Destinacije – Raj za skijaše - mesta sa najboljim stazama za skijanje u Austriji – Travel Magazine

Raj za skijaše – mesta sa najboljim stazama za skijanje u Austriji

Raj za skijaše – mesta sa najboljim stazama za skijanje u Austriji

Kada se zimska sezona polako primakne, skijaše počnu želje o skijanju polako da obuzimaju. Nažalost, većina strastvenih skijaša ove zime možda i naće uspeti da ostvari te (ski) želje, usled aktuelne pandemije Covid-19. Dok sanjarimo i nadamo se da će se situacija sa virusom stabilizovati ili staviti pod (vakcina) kontrolu, osvrćemo se na najbolja skijališta koja postoje u Austriji.

St. Anton

Najpoznatije austrijsko skijalište deo je međusobno povezane skijaške regije Arlberg, koja se sastoji od nekoliko odmarališta povezanih sa preko 85 žičara i 300 kilometara staza. Nepotrebno je reći da je skijanje ovde sjajno, posebno za srednje i napredne skijaše. Opcije van staze su izvanredne, posebno ispod vrha Valuga (2812 metara). Ovo je i najbolje austrijsko odmaralište za freeride skijaše. Turisti ovde takođe hrle zbog modnih butika, širokog izbora hotela i pansiona, ali i dobrog zabavljanja, koje započinje u barovima na padinama, poput čuvenog Mooserwirt-a oko 16 sati, a nastavlja se u kasne sate u noćnim klubovima. Pogledajte ponudu na arlberg.net.

Jedan od filmova koji je proslavio Salcburg bio je čuveni američki mjuzikl “Moje pesme, moji snovi”
PROČITAJTE I…

Austrija – Salcburg i uživanje u Alpima

Lech

Iako je povezan sa Sv. Antonom u nizu uzbudljivih staza preko nekoliko planina, Lech ima sasvim drugačiju atmosferu, sa živahnim apres-skijem, a ne sa bučnim noćnim životom. On nudi jedan sofisticirani glamur i zato se smatra najelitnijim austrijskim skijalištem. Ima izvrsne, luksuzne obroke u selu i na padinama.

Iznad svega, Lech je odmaralište za ozbiljne skijaše, zahvaljujući sjajnom snegu u prahu i (retkost u Austriji) heliskijanju. Možete skijati čitav dan i nikada ne proći istu stazu. Najpoznatije su one koje se nalaze na 22 kilometarskoj stazi Beli prsten koja pruža spust sa 5500 metara, bez vraćanja unazad i veličanstvenog pejzaža. Pogledajte lechzuers.com.

Skijanje u doba korone
PROČITAJTE I…

Zimska sezona: kako na skijanje u doba korone?

Kitzbuhel

Ovo je odmaralište za malo starije skijaše koji žele da sede u krznenim kaputima na terasama kafića, kupuju u prilično pastelnom starom gradu i uživaju u otmenim wellness rizortima. Ipak, nemojte se zavaravati. Kitzbuhel u tirolskim Alpima uživa u 200 snežnih dana i nekim od najboljih austrijskih skijaških sportova, uključujući čuvenu stazu Hahnenkamm, mesto za skijaške trke na svetskom prvenstvu. Može potrajati ceo dan skijanja od Hoolerbacka nazad do Kitzbuhela, a da nikada dva puta ne koristite isti lift. Ukupno 54 žičara povezuju 180 kilometara kosina. Pogledajte ponudu na kitzbuehel.com.

Dachstein-Tauern

Na sat vremena od Salcburga na severu Štajerske sa fokusom na odmaralište Schladming, ovaj region je odlična opcija ispod radara za srednje i napredne skijaše zahvaljujući preko 100 žičara „prebačenih“ preko četiri planine sa 230 kilometara staza. Elitni skijaši treniraju ovde, a Reiteralmove crne staze pružaju veliki izazov. Velika nadmorska visina znači nepromenljivo pouzdane snežne uslove, mogućnost skijanja glečerom i neke uzbudljivo duge staze, poput Hochwurzena vrednog naleta od 7,7 kilometara. Hochwurzen je dobra porodična opcija, sa lakšim padinama, zabavnim parkom i odličnom stazom za sankanje. Vrh Dachstein na 2700 metara ima neke zapažene vidikovce sa staklenim dnom. Pogledajte ponudu na schladming-dachstein.at.

Serfaus-Fiss-Ladis

Iako nisu dobro poznata na međunarodnom nivou, ova tri povezana sela na sat vremena od Insbruka pružaju 180 kilometara staza za sve nivoe skijaške sposobnosti. Ona su ujedno i jedno od najboljih porodičnih odmarališta u Evropi, zahvaljujući sjajnim školama skijanja i dečijim klubovima. Tu su staze za tubing, odskočni dvorci, trke na sankanjima i staze kroz šumu. Deca od tri godine mogu se pridružiti uvodnim časovima skijanja, dok restorani nude dnevne sobe za druženje, igraonice i parking za kola. Sela su niskog profila, opuštena, a ni odrasli ne propuštaju zabavu zahvaljujući sjajnim restoranima, wellness sadržajima i iznenađujuće energičnom apres-skiju. Pogledajte šta sela nude na serfaus-fiss-ladis.at.

Olimpia Skiworld

Ako želite da spojite sport sa kulturom, razmislite o boravku u Insbruku, koji ima divan stari grad, dobre muzeje i baroknu palatu. Devet obližnjih i lako dostupnih skijaških regija udaljene su manje od sat vremena. Do jedne možete da dođete liftom direktno od centra grada. Ona nudi kombinovanih 285 kilometara staza i nekih 80 žičara, kojima se pristupa putem iste skijaške propusnice i besplatnim autobusima od centra grada. Većina staza je doduše je za početnike i srednjoškolce. Kuhtai i Rangger Kopfl imaju noćno skijanje, Akamer Lizum i Stubai Glacier odlične objekte za snoubording i specijalne škole snouborda. Pogledajte kompletnu ponudu na innsbruck.info.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
115Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Dopada mi se Travel magazin, lepo su opisane destinacije, sve što bismo trebali znati je izneto koncizno i na pravi način, pravopisno i gramatički ispravno. Nastavite tako, odlično radite svoj posao.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *