Vaši putopisi – Hurgada - mogu li egipatske piramide nadmašiti bosanske? – Travel Magazine

Hurgada – mogu li egipatske piramide nadmašiti bosanske?

Hurgada – mogu li egipatske piramide nadmašiti bosanske?

Nakon što sam junački skočio u neistražene dubine Crvenog mora, drugi su isto skupili hrabrost i stavili boce na leđa. Instruktor je rekao 5 metara, ali ovo je moja priča i kosa mi narasla ako lažem, ali sam siguran da sam zaronio na najmanje 190 metara. Išao bih i dublje, ali nisam zbog sata. Nov je. Ne moram ni napominjati da su se svi odmah složili da sam ja jedan od najboljih, ako ne i najbolji ronioc kojeg su ikad vidjeli u životu i da im je bila čast što su ronili sa mnom.

Ronjenje egipatske piramide

Foto: @DearLeaderJoe, Dragi Vođa

Ovako to izgleda u video uratku koji sam platio teško zarađenih 35 Eura 🙂

Plivanje s delfinima

Drugi dan smo išli na ronjenje s delfinima, a ja sam od silnog sunca pocrvenio k’o pavijanova guzica. Tko kupuje kreme za sunčanje u ožujku?

Za sve one koji se pitaju kako to izgleda odsjedati u resortu s 5 zvijezdica gdje je sve uključeno u cijenu: Postoji six pack, a postoji i six špek. Nisam kriv ja, kriva je dobra egipatska klopa 🙂

Novosel egipatske piramide

Foto: @DearLeaderJoe, Dragi Vođa

Foto: @DearLeaderJoe, Dragi Vođa

Znam da blagajnica Željka misli da nema do ljetovanja na Viru, ali svim blagajnicama poručujem: Vir svima, ronjenje s delfinima i uživanje u koraljnim grebenima u Egiptu, samo njima 🙂

Ako mislite da je hrvatsko more najljepše, pogledajte ovo. Koralji, ribe u tisuću boja. J..o me pas ako nisam naletio na NEMO-a, barem deset puta.

Obilje hrane i internacionalna kuhinja

Još nisam niti jednom spomenuo večeru. Obilje hrane svaku večer uz vrlo dobru internacioanlnu kuhinju, ali ako želite, možete dva dana unaprijed rezervirati i jedan od ”A la carte” restorana u sklopu hotela: indijski, talijanski, lebanonski, azijski i riblji restoran. Jedino se riblji posebno naplaćuje, ostali su uračunati u cijenu. Važna napomena za sve alkoholičare: Koktele rade s lokalnim alkoholom koj’ baš i nije najbolji. Ako želite uvozni alkohol, plaćate ekstra. Naša riba na grilu je puno bolja, ali sve ostalo je bilo dobro.

Foto: @DearLeaderJoe, Dragi Vođa

Nakon večere je na terasi hotela zabavni program. Brojni izvođači iz cijelog svijeta: plesači, plesačice, pjevači, pjevačice, saksofonistice… Čak sam jednu večer i ja zasvirao gostima hotela. Imaju električni klavir na recepciji pa sam iskoristio priliku. Tko pogodi koju pjesmu sviram, osvaja nagradno putovanje u Ukrajinu za dvije osobe 🙂

Zadnja dva dana je malo zapuhao vjetar pa sam odlučio preskočiti izlete i izležavati se na plaži. Razmišljao sam o tome, što je to prava ljubav i u tom trenutku ugledao bračni par iz Nizozemske. Ponudio sam im da ih fotkam na plaži. U razgovoru sam saznao da gospodin radi kao vozač autobusa. Pomislio sam: To je to! To je prava ljubav. Ona ga voli iako vozi autobus. Ne žele sve žene doktore, odvjetnike, programere, nogometaše, političare, glumce, pjevače… Postoje još one prave žene, koje žele poštenog vozača autobusa. Ovaj par mi je vratio vjeru u ljubav. Nadam se da će ovu priču objaviti na službenoj stranici ZET-a.

Ljubav piramide

Foto: @DearLeaderJoe, Dragi Vođa

Čuvari plaže

I Egipat ima svoju Baywatch ekipu. Na plaži je upozorenje da se ne kupate u noćnim satima, ali preko dana je sve ok, barem dok vas mladi gospodin čuva na plaži.

Egipatske piramide cuvar

Foto: @DearLeaderJoe, Dragi Vođa

Obećao sam mnogima da ću objaviti njihove fotke u mojoj kolumni ako plate. Još čekam uplatu od mlade Šveđanke 🙂

Foto: @DearLeaderJoe, Dragi Vođa

Zanimljivo je da u sklopu hotela imate i brojne dućane, a u jednom od njih možete kupiti i fejk Rolex ili neki drugi poznati brand satova za nekih 150 eura. Naravno da nisam kupio fejk sat. Nisam ja neki Lidlić. Dragi Vođa ima pravi Rolex 🙂

Foto: @DearLeaderJoe, Dragi Vođa

Moja posljednja fotka iz hotela. Vidimo se uskoro 🙂

Foto: @DearLeaderJoe, Dragi Vođa

Egipatske ili bosanske piramide?

Za sve one koji se pitaju: MOGU LI EGIPATSKE PIRAMIDE NADMAŠITI BOSANSKE? NIJE VALJDA OTIŠAO U EGIPAT, A DA NIJE POGLEDAO PIRAMIDE?

Da sam htio gledati piramide, otišao bih u Bosnu 🙂

Šalu na stranu: Kako da ja to znam? Nit’ sam vidio bosanske piramide, niti sam imao vremena skočiti do Kaira da bacim oko na egipatske piramide. Mislim, imao sam vremena, ali sam bio lijen.

Sad imam novi razlog za putovanje. Za sve one koji i dalje plaču, eto jedne fotke Branke Mamule koja je također s Palmom Travel putovala u Egipat, ali za razliku od mene, ona je krstarila Nilom, posjetila Luxor i naravno vidjela piramide u Kairu, a čak je i jahala na pravoj, pravcatoj devi.

Dok sam ja uživao, ona je bila na tajnom zadatku. Poslao sam ju da mi nađe adekvatnu grobnicu. Jel’ vam ovo izgleda adekvatno? K’o da ju je HDZ obnavljao. Treba mi nešto manje ruševno. Ja sam esteta.

Piramide Kairo

Foto: Branka Mamula

Povratak kući

PS: Bio sam uzbuđen nakon povratka u Hrvatsku. Odmah sam pohitao u Čučerje ne bi li svima dokazao da sam se vratio živ i prenio im svoja egipatska iskustva.

Otac me pitao: Čujem da si ronio? Koliko si duboko išao?

Bio sam još smeten od puta pa nisam znao što pričam. Odgovorih: Pet metara.

Otac: S kisikom ili bez?

Ja: Pa nisam ja Aquaman. Nemam škrge. Naravno da s kisikom.

Otac i majka u isti glas: Pa ti si kreten. Gledali smo na televiziji neki dan kako rone bisere, 20 metara pod vodom na dah, a ti za pet metara uzimaš kisik?

Svaka daljnja rasprava je bila uzaludna. Zapravo je raspravu prekinuo brat Miroslav, komentarom: Ja mislim da Josip uopće nije bio u Egiptu! To je sve Photoshop.

PSS: Svi vi koji želite u Egipat, topla preporuka. Hrana je dobra, ljudi su izuzetno ljubazni, a cijene su tri puta jeftinije nego u Hrvatskoj. Za 2 dana ok hotela u Dalmaciji, u Egiptu možete boraviti 7 dana u hotelu s 5 zvijezdica, all inclusive. Svojevremeno sam radio intervju s egipatskim veleposlanikom u Zagrebu. Dotakli smo se i usporedbe našeg i njihovog turizma. Možete ga pročitati ovdje: https://flash.hr/2019/04/aly-sirry-u-egiptu-svi-znaju-tko-su-tito-luka-modric/

Autor: Josip Novosel aka Vin Diesel za siromašne, samoprozvani Dragi Vođa, rekreativni bacač uroka iz Čučerja, dopisni član magazina ”Ako imaš sidu, nećeš dobit svoju piramidu”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i Gastro Snob.

Krk Vrbnik
PROČITAJTE I…

Vrbnik, vinarija Katunar i ostrvo Krk – u potrazi za vinima izgubljenog vremena

Ostale zanimljive putopise pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
361Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *