Severna Amerika – Grad Kvebek je najbolja destinacija u Kanadi – Travel Magazine

Grad Kvebek je najbolja destinacija u Kanadi

Grad Kvebek je najbolja destinacija u Kanadi

Grad Kvebek je ponovo proglašen za najbolju turističku destinaciju u Kanadi.

Kanadski turisti su izabrali ovaj grad zbog brojnih istorijskih znamenitosti i zbog njegovog evropskog šmeka.

Kvebek je kao najbolja turistička destinacija u Kanadi izabran od strane časopisa Travel + Leisure u okviru nagrade „Svetsko najbolje“ (The World’s Best Award) koja se dodeljuje najboljima u mnogim kategorijama, a na osnovu ispitivanja čitalaca časopisa.

Grad je poznat kao „najevropskiji“ američki grad i jedini grad severno od Meksiko Sitija koji ima sačuvane gradske zidine. Upravo mu te zidine, zajedno sa francuskom kolonijalnom arhitekturom daju pečat „evropski“ što je veliki mamac za američke turiste.

Stari Grad

Foto: Quebec Cite / www.quebec-cite.com

Turistički moto grada je „Tako evropski, a tako blizu“. Centar grada je proglašen istorijskim starim gradom i UNESCO ga je proglasio Svetskom baštinom. U okviru zidina nalaze se uske i strme ulice popločane kaldrmom, a zgrade su kao u francuskoj provinciji, od fasadne cigle, sa drvenim prozorima i strmim crvenim krovovima sa prozorima za stanove u potkrovlju.

U staroj luci se nalaze brojne galerije, antikvarnice i restorani i zaista podseća na neke romantične evropske kvartove. Kvebečani su poznati kao gostoljubivi i srdačni. Bilo gde da idete srešćete nasmejane i dobro raspoložene građane Kvebeka, ponosne na svoje frankofono poreklo i francuski jezik.

Foto: Quebec Cite / www.quebec-cite.com

Grad festivala

Kvebek mnogi smatraju kulturnom prestonicom Kanade pošto se u njemu održavaju brojni festivali. Jedan od najpoznatijih je muzički Letnji festival koji se održava od 1968. godine i traje čak 11 dana. Jedna od glavnih znamenitosti grada je i Muzej lepih umetnosti Kvebeka u kome se čuvaju dela kvebečkih slikara od XVII veka do danas.

Iako ima oštre i veoma hladne zime, ovaj je grad veoma popularan među turistima baš zimi. Tada pod snegom postane prava romantična bajka. Omiljena je božićna destinacija baš zbog zimskog šarma koji stigne sa prvim pahuljama. Ljubitelji zimskih čarolija mogu da uživaju u jedinom ledenom hotelu u Americi.

Foto: Quebec Cite / www.quebec-cite.com

Bazilika Svete Ane

Osim Starog grada, turistima se preporučuje da posete i najstarije svetilište u Americi, severno od Meksika i jedno od pet najznačajnijih u Kanadi. Bazilika Svete Ane iz 1658. godine, nalazi se 30 kilometara od centra grada na obali reke Sen Loren. Katolička crkva je potvrdila da bazilika ima isceliteljske moći nakon što je više vernika izlečeno. Zbog toga je ona mesto koje posećuju brojni hodočasnici.

Foto: Quebec Cite / www.quebec-cite.com

Ono što je posebno neobično je da se na samo nekoliko minuta od starog grada nalazi fantastična prirodna atrakcija – vodopad Monmorensi (Montmorency). Vodopad je visok 83m, što je za celih 30m više od Nijagarinih vodopada.

Osim grada Kvebeka, na listi najboljih turističkih destinacija u Kanadi su se našli i Vankuver na drugom mestu, Montreal kao treći, Viktorija (Britanska Kolumbija) je četvrta, a Toronto je peti.

Doživite Montreal, još jedan grad u pokrajini Kvebek u Kanadi koji važi za evropski. Cela Kanada je prelepa, a evo kojih 20 zanimljvosti sigurno niste znali o Kanadi. Pogledajte promotivni spot: Kvebek – ovde i sada!

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
26Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *