Saveti – 5 razloga zašto je bolje zakazati taxi prevoz do ili sa aerodroma – Travel Magazine

5 razloga zašto je bolje zakazati taxi prevoz do ili sa aerodroma

5 razloga zašto je bolje zakazati taxi prevoz do ili sa aerodroma

Bilo da idete na poslovno putovanje ili u novu turističku avanturu dolazak do aerodroma može biti prava organizaciona noćna mora. Isti slučaj čeka vas i kada se vraćate sa aerodroma, a na sve to dodajte i da ćete biti značajno umorni od puta. U moru opcija za transfer do aerodroma, taxi prevoz se posebno izdvaja kao pouzdana opcija. Izdvojili smo samo 5 razloga zašto treba baš za taxi da se odlučite sledeći put kad se budete uputili ka nekom od aerodroma.

Najbolje vreme Zanzibar
PROČITAJTE I…

Najbolje vreme za posetu Zanzibaru

Rezervacija vožnje kao najveća prednost

Možda i najveća prednost korišćenja taxi vozila za dolazak do ili od aerodroma jeste mogućnost rezervacije vozila na tačan datum i u tačno vreme koje vam odgovara. Većina taxi službi nudi opciju rezervisanja vozila unapred, bez obzira na to da li idete na aerodrom ili se sa njega vraćate, putujete li privatno ili poslom. Preporučujemo da svoju vožnju rezervišete makar 24h unapred, posebno ako putujete u turističkoj sezoni.

Pored toga što sa operaterima taxi službi možete komunicirati telefonski putem, rezervisati taxi online je takođe opcija. To će od vas podrazumevati popunjavanje forme i ostavljanje ličnih podataka i informacija o datumu i vremenu u kom želite da zakažete vozilo. U slučajevima kada vam je potrebna vožnja do aerodroma, taxi vozilo će vas čekati ispred dogovorene adrese 10-15 minuta pred dogovoreni termin. U zavisnosti od funkcionisanja taxi službe, operater ili sam vozač će vas pozvati kada stignu na adresu da vam potvrde svoj dolazak i daju vam dovoljno vremena da pokupite sav svoj prtljag i izađete.

U situacijama kada je potrebno da vas vozilo sačeka na aerodromu, imaćete prvoklasan tretman ako se odlučite za najbolje taxi službe. On podrazumeva praćenje vašeg leta, što će osigurati da vozač bude na dolaznom terminalnu tačno u vreme kada i vi bez obzira na to da li vam je let kasnio ili stigao nešto ranije od planiranog vremena. Da ne biste morali da tragate za svojim vozilom u moru drugih, vozač će vas sačekati sa karticom na kojoj piše vaše ime, što je posebno pogodno u slučajevima poslovnih putovanja. Neretko je moguće da ova vožnja bude i međugradska.

Raznolikost vozila i usluga odgovara na sve zahteve

Profesionalna usluga kada odlučite da do ili od aerodroma idete taxijem je zagarantovana, a to se posebno ogleda u kvalitetu i raznovrsnosti vozila. Ukoliko se odlučite za nešto luksuznije taxi službe, na raspolganju će vam biti vozila ne starija od 10 godina koja su redovno i kvalitetno održavana i servisirana. Unutrašnjost vozila biće uredna i komotna, u većini slučajeva će biti dostupan i besplatan WiFi, a posebno je bitno i to da možete zatražiti vozilo sa aparatom za kartice.

Ako vam je potrebno elegatno vozilo, što može biti slučaj sa poslovnim putovanjima, možete se obratiti i taxi službama koje u svom voznom parku imaju karavane ili limuzine. U slučaju da putujete sa većom količinom prtljaga ili u velikoj grupi ljudi, postoji mogućnost i da zakažete prevoz mini busom ili kombijem, ako smatrate da vam vozilo sa većim gepekom neće biti dovoljno. Prilikom rezervisanja vozila potrebno je naglasiti i sve što može spasti pod specijalne zahteve, poput dečijeg sedišta ili pet friendly vozila.

Tarife su unapred određene

Sve je češća praksa da taxi službe imaju unapred određene tarife kada voze sa i do aerodroma. Iako su ove tarife podložne promenama i uglavnom su postavljene okvirno, na osnovnu njih možete planirati svoj budžet, pronaći službu čiji vam cenovnik najviše odgovara i biti sigurni da neće biti nekih nepredviđenih troškova. Cene će se razlikovati u zavisnosti od tipa vozila za koje se odlučite, kao i toga da li je reč o gradskoj ili međugradskoj vožnji. Pored same vožnje, mogu uključivati i sve putarine, kao i usluge poput praćenja leta.

U proseku, vožnja do aerodroma u Beogradu kada se u njemu i nalazite će vas koštati oko 30 evra, od aerodroma Nikola Tesla do Novog Sada oko 65 evra, dok nešto dalje vožnje poput onih do Subotice ili Kragujevca mogu koštati i do 150 evra. Bitno je naglasiti da ovo nisu cene po osobi već po vozilu, pa ako se popuni kapacitet u prosečnom automobilu od 4 osobe ove cene će biti niže kada ih podelite sa svojim saputnicima.

Voziće vas profesionalci

Da vozači iza sebe imaju godine iskustva osetićete u svakoj vožnji taxijem od ili do aerodroma. Iako su gužve nešto što se ne može uvek predvideti, kada ste na putu ka letu koji vas ne može čekati značiće vam to da vaš vozač poznaje najoptimalnije rute za dolazak do aerodroma. Ukoliko pošaljete taxi vozilo po vaše poslovne partnere, laka i profesionalna komunikacija na engleskom jeziku, kao i diskrecija, biće zagarantovani.

Alternative su ograničavajuće

Ako zbog vremena leta na aerodromu treba da budete između 2 i 5 ujutru, šansa da ćete na vreme stići ako se odlučite za dolazaka autobusom je premala. Linije gradskog prevoza koje idu do aerodroma saobraćaju u redu vožnje koji prati regularne linije, a takođe nema ni noćnih polazaka. Iako ove linije pokrivaju veliki broj opština i mogu biti korisne ako se nalazite u blizini nekog od stajališta, ipak nisu najpraktičnija opcija.

Ukoliko putujete u sezoni kada su putovanja aktuelna, što moži biti tokom praznika ili za vreme letnjih godišnjih odmora, može se desiti da ćete neki od redova vožnje morati da preskočite zbog prevelike gužve, te je morate planirati u vreme koje vam je potrebno za dolazak do aerodroma. Još jedna otežavajuća okolnost je i to da ti autobusi nemaju poseban prostor za prtljag, te gužvi dodatno doprinose i svi koferi i torbe koji se nekako moraju ugurati u vozilo.

Potencijalni problemi

Još jedan od načina za dolazak do aerodroma jeste i sopstvenim vozilom, što na prvu loptu može zvučati kao primamljiva i komotna opcija. Međutim, ona sa sobom povlači i niz drugih parametara o kojima morate brinuti i ranije ih organizovati. Najbitnija stavka, ako ne planirate da neko vrati vaše vozilo, jeste parking. U zavisnosti od toga za koji se aerodromski parking odlučite, cene i vremensko ograničenje za boravak na parking mestu će varirati. Iako su neki parkinzi u blizini polaznih i odlaznih terminala, postoje i opcije koje su dalje pa biste od njih morali da do terminala dolazite ili besplatnim aerodromskim prevozom ili peške sa svim svojim prtljagom.

Većina ovih parkinga nema opciju rezervacije parking mesta unapred, pa vam samo ostaje da se nadate da ćete na najpovoljnijem pronaći mesto za svoj auto. Ukoliko ne želite da razmišljate o bezbednosti svog vozila dok ste na odmoru, predlažemo da preskočite dolazak na aerodrom sopstvenim vozilo. Samo parking najudaljeniji od aerodroma primenjuje značajne mere da se brine o bezbednosti vašeg automobila. Ukoliko je pak ovo jedina opcija koju imate, uvek je bolje odlučiti se za neki od privatnih parkinga u naseljima koja okružuju aerodroma. Budite spremni da izdvajate između 300 i 1.000 dinara po danu za ovakve usluge.

Taxi prevoz – i praktičan i pristupačan

Kada se sve sumira, praktičnost i pristupačnost taxi prevoza je neuporedivo bolja u odnosu na sve druge alternative. Bez obzira na to da li vam više odgovara direktna, telefonska ili digitalna komunikacija, da li će vam poslužiti standardno vozilo ili limuzina ili ćete plaćati kešom ili karticom, ponuda taxi služba spremna je da odgovori na sve vaše potrebe i zahteve. Krenite rasterećeni na svoje sledeće putovanje i fokusirajte se samo na ono što vas čeka kada sletite.

Smestaj preko Airbnb
PROČITAJTE I…

Kada rezervišete smeštaj preko Airbnb-a, vodite računa o…

Ostale zanimljive savete pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *