Destinacije – Najlepše skrivene plaže Italije – Travel Magazine

Najlepše skrivene plaže Italije

Najlepše skrivene plaže Italije

Italija ima jednu od najlepših obala na svetu, ali neka mesta poput skrivenih uvala i plaža ostaju iza radara trendsetera koji se ne udaljavaju od Amalfi obale ili top mesta Sardinije i Sicilije. Mi vas danas vodimo baš ka tim neotkrivenim plažama i uvalama koje će se sigurno naći na vašoj bucket listi želja.

Pogledajte najlepše plaže Ligurije i Sicilije, kao i najlepše na ostrvu Milos.

Riserva Vendicari, Sicilija

Nedaleko od prelepog sicilijanskog grada Sirakuze (najbliži aerodrom je antička luka Katanija), ovaj raskošni nacionalni park, dugačak kilometrima, dom je ruševina kula i malih uvala. Ovde nećete sresti dosta kupača, a svakako ne propustite da posetite slikoviti Marzamemi u blizini, sa pogledom na more i lepim restoranima na šetalištu.

View this post on Instagram

Paradiso🌹

A post shared by 〰crazy young〰 (@stefania_salamone) on

Parco Naturale di Maremma, Toskana

Nekad davno ovaj nacionalni park je bio osmišljen za toskansko plemstvo. Danas njegovi gosti su biciklisti, avanturisti i izletnici, te malobrojni kupači na divljim plažama. Zbog zaštite prirode u Maremmi je ograničen broj posetilaca dozvoljen svakog dana. Zbog toga di Maremma ostaje jedna od pravih oaza toskanske obale, sa stilizovanim krošnjama drveta i peskovitim plažama.

La Pelosa, Sardinija

Sardinija je poznata po svojim neverovatnim plažama, sa mnoštvom opcija za beličasti pesak, azurnoplavo more i skrivene uvale, zaštićene borovom šumom. La Pelosa je među najvoljenijim plažama Italije od strane onih koji vole da se kupaju u tirkiznom raju s pogledom na nekadašnje uvrđenje.

Capo Vaticano, Kalabrija

Ovaj kraj Italije još uvek je ispod radara za većinu stranih turista, ali Italijani znaju da to područje ima neke od najboljih plaža Italije. Kod Capo Vaticana kamene stepenice vode vas do belog peska koji leži između visokih litica i kaktusa, idealnog mesta za izlet ili usamljenog uživanja van sezona. Obavezna usputna stanica je Tropea, zapanjujući grad Kalabrije.

Punta Aderci, Abruzzo

Abruzzo je jedna od najmanje posećenih regija Italije, okružena planinama i netaknutim plažama na istoku. U prirodnom rezervatu Punta Aderci, ribolovci i dalje koriste stare drvne izvore da bi uhvatili svoj ulov, a jedini drugi posetioci su zalutali planinar ili lokalno stanovništvo u potrazi za izolovanim kupanjem. Nakon posete, svratite u grad Vasto na dozu riblje čorbe.

Spiaggia dei Conigli, Lampeduza

„Plaža zečeva“ na južnoj strani ostrva Lampeduza jedno je od najlepših mesta ne samo u Italiji, već u celoj Evropi, sa akvamarinskom vodom savršenom za ronjenje i zaslepljujućim belim peskom za poklonike sunca.

Baia delle Zagare, Apulija

U oblasti Gargano (Apulija) nalazi se ova neverovatna plaža, nazvana po autohtonom lokalnom cvetu koji ovde cveta na proleće. Okružena zaštićenim parkom i sa dve formacije belog kamena u vodi, između različitih nijansi tirkiznog mora, Baia može da bude gotovo samo vaša van sezone.

La Secca di Maratea, Basilicata

Sa obalom koja podseća na susednu iz Amalfija, ali bez stranih turista i visokih cena, ovaj klub na plaži u blizini skrivenog dragulja Maratee, ima odličnu morsku hranu. Jedan od najboljih načina uživanja u ovom području je iznajmljivanje čamca i leškarenje i kupanje u više uvala obale.

San Fruttoso, Ligurija

Ova kamenita plaža nedaleko od Portofina dostupna je samo peške ili brodom. Ali putovanje je više nego vredno iz tri razloga! Ovde se nalazi jedna od najlepših italijanskih opatija, odmah uz plažu. Tu je božanstveni restoran na plaži Da Laura (naručite lazanje sa pestom), sa pogledom na bistro more. Takođe, snorkeri mogu ugledati potopljenu statuu Hrista koja podiže ruke prema suncu.

View this post on Instagram

🧜🏼‍♀️

A post shared by Chiara (@chiarasavoldini) on

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
349Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *