Ostale destinacije – Kratak vodič za Bermude - najstariju britansku koloniju – Travel Magazine

Kratak vodič za Bermude – najstariju britansku koloniju

Kratak vodič za Bermude – najstariju britansku koloniju

Živopisne ružičaste plaže, tirkizni okean, vedroplavo nebo, autentična arhitektura, fascinantna istorija, u kombinaciji sa britanskom elegancijom – ovako se mogu opisati Bermudi, prekomorska teritorija Ujedinjenog Kraljevstva, za koju se veruje da je najstarija britanska kolonija.

Teritorija se sastoji do 138 ostrva, a najveće je Glavno, poznato i kao Bermudi. Na njemu je lociran glavni grad – Hamilton. Klima je suptropska, a o raskoši prirodnih lepota dovoljno govori činjenica da je priroda ostrva zaštićena prvim ekološkim zakonima na svetu, donetim još početkom 17. veka.

Nezaposlenosti gotovo da nema i životni standard je veoma visok, a 40% društvenog bruto proizvoda čini turizam. Dve stvari po kojima su Berudi poznati su fenomen Bermudskog trougla i niske poreske stope, zbog kojih je ova teritorija „poreski raj“ i privlači brojna velika osigravajuća društva i kreditne firme.

Takođe je popularna destinacija na krstarenjima. Za sve oni koji planiraju da nekada posete ovaj raj u Atlantskom okeanu, udaljen oko 975km od obale SAD-a, evo kratkog vodiča za nezaobilazne atrakcije.

Bermudi su poznati po autentičnim koktelima “Dark’n Stormy”, “Rum Swizzle” i “Bermuda Triangle”, a obavezne degustacije su moguće u bilo kom pabu ili lepo uređenom hotelskom lounge-u (happy hour je uobičajen petkom, i popularan je među turistima, ali i lokalcima).

Večera u legendarnom restoranu Waterlot Inn, koji postoji već 320 godina, predstavlja posebno iskustvo, a posmatranje zalaska sunca sa njegove terase je zaista upečatljivo iskustvo.

Kapela Heydon Trust Little Chapel iz 1620 godine smeštena je u prelepim Heydon Trust vrtovima u Somersetu, idealnim za mirnu šetnju.

Kraljevsko groblje iz 1700. godine i tvrđava i park Scaur Hill iz 1860. takođe su vredni obilaska, a sa tvrđave se pruža i sjajan pogled. Vožnja kolima nije dozvoljena, ali zato biciklističke staze prolaze kroz neke od najlepših ostrvskih predela.

Celo jedno popodne će vam trebati da istražite St. Džordž i njegove tihe drvorede koji ističu kolonijalnu arhitekturu. Ovaj istorijski grad se nalazi na Listi svetske baštine UNESCO-a, .

Ako želite da se upoznate sa svakodnevnim životom lokalaca, taksijem ili skuterom se odvezite od ostrva St. David. Među zanimljivim atrakcijama na ostrvu su svetionik, Memorijal Izgubljeni na pučini i rezervat priorde.

Porodice sa decom će uživati u poseti Akvarijumu i zoološkom vrtu.

Sjajan pogled na ostrvo pruža se sa svetionika na brdu Gibbs iz 1846. godine, ali do njega ćete prvo morati da savladate 185 stepenika.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *