Destinacije – Najbolji jednodnevni izleti iz Beča - četiri šarmantna gradića koja vredi posetiti – Travel Magazine

Najbolji jednodnevni izleti iz Beča – četiri šarmantna gradića koja vredi posetiti

Najbolji jednodnevni izleti iz Beča – četiri šarmantna gradića koja vredi posetiti

Da li znate da se u neposrednoj blizini Beča nalazi nekoliko šarmantnih mesta: Schloss Laksenburg, Modling, Gumpoldskirchen i Baden? Na samo dvadesetak minuta iz tako velikog evropskog grada, nalaze se čarobni gradići koji će vam pružiti autentičan doživljaj Austrije.

Schloss Laksenburg

Prvo mesto koje možete da posetite je Schloss Laksenburg. U pitanju su palate i dvorski kompleks koji je poznat pod nazivom Laxenburg Castle. Ove palate koje su izgrađene 1835. godine, bile su letnje rezidencije dinastije Habzburg. Sada su pretvoreni u park i zabavni kompleks u kojem ljudi često bukiraju venčanja. Park koji okružuje palate je zaista prelep, te vrlo fotogeničan u spoju sa palatama!

Modling, Gumpoldskirchen i Baden

Mödling je glavni grad istoimene austrijske četvrti koji se nalazi otprilike 14 km južno od Beča. Mödling se nalazi u industrijskoj zoni Donje Austrije, a kroz grad protiče potok Mödlingbach koji se proteže kroz prelepu šumu.

Gumpoldskirchen je uglavnom bio vinski grad sa prelepim vinogradima širom brda. Svuda po gradiću se nalaze sićušni kafići, pabovi i zapanjujuće stare crkve. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hubert (@hub.er.t)

Baden, poznatiji pod imenom Baden kod Beča je poznata banja u Austriji. Glavni grad pokrajine Baden u državi Donja Austrija smešten je na oko 26 km južno od Beča.

Palata šenbrun predstavlja simbol moći Habzburga
PROČITAJTE I…

Atrakcije Beča – palata Šenbrun

Pored činjenice da je grad vekovima bio omiljeno mesto bečke elite, koja je uživala u termalnim vodama banje, grad ima i jedan od najlepših parkova Austrije – Kurpark. 

PROČITAJTE I…

Šta sve možete za jedan dan u Beču?

Ostale zanimljive destinacije pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
17Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X