Destinacije – Najlepša sela u blizini Portofina i Cinque Terre-a – Travel Magazine

Najlepša sela u blizini Portofina i Cinque Terre-a

Najlepša sela u blizini Portofina i Cinque Terre-a

Cinque Terre i Portofino spadaju u glamurozne destinacije Italije, a najnovija foto-serija Stjuarta Kantora (Stuart Cantor), Portofino Paradiso, posvećena je upravo njima, kao i njihovim plažama, hotelima i susednim gradićima.

Slike Portofina obasjane suncem, azurni bazeni i živopisno obojene kuće dočaraju šarm italijanske rivijere koja je među obožavatelje imala Elizabet Tejlor, Avu Gardner i Hemfri Bogarta. Možete ih zamisliti ovde na ovim slikama, kako se sunčaju ispod suncobrana okruženi konobarima u hotelu Belmond Splendido.

Kantorova serija donosi i seriju slika koje vas vode ka selima koja se nalaze u blizini Portofina, a zapravo čine Cinque Terre…

Dramatična epota obale Amalfi ovekovečena je još u rimskim mitovima
PROČITAJTE I…

Najlepši gradići obale Amalfi

Santa Margherita Ligure

Ovo ribarsko mesto je malo manje uglađeno od Portofina, ali onaj glamur koji mu nedostaje, nadoknađuje karakterom. Selo krasi šetalište uz obalu prepuno palmi, malenih prodavnica i restorančića koji gledaju na šljunčanu plažu.

Manarola

Sa svojim šarenim fasadama kuća, koje gordo stoje visoko u brdima sa pogledom na more, Manarola je jedno od najzanimljivijih sela Cinque Terre obale. Zapravo, u široj javnosti smatra se najlepšim mestom ove rivijere.

Paraggi

Mnogi turisti iz Portofina i Santa Margherite Ligure dolaze u susedni zaliv Paraggi zbog njegove peščane obale i tirkizne boje mora (u Portofinu ne postoje plaže), na jednodnevni izlet.

Riomaggiore

Najjužnije od mesta Cinque Terre i drugo po veličini posle Monterossa je selo Riomaggiore. Njegove živopisne građevine penju se strmo od nivoa mora kroz brda. Ovde počinju i mnoge romantične pešačke staze koje vode do druga četiri mesta. Možda je najpoznatija staza Via Dell´Amore, ili Lover’s Lane, koja vijuga duž obale, iako je trenutno zatvorena zbog obnove.

Monterosso

Najveće od pet sela koja čine Cinque Terre, Monterosso je nakratko isključen sa spiska zbog svoje veličine. Svakako ovo je gradić koji ima veliku i lepu plažu, stabla limuna, maslinjake i terasaste vinograde čiji mirisi ostaju u vazduhu.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
191Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X