Destinacije – Ronda - veličanstveni grad na litici koji pleni istorijom i kulturom – Travel Magazine

Ronda – veličanstveni grad na litici koji pleni istorijom i kulturom

Ronda – veličanstveni grad na litici koji pleni istorijom i kulturom

U sred planinskog venca Seranja de Ronda, na ivici 120 metara visokog i 70 metara širokog kanjona leži gradić Ronda, verovatno jedan od najinteresantnijih na našoj planeti, piše National Geographic Srbija.

“Ništa u celoj Španiji nije više iznenađujuće od ovog divljeg grada”, rekao je nemački pesnik Rajner Marija Rike koji je u Rondu doputovao 1912. godine u potrazi za inspiracijom.

8 najlepsih sela Spanije
PROČITAJTE I…

8 najlepših sela Španije

Ronda – lepotica Andaluzije

Ronda je grad u španskoj pokrajini Malaga s populacijom od oko 35.000 stanovnika, a nalazi se oko 100 kilometara zapadno od grada Malaga.

Ronda je „oivičena“ visokim i strmim kanjonom El Tahu kog je usekla reka Guadalevin koja teče kroz grad i deli ga prirodnom granicom na dva dela. Podeljene delove grada vežu tri mosta – Puente Romano, Puente Vieho i Puente Nuevo, od kojih je poslednji izgrađen čak 120 metara iznad kanjona.

Poznati i zapanjujući most je sam vredan putovanja, ali Ronda ima još puno toga za ponuditi. Tu je druga po veličini arena za borbu bikova napravljena u potpunosti od kamena, i nekoliko zanimljivih građevina, naročito one iz Mavarskog perioda.

PROČITAJTE I…

Toledo – čudesno ostrvo usred Kastilje

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
23Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X