtovi, uključujući i onaj koji vodi Sebastijan Nidermajer.

Branderburg

Smeštena u centru Brandenburga, bivša sindikalna škola u Bernau još je jedna UNESCO Bauhaus spomenik koji privlači veliku pažnju, posebno za turiste koji su inspirisani kulturom.

Bremen

Schnoor u staroj četvrti Bremena tako se naziva zbog malih živopisnih kuća i prodavnica nanizanih kao biseri na ogrlici.

Hamburg

Pored popularnih atrakcija poput koncertne dvorane Elbphiharmonie i magacinskog okruga Speicherstadt, u Hamburgu se nalaze i prelepi, zeleni kvartovi puni grandioznih građevina i vila na obalama jezera Alster ili na primer u četvrti Blankenese.

Hesen

Hesenpark je jedinstveni muzej na otvorenom koji prikazuje brojne kuće i farme iz različitih regiona i arhitektonskih stilova Hesena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Molto (@molto913)

Meklenburg – Zapadna Pomeranija

Šverin, grad sa sedam jezera, idealno je odredište za vodene ture i jedrenje. Dvorac iz bajke i Državno pozorište čine ovo mesto posebno popularnim kod turista koji vole kulturu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steph (@stephsche)

Severna Rajna Vestfalija

Na otvorenom Haldern Pop Festivalu na Donjoj Rajni učestvuju manje poznati kantautori i izvođači pop, rok, narodne i indi muzike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Haldern Pop (@haldernpop)

Sarland

Jedinstveni spomenik industriji u 19. i 20. veku, Železara Volklingen je od 1994. godine proglašena za mesto UNESCO-ve svetske baštine. I danas je upotrebi ali u vidu uzbudljive i nekonvencionalne izložbe i mesta održavanja brojnih događaja.

Šlezvik-Holštajn

Moln grad sa nakrivljenim drvenim zgradama, dom je Tila Eulenšpigela (Till Eulenspiegel) nestašnog lika iz nemačkog folklora koji je ovekovečen na raznim mestima u gradu.

Nemacki gradove koje bi trebalo da posetite
PROČITAJTE I…

Zaobiđite Berlin i Minhen, ovo su nemački gradovi koje bi trebalo da posetite!

Ostale zanimljive destinacije pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
316Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *