– Grčka i Turska - superodmor za malo para – Travel Magazine

Grčka i Turska – superodmor za malo para

Grčka i Turska – superodmor za malo para

Letnji odmor je definitivno najlepši deo godine svakog pojedinca. Ovo je vreme kada se dobija najlepša bronzana boja, ljubavi se rađaju, zru grožđe i smokve, miriše borovina, more je nekako mirno i toplo. Dani traju dugo, a noći su nezaboravne, pune života. Pa hajdemo na letovanje! Španija, Grčka, Turska, Egipat, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Crna Gora, Italija… su samo neke od destinacija iz bogate ponude Big Blue-a. Ovoga puta „vodimo vas“ u Grčku i Tursku!

Vladaju predrasude da su letovanja u najluksuznijim hotelima najskuplja, ali upravo u ovo doba godine objavljuju se „first minute“ ponude, koje neodoljivo mame, pa neki svoj odmor ponavljaju i više puta tokom letnje sezone.

Grčka – putovanje iz sadašnjosti u prošlost i nazad

Ukoliko ste odlučili da ovog leta boravite u Grčkoj, budite svesni činjenice da ćete se naći na raskršću kultura, boja i civilizacija. Doživećete veličanstvenu istoriju i toplotu najjužnijeg dela Evrope. Otkrićete drevnu filozofiju koja je postavila temelje današnje nauke i demokratije.

Zemlja sa jedinstvenom herojskom prošlošću i danas je naseljena ljudima koji hrabro gledaju ka budućnosti, puni optimizma.

Grčka je zemlja koja je površinski mala, ali se zato može pohvaliti svojom raznolikošću. Pejzaži koji su se našli na hiljadama razglednica prepoznatljivim širom sveta ostaju i dalje treptavi i neuhvatljivi.

Grčka je zemlja predivne kontradiktornosti, putovanje iz sadašnjosti u prošlost i nazad.

To je šetnja kroz maslinjacima obrasle drevne gradove i arheološka nalazišta, tumaranje retko naseljenim ostrvima, obilazak beskrajnih peščanih plaža, planinskih vrhova i kanjona ili delova zemlje od kojih zastaje dah.

Olimpska rivijera – jedna od najvažnijih oblasti za turizam u Grčkoj

Olimpska rivijera je mesto pod moćnim Olimpom, u regiji Pieria, između Atine i Soluna. Istovremeno, to je jedna od najvažnijih oblasti za turizam u Grčkoj.

Zbog „strateškog“ položaja, čiste vode i živopisnih pejzaža, ovaj kraj postaje sve popularniji za turiste, a naročito ga vole porodice s decom. Uz to, ovaj kraj daleko je jeftiniji od ostrvske Grčke, pa godi svima sa manjim budžetom.

Klima je jednolična gotovo u celoj regiji. Leta su veoma topla, a ponekad duvaju svežiji vetrovi. Mnogo sunčanih dana i mala količina padavina garantuju da ćete imati odličan odmor.

Većina plaža u ovoj oblasti je peskovita i izuzetno uredna. Njihova ukupna dužina iznosi nešto više od 70 kilometara, a najpopularnija, Olympic beach, osvaja redovno evropsku Plavu zastavicu.

1.400 ostrva…

Današnja Grčka, naslednica Antičke civilizacije, ima oko 1.400 ostrva.

Od tog broja samo je mali broj, tačnije 227 naseljeno, ostala ostrva su mala i nenaseljena.

Agencija Big Blue turistima je obezbedila hotele i apartmane na Rodosu, Zakintosu, Kritu, Skopelosu, Skijatosu, Tasosu, Lefkadi, Kefaloniji i Krfu.

Svako od pomenutih ostrva posetiocima nudi živopisnu floru i faunu, kristalno plavu vodu, osmehe meštana, sveže masline, dobro vino…

Nijanse mogu odlučivati prilikom izbora ostrva.

Nije li Grčka destinacija koju ste čekali? Bilo da se odlučite za kopneni deo ili pak ostrva, uživanje je zagarantovano.

Turska – simbol vrhunskog odmora i odlične usluge

Turska, zemlja osvajača, odlične klime, bogatstva, kulture, a poslednjih desetak godina simbol je vrhunskog turizma.

Republika Turska je država u zapadnoj Aziji (97%), i sa nekih 3% teritorije zadire u jugoistočnu Evropu. Do 1922. godine bila je sedište Osmanlijskog carstva.

Turska je retka zemlja koja može da se pohvali da izlazi na četiri mora. Leži na obalama Crnog (Karadeniz), Mramornog (Marmara Denizi), Egejskog (Ege Denizi) i Sredozemnog mora (Akdeniz).

Odličan izbor za savršen godišnji odmor.

Antalijska regija najpopularnija među turistima

Duge uređene plaže, toplo leto bez padavina, restorani i kafići, prodavnice koje se nižu jedna za drugom. Akva parkovi, sportski sadržaji, uređena šetališta, tragovi istorije na svakom koraku.

Ovo je lice antalijske regije. Baš ovde se nalaze najposećeniji gradovi: Antalija, Kemer, Belek, Side i Alanja.

Turski hotelijeri posebnu pažnju poklanjaju porodicama sa decom, koje žele da provedu godišnji odmor baš ovde.

Agencija Big Blue je i za ovu sezonu pripremila neodoljivu ponudu. U najprestižnijim hotelima omogućen je besplatan boravak deci.

Turska je idealna destinacija za porodični odmor ili nezaboravno leto sa prijateljima.

Kada se pominje neodoljiva ponuda ne misli se samo na prirodne lepote i tursko gostoprimstvo, već i na „early booking“, koji traje tokom celog februara. Rano bukiranje nije obavezni deo ponude, ali je svakako prijatno iznenađenje za putnike koji maštaju o superodmoru za malo novca.

Turska je od maja do oktobra neodoljiva

Prosečna temperatura vazduha je od 30 do 32 stepena Celzijusa, a more je toplo, tako da je kupanje moguće od ranih jutarnjih časova do večeri. Gradovi su puni turista, a prodavci i ugostitelji su spremni da izađu u susret svim željama.

Ukoliko se popnemo više uz obalu stižemo u letovališta na Egejskom moru – Bodrum, Kušadasi, Marmaris, Fetije…

Brojne peščane plaže sa toplom i bistrom vodom, nude raznovrsne sadržaje za ljubitelje aktivnog života: jedrenje, skijanje na vodi, odbojka na plaži…

Posle sunčanja preko dana, gradovi se pripremaju za raskošan zalazak sunca. Dok se dan smiruje, privlačni kafei, barovi i restorani duž palmama oivičenih bulevara oživljavaju.

Restorani nude raznovrsne sveže morske plodove i druge egejske specijalitete. Zabava u nekoj od diskoteka ili barova je kraj idealnog dana u ovoj regiji.

Navedene destinacije su samo mali deo ponude koju je izdvojio vredni tim turizmologa Big Blue-a, a nema sumnje da će svaki pojedinac naći idealno mesto za sebe, jer odnos cena – kvalitet je polazna osnova pri pravljenju aranžmana.

Big Blue je za sve svoje putnike spremio ponudu hotela sa 3, 4 i 5 zvezdica. Za svakoga ima po nešto. Early booking ponude u agenciji Big Blue su u službi klijenta.

Želimo da leto i letnje avanture podelimo sa vama na najposećenijoj letnjoj destinaciji. Naši vodiči spremni su da vas ugoste i ponude vam malo, ali dovoljno od velike Turske.

Ne propustite jedinstvenu priliku za nezaboravan godišnji odmor! Big Blue i odmor može da počne. Čekamo Vas.

Za više informacija pogledajte: www.bigblue.rs

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *