Destinacije – Relativno nepoznata japanska ostrva koja kriju netaknutu prirodu – Travel Magazine

Relativno nepoznata japanska ostrva koja kriju netaknutu prirodu

Relativno nepoznata japanska ostrva koja kriju netaknutu prirodu

Japan se često povezuje sa modernim i velikim gradovima, tradicijama sačuvanim u impresivnim hramovima i prirodnim pejzažima njegova četiri velika ostrva. Međutim, japanski arhipelag sadrži mnoštvo ostrvskih formacija, od kojih mnoge krasi gotovo netaknuta priroda, zapanjujući pejzaži koji se protežu od plaža koje podsećaju na karipske do bujnih i vlažnih šuma. Neka japanska ostrva koja treba posetiti krase čudesne šume, dok se čini da druga oponašaju tropski raj francuskih polinezijskih plaža. Ipak, jedno je sigurno ovde … Tradicija i divlja lepota mogu se naći na japanskim ostrvima koje vredi istražiti.

Ako planirate putovanje u zemlju izlazećeg sunca, obavezno posetite ostrvo Okinava
PROČITAJTE I…

Ako putujete u Japan, posetite ostrvo Okinavu

Zamami

Kerama je jedna od formacija arhipelaga Okinava na jugu Japana, koju čine 22 ostrva od kojih su samo 4 naseljena. Jedno od ovih ostrva je Zamami, na kojem živi manje od 1.000 ljudi. Njegova obalna geografija podseća na Francusku Polineziju, sa belim peskom i morem tako nestvarne boje koja mu je dala nadimak „Kerama Blue“. Na nekim od svojih plaža, poput Furuzamamija, bogata morska fauna mamac je za sve one koji su strastveni u ronjenju i one koji vole da posmatraju kitove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GoPro Taiwan (@goprotw)

Sado

Japansko ostrvo Sado, koje se nalazi na severoistoku zemlje, u prefekturi Niigata, ima strm pejzaž koji možete da obiđete automobilom ili biciklom (ako to vaše noge mogu da iznesu) ako želite da posetite njegove prelepe plaže. Ovo ostrvo takođe se može pohvaliti planinskim pejzažom sa terasastih pirinčanih polja (uzgajanih na padinama) koja su tu unazad nekoliko vekova. Sado je jedno od retkih ostrva gde je ispiranje zlata i dalje tradicija, a takođe je i mesto na kom je iznikao tradicionalni ansambl Kodo, koji je postao popularan zbog interpretacije starih japanskih pesama pomoću udaraljki. Onsens ili topli izvori su jedan od najboljih načina da završite posetu ostrvu.

Iriomote

Ovo japansko ostrvo je jedno od najudaljenijih u arhipelagu Okinava. U stvari, mnogo je bliže obali Tajvana nego velikim japanskim ostrvima. Ostrvo Iriomote nalazi se u jednom od ruralnih delova zemlje, sa većinom površine prekrivene gustim i vlažnim planinskim šumama. Na plaži Hoshuzina postoje ostaci fosila nazvanih foraminifera, koja su zapravo mala žuta stvorenja u obliku zvezde. Ako se pažljivo pogledaju, možete pronaći zrna peska u obliku zvezde koja su ostala od miliona sitnih ostataka foraminifera. Iriomote se može istražiti pešačenjem, mada ne bez poteškoća, ali tako možete otkriti prelepe vodopade; ili uz pomoć kajaka. I na kraju, nedaleko od njegove obale možete pronaći ostrvo Yubu, odvojeno samo peskom.

Tanegashima

Na zapadnom kraju ostrva Osumi, na krajnjem jugu zemlje, nalazi se ostrvo koje je postalo top destinacija za ljubitelje vazduhoplovnih istraživanja. Sedište Japanske agencije za svemirska istraživanja može se naći u Tanegashimi, gde se rakete sa satelitima lansiraju u svemir. Pravi spektakl za oči ako nas pitate, dok se rakete ispaljuju na Istočnokineskom moru. Prvo vatreno oružje proizvedeno u Japanu nazvano je po Tanegashimi, a inspirisano je arkebusom (dugačkim pištoljem) koji su Portugalci slučajno doneli ostrvskom gospodaru u 15. veku. Zapadna obala ostrva ima 12 kilometara plaža. Ona u Nagahami, poznata po belom pesku, ima polinezijsku estetiku gde se gnezde morske kornjače. Na drugoj strani, na istoku, mogu se naći plaža Kumano i pećina Chikura. Oba ova mesta vredi posetiti kada se plima povuče.

Tsushima

Severno od Nagasakija, na pola puta između Korejskog poluostrva i Japana, može se naći ostrvo Tsushima. Ovo svetilište prirode i dalje „čuva“ 90% svoje ogromne šumske teritorije. Ostrvo je i dom Tsushima leoparda, jedne od najugroženijih vrsta mačaka. Fauna i flora ostrva mogu se videti u Centru za zaštitu divljih životinja koji se nalazi u parku Saozaki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rika (@rin_mon_222)

Ostrvo je steklo reputaciju po svojim čvrstim rezancima (od slatkog krompira), a svaki ljubitelj video igara prepoznaće njegove pejzaže jer su korišćeni kao postavka za Playstation igricu Ghost of Tsushima.

Jeftine stvari u Japanu
PROČITAJTE I…

Ovo su iznenađujuće pristupačne stvari u Japanu

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
150Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *