Destinacije – Najlepši gradići Holandije – Travel Magazine

Najlepši gradići Holandije

Najlepši gradići Holandije

Harlingen

Harlingen je živopisni istorijski lučki grad u Frieslandu, na samom severu Holandije. Ispunjen je ljupkim srednjovekovnim vilama. Dok istražujete grad, obratite pažnju na kamenje koje se koristilo za pronalaženje kuća pre nego što su postojali kućni brojevi. Neki ukazuju na namenu zgrade, pa tako zlatni anđeo na najstarijoj kamenoj zgradi u gradu otkriva da se tu nekada nalazila masonska loža.

Naarden

Naarden je jedinstven među gradovima koji su nastali od utvrđenja. Zgrade u ovom gradu, osnovanom 1300. godine, nalaze se na poluostrvu koji ima oblik gigantskih zelenih „koplja“ koji se protežu okolo jarka. Ova konfiguracija je poznata kao zvezdana tvrđava. Pogled iz vazduha je sjajan! Naarden je takođe poznat po svojoj tekstilnoj industriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filippo (@fb3993)

Thorn

Smešten u Limburgu, blizu granice sa Belgijom, Thorn je bio malena kneževina još u 12. veku. Najmanjom nezavisnom državom u Svetom rimskom carstvu, Tornom je vladala opatica kojoj je pomagalo 20 monahinja plemenitog roda. Možete posetiti crkvu Sv. Mihaelskerk iz 10. veka, koja se nalazi u samom centru grada.

Volendam

Ovaj lepi grad postao je popularan i među umetnicima kao što su Pikaso i Renoir. I dalje je popularan među turistima iz Amsterdama koji dolaze da vide njegove stare ribarske čamce i stanovnike odevene u tradicionalnu holandsku odeću i smeđe zgrade na vrhu sa crveno zašiljenim krovovima.

Giethoorn

Giethoorn mnogi zovu holandskom Venecijom! To je grad ispunjen kanalima koji čine 90 kilometara plovnog puta, te se do nekih kuća može doći samo brodom.

Ovo je dobro mesto za vožnju brodom po kanalu ili, ako ste ljubitelj, možete unajmiti čamac za sopstvenu turu koja će vas voditi do kafića i slamnatih kuća pored kanala, ispod lučnih mostova.

10 prelepih gradova na kanalima
PROČITAJTE I…

10 prelepih gradova ispresecanih kanalima

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
71Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *