Severna Amerika – Da li je moguće posetiti Njujork sa malo novca? – Travel Magazine

Da li je moguće posetiti Njujork sa malo novca?

Da li je moguće posetiti Njujork sa malo novca?

Ako je poseta Njujorku vaš veliki san, koji do sada niste ispunili zbog nedostatka finansijskih sredstava, trebalo bi da znate da se snova nikada ne treba odricati, a snovi o putovanjima poslednjih godina postaju sve ostvariviji.

Visoke cene i praznična groznica karakteristični su za vrhunac turističke sezone u Njujorku – između Božića po gregorijanskom kalendaru i Nove godine, a period od početka januara do početka marta smatra se niskom sezonom, kada u gradu ima najmanje turista i cene su najniže (kao i temperature, ali za ostvarenje sna potrebno je napraviti i poneki kompromis).

Avio karta predstavlja naveći izdatak, ali ako pažljivo planirate i ovde možete uštedeti. Pratite promocije evropskih aviokompanija koje lete do Njujorka, ponude tokom niske sezone mogu biti veoma povoljne, a imajte u vidu da i low-cost prevoznik Norwegian ima svakodnevne letove sa londonskog aerodroma Getvik do njujorškog JFK-a (povratnu kartu za ovaj period možete naći i po ceni od 250 eura). Iz ove aviokompanije savetuju putnike da bukiraju ranije jutarnje letove sredinom nedelje, jer su oni po pravilu jeftiniji od letova koji poleću sredinom dana i vikendom.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Tokom januara i februara cene smeštaja su takođe povoljnije, a izbor je veoma bogat. Pored jeftinih hotela i hostela, airbnb smeštaj takođe može biti isplativo rešenje, kao i platforme koje vam omogućavaju da besplatno noćite kod lokalaca (couchsurfing.com).

Pre polaska, informišite se o popustima, jeftinim obilascima i besplatnim aktivnostima. Tako, na primer, po ceni jedne karte za metro (2,75 dolara) možete kupiti kartu za NYC Ferry, koji je sa radom počeo u maju 2017, i čije rute povezuju različite gradske četvrti, uključujući Long Island City, South Brooklyn, Astoria, Lower East Side i Bronx. Trajekti saobraćaju i do ostrva Ruzvelt, kao i od Wall Street-a do popularne plaže u Queens-u – The Rockaways.

Iako je poznat kao skup grad, Njujork obiluje besplatnim aktivnostima, o kojima se možete informisati na internet stranici njegove turističke organizacije nycgo.com/maps-guides/free-in-nyc.

Među predlozima su šetnja gradskim parkom High Line, koji je otvoren od 07.00h do 22.00h, a zanimljivo je da je izgrađen na napuštenoj železničkoj pruzi, zatim šetnja preko Bruklinskog mosta i šetnja Prospect Parkom u kome se nalazi jedina šuma u Bruklinu, ali i poseta gradskim muzejima, budući da u većinu možete ući besplatno određenim danima u nedelji ili mesecu, a u čak 21 muzej ulaz je uvek besplatan. Postoji i više besplatnih obilazaka, među kojima su Brooklyn Brewery tour, Heart of the Park Central Park tour, ali i obilazak njujorške javne biblioteke.

Iz Turističke organizacije grada Njujorka takođe navode da ukoliko ovu destinaciju posetite između 21. januara i 10. februara, imaćete priliku da uživate u popustima koje nude tri važne gradske manifestacije: NYC Restaurant Week (Nedelja njujorških restorana od 21.01. do 08.02), NYC Broadway Week (Nedelja Brodveja od 21.01. do 10.02) NYC Must-See Week (od 21.01. do 10.02). Tokom ovog perioda u gradu su niže cene smeštaja i brojnih aktivnosti. Karte za brodvejske predstave, muzeje, atrakcije i obilaske tada se prodaju upola cene, a više od 400 restorana koji učestvuju u Nedelji njujorških restorana takođe nude velike popuste.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *