Destinacije – Zanimljivi jednodnevni izleti iz Tokija – Travel Magazine

Zanimljivi jednodnevni izleti iz Tokija

Zanimljivi jednodnevni izleti iz Tokija

Opustite se i uplatite časove surfovanja u Kamakuri, kupajte se u toplim izvorima planine Hakone, te posetite svetinje i hramove Nikko-a. Ako vam je i to malo uživajte u netaknutoj prirodnoj lepoti područja Fuji Five Lakes ili na plaži bez drugog turista na vidiku na poluostrvu Izu.

Zahvaljujući fantastičnoj japanskoj infrastrukturi, do svih mesta može se stići vozom u jednom danu iz Tokija. Spremni da ih planirate za sledeće putovanje? Pročitajte više o najboljim jednodnevnim putovanjima iz Tokija.

Kamakura i Enoshima

Ako tražite poludnevnu ili celodnevnu pauzu od Tokija, Kamakura je vaša najbolja opcija. Najbliža je gradu i puna prelepih plaža (omiljena je Yuigahama), vrtove i prostrane hramove. Područje je najpoznatije po Daibutsu-den-u, gigantskom Budi, ali poslednjih godina njegova scena surfovanja namamila je međunarodne goste koji vole da klize glatko uz talase.

Mesto je poput kalifornijskog surferskog grada iz ’70ih. Očekujte da ovde probate neki od najboljih sušija ikada uhvaćenih odmah pored malog ostrva (povezanog mostom prilagođenim pešacima) Enoshime u blizini.

Top 7 mesta Tokija
PROČITAJTE I…

Sedam razloga da posetite Tokio

Nikko

Smešten severno od Tokija, Nikko je često zapostavljen u korist grada Hakone. Ovde se nalazi zbirka drevnih drvenih hramova koje je UNESCO proglasio za svetsku baštinu, ali i čitav drugi eko-sistem onsena (vruće vrelo) i šuma koje putnici mogu otkriti. Dok mlade porodice hrle u velike gradove Japana radi profesionalnih prilika, sela prefekture Tochigi – poput Kinugava i Kavaji, koja se nalaze u okolini Nikko grada izgledaju kao da pripadaju prošlosti. Dan na jezeru Chuzenji je apsolutno neophodan, posebno u jesen kada visoko drveće blista u iridescentnim žutim i narandžastim bojama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @oldmanwithiphone

Hakone

Područje Hakone postalo je sinonim za riokane – japanske kafanice koje gotovo uvek nude večeru sa više jela, veliki besplatan doručak i pristup malom vrelu ili onsenu, gde se gosti mogu okupati u vodi bogatoj mineralima. Na raspolaganju vam je desetine ovakvih gostionica, ako ne i preko stotine, ali područje je postalo i prilično umetničko središte, sa mnoštvom galerija i velikim muzejom na otvorenom.

Na železničkoj stanici Hakone-Yumoto gde staje inače voz iz Tokija, nalazi se preko 50 suvenirnica sa najraznovrsnijim tradicionalnim proizvodima. Ovde se mogu kupiti ukrasni predmeti od stakla ili drvene figure koje su tipične japanske rukotvorine.

Hokaido
PROČITAJTE I…

Lepote japanskog ostrva: Istražite Hokaido

Fuji Five Lakes

Možda mislite da je najlepše mesto u zemlji nagrada samo za neustrašive, ali u Japanu će putnici sa oduševljenjem otkriti da se „ogrlica“ od jezera koja se obavija oko „vrata“ planine Fudži putovanje koje moraju sebi priuštiti. Iako su u toplije vreme mogući izleti na vrh velike i svete planine (trebaće vam nekoliko dana da biste se popeli do samog vrha), mi više volimo da se zadržimo u njenom podnožju, oko jezera Yamanaka ili jezera Kawaguchi i uživamo u pogledima na Fudži. To je poput Ajfelovog tornja – ne možete ga videti u svoj njegovoj lepoti ako se popnete na njegov vrh.

Poluostrvo Izu

Ovo poluostrvo nekada je bilo žarište starosedeoca Tokija, pre nego što su međunarodna avionska putovanja učinila Havaje privlačnijom opcijom za plažu. Ali poslednjih godina ovo područje je postalo popularan izbor za lokalno stanovništvo koje vikendom raširi peškire duž peska Shimoda ili luta divnim selima, poput Shuzenji. Međunarodni putnici još uvek nisu toliko čest posetilac, jer je to samo malo dalje od obaveznih klasika (Hakone i Kamakura), ali dodatnih nekoliko minuta u vozu će se isplatiti ako se spremate da budete jedini stranac na poluostrvu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaz Nagayasu (@kaz_nagayasu)

Ostale zanimljive destinacije pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
211Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *