Karibi - najbolje od najboljeg u tropskom raju – Travel Magazine

Karibi – najbolje od najboljeg u tropskom raju

Karibi – najbolje od najboljeg u tropskom raju

Kada ih zamolite da zamisle tropski raj, većina ljudi će u glavi stvoriti scenu koja po mnogo čemu izgleda kao Karibi.

Nedavno je sajt 10Best napravio anketu za izbor deset najboljih karipskih atrakcija, od rizorta i plaža do golf terena i destilerija ruma. Ovo su pobednici u najznačajnijim kategorijama.

Najbolja karipska atrakcija: Nacionalni park Arikok na Arubi

Ovaj nacionalni park prostire se na 20% površine ostrva i čine ga brda pokrivena egzotičnim kaktusima i dramatična obala. Posetioci mogu da uđu u ostatke starog rudnika zlata, istražuju petroglife naroda Arawak, ili rone u prirodnim bazenima nestvarne lepote.

ovaj nacionalni park pokriva 20% ostrva i čine ga brda pokrivena egzotičnim kaktusima i dramatična obala

Foto: Cup of Asclepius from Wikimedia Commons

Najbolja karipska plaža: Eagle Beach na Arubi

Najduža plaža na Arubi je ujedno i najspektakuarnija. Karibi su destinacija poznata po savršenim belim plažama, a za belinu peska na Eagle Beach-u kažu da je zaslepljujuća. Kada se tome dodaju tople karipske vode i čuveno fofoti drveće, dobije se raj za pravljenje Instagram fotografija.

Najduža plaža na Arubi je ujedno i najspektakuarnija

Foto: Göran Ingman from Flikr

Najbolji karipski bar na plaži: Soggy Dollar Bar na plaži Jost Van Dyke, Britanska Devičanska Ostrva

Soggy Dollar na plaži Jost Van Dyke na Britanskim Devičanskim Ostrvima planetarno je poznat kao mesto dobre zabave. Ovde je svojevremeno nastao i koktel simboličnog imena Painkiller – ubica bola, koji se pravi od kokosovog krema, ananasa, ruma, pomorandžinog soka i sveže rendanog muskatnog oraha.

Soggy Dollar na plaži Jost Van Dyke na Britanskim Devičanskim Ostrvima poznat je ka mesto dobre zabave

Foto: Willy Volk from Flikr

Najbolji golf teren na Karibima: East Course na plaži Dorado u Portoriku

Nedavno obnovljeni golf teren East Course na plaži Dorado, smatra se jednim od najatraktivnijih na svetu. Čak 15 od 18 rupa na terenu ima spektakularan pogled na okean, bunkeri su napunjeni belim peskom, a usluga je ovde prvoklasna.

Najbolji karipski rizort: Bucuti & Tara Beach Resort na Arubi

Bucuti & Tara Beach Resort je tropska oaza namenjena isključivo odraslim gostima. Nalazi se na već pomenutoj najboljoj plaži Kariba – Eagle Beach-u. Sve je podređeno gostima i njihovoj privatnosti, a tu su i pogled na okean i egzotične zalaske sunca, topao večernji vetar i izdvojenost od ostrvskih gužvi. U svakoj od 104 sobe Wi-Fi je besplatan, a rizort je poznat po svojoj eko-održivoj politici.

Najbolja karipska destilerija ruma: Topper’s Rhum na Svetom Martinu

Karibi su poznati kao destinacija na kojoj se proizvodi odličan rum. Posetioci destilerije koja se prostire na 600m2 imaju mogućnost da saznaju više o istoriji proizvodnje ruma, koja je neraskidivo povezana sa istorijom ostrva i njenih stanovnika. Tokom obilaska pogona videće kako se rum pravi i pakuje, a zatim sledi zabavni deo. Osim standardnih degustacija, ovde je moguće i isprobavanje novih ukusa koji su tek u fazi razvoja, ali i posebnih vrsta ovog pića. Moguća je i kupovina Thopper’s ruma, koji predstavlja originalni suvenir sa putovanja.

Karibi i gastronomija: Elements na Arubi

Spektakularno okruženje restorana Elements smešteno je na samoj obali i odlično nadopunjuje bogat meni. On se sastoji od internacionalnih jela, pripremljenih od svežih lokalnih sastojaka. Nedelja je dan rezervisan za poseban meni – klasike ostrvske kuhinje, u okviru večeri posvećenih lokalnim tradicijama i zanatima.

Saznajte više o najlepšim karipskim plažama. Pročitajte kratak vodič za Dominikansku Republiku, ali i za najbolje karipske rizorte samo za odrasle.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

 

Podelite ovaj članak...
49Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *