Vaši putopisi – Poziv na svadbu - indijski doživljaj – Travel Magazine

Poziv na svadbu – indijski doživljaj

Poziv na svadbu – indijski doživljaj

Skraćuje se put – Agra i Džajpur

Ja imam još dan i po boravka u Indiji usled finansijske iznemoglosti. Cara i Marko koji su planirali proputovanje skraćuju put samo na Agru i Džajpur videvši gde su došli. Marko zove gosn Mišu u turističku agenciju da pomeri let unapred da beži iz ovog pakla.

Cara sedi na ivici kreveta i plače u slušalicu službenici u call centru Katar Erlajnsa jer nema ništa za Milano pre petka.

Za preostalih dan i po u Indiji nudi mi se australijski Kinez da mi pravi društvo. Kaže ceo je moj nakon jutarnjeg rituala (koji inače praktikuje tokom celog boravka dok mi ostali grcamo u raljama Komonvelta) u vidu džoginga i plivanja na bazenu.

Odmah bukiram turu jahanja slonova.

Za to vreme Marko i Cara, nakon što su pomerili letove i otkazali sve hotele, ostavljaju jedno noćenje u nekom dvorac hotelu u Agri i jedno u Džajpuru. Marko me uverava da pođem s njima u Agru. Jedan je život, mora da se vidi Tadž Mahal.

Otkazujem Kineza. Domaćica delegira bliskog srodnika da nas prati po zlatnom trouglu. Razdaljinu Beograd – Valjevo vozimo 6h. Na tom putu gde inače nisu utvrđeni ni pravci ni smerovi istovremeno figuriraju: slonovi, krave, psi, konji, zmije, kamile, majmuni, bicikle, automobili, autobusi, kombiji, kamioni, rikše, pešaci, kočije. Stoti po redu zastoj, Cara otvara prozor i svojim fensi fotoaparatom pokušava da uslika nekog majmuna obučenog u klovna. On kreće da joj otima fotoaparat. Iz sna me bude njeni urlici monkey monkey help monkey!

Poziv na svadbu majmun

Hoćeš da te neko kidnapuje. Izađi ovde na čistac. U tom času uočavamo zmiju obučenu u barbi haljinicu kako se njiše kako prosjak svira. Posle smo bili u fazonu brate otključaj nam auto i pusti klimu pa vas dvojica pijte kaficu.

Tadž Mahal

Stižemo u Agru, radimo ček in sve na nivou. Hotelčina i po. Posle odlazimo na ručak u neki restoran gde pokušavaju da nam podvale vodu iz česme u flaširanoj vodi. Ukažem Marku, Cara eksplodira do kad ćete vas dvoje da se domunđavate na srpskom. Ok. Krećemo ka Tadž Mahalu.

Tadz Mahal

Do Tadža može da se dođe električnim automobilom ili kočijama, ne znam ko tačno vrši izbor da mi idemo kočijom. Samo što nismo ispali. Put nam preprečuju zaprežna kola, lik je natovario 3 troseda, šporet i fotelju, dakle, seli se. Jedna krava jede kupus iz kante za smeće.

Krava i kupus

U Tadžu sve top. Ja se slikam ko lejdi Dajana. Majmuni se vrzmaju. Isto veče se vraćam taksijem taksi operatera koji koristi i centralna banka do aerodroma. Uprkos sigurnosti indijski prijatelji zovu svakih 15 min da provere da me nisu prodali u belo roblje.

Marko me zove na pola sata ali je javio i mojoj kevi u Beograd kako bi me i ona zvala non stop. Bezbedno stižem. U Beogradu granični policajac hoće da me hapsi jer su mu sumnjive moje tetovaže od kane.

Marko dobija proliv u de lux italijanskom restoranu besnog hotela.

Autorka teksta i fotografija je Milica Pešterić.

Indija je treća po veličini ekonomija Azije
PROČITAJTE I…

Neverovatna Indija – zemlja raznolikosti i kontrasta

Pročitajte još zanimljivih putopisa ovde.

Podelite ovaj članak...
268Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *