Saveti – Airbnb predviđa najbolje destinacije za 2020. godinu – Travel Magazine

Airbnb predviđa najbolje destinacije za 2020. godinu

Airbnb predviđa najbolje destinacije za 2020. godinu

Zahvaljujući velikoj bazi podataka kojom raspolaže, Airbnb je u mogućnosti da identifikuje i prati najnovije putne trendove.

Ova homesharing platforma koristi statistiku kako bi predvidela koje destinacije će sledeće godine doživeti bum u popularnosti. Za neke destinacije rezultati su očekivani, dok neki naizgled predstavljaju iznenađenje, ali interesovanje za njih i broj bukinga smeštaja uglavnom raste zbog nekog važnog događaja ili sadržaja zakazanog za narednu godinu. Pročitajte koja su se to mesta našla na listi i zbog čega će im sledeće godine porasti popularnost.

1. Milvoki, SAD

Ovaj grad u Viskonsinu će sledeće godine biti domaćin kulturno i turistički ne preterano zanimljivog dešavanja – Nacionalnog kongresa Demokratske stranke. Iako je Milvoki poznat i po odličnim restoranima i barovima i nalazi se na obali prelepog jezera Mičigen, ukoliko niste politički angažovani Amerikanac, u nastavku ćete upoznati mnogo zanimljivije destinacije.

Ovaj grad u Viskonsinu će sledeće godine biti domaćin kulturno i turistički ne preterano zanimljivog dešavanja - Nacionalnog kongresa Demokratske stranke

Foto: David Mark from Pixabay

2. Bilbao, Španija

Ovaj baskijski grad na španskoj severnoj obali je dom čuvenog muzeja Gugenhajm i obiluje kulturnim atrakcijama, a sledeće godine je domaćin fudbalskog takmičenja UEFA EURO 2020. Tokom boravka, obavezna je poseta okolnim primorskim gradićima, posebno San Sebastijanu.

3. Buriram, Tajland

Svi znaju za najveću atrakciju i simbol Kambodže – Angkor Wat, jedan od najvećih kompleksa hramova na svetu. Ali u tajlandskoj ruralnoj provinciji Buriram nalazi se takođe impresivan kmerski hram Phanom Rung. Poslednjih godina ovaj vredni istorijski spomenik dobija na popularnosti.

Ali u tajlandskoj ruralnoj provinciji Buriram nalazi se takođe impresivan kmerski hram Phanom Rung. Poslednjih godina ovaj vredni istorijski spomenik dobija na popularnosti

Foto: Norbert Glas from Pixabay

4. Sanberi, Australija

Na samo 40 minuta vožnje od Melburna smešteno je simpatično predgrađe koje je omiljena destinacija za dnevne ekskurzije ili vikend putovanja u ovom delu Australije. Vinarije u kojima ćete degustirati domaći šardone i širaz, golf tereni, zelenilo i viktorijanske vile, doprinose opuštenoj atmosferi australijske lakoće življenja.

5. Rumunija

Rumunija se sve više probija kao turistička destinacija sa bogatom ponudom za različite vrste turista – od ljubitelja prirode do mladih urbanih putnika. Uz Karpatske planine i bujne šume Transilvanije, kao omiljena destinacija se izdvaja prestonica Bukurešt, sa pristupačnim cenama, odličnim barovima i klubovima, hipsterskim kafeima i uličnom umetnošću.

Rumunija se sve više probija kao turistička destinacija sa bogatom ponudom za različite vrste turista - od ljubitelja prirode do mladih urbanih putnika

Segešvar, Foto: Jwalters7 from Pixabay

6. Si’an, Kina

Nekadašnji legendarni kraj Puta svile, Si’an je danas poznat po svojim Ratnicima od terakote, ostacima iz grobnice prvog kineskog cara Ćin Ši Huana. Grad je sve poznatiji i kao destinacija za svetske gastronomade. Razne vrste nudli i začinjena ovčetina su omiljeni lokalni specijaliteti.

7. Judžin, Oregon, SAD

Na dva sata južno od Portlanda, Judžin je odlična stanica za ljubitelje prirode i umetnosti. Među čuvenim hajking mestima je planina Pisgah. U Oregonu cveta i farmerski turizam, pa na nekoj od mnogih organskih farmi možete videti i iskusiti ceo krug – od toga kako se uzgajaju organske namirnice do ukusne hrane koja vam se servira u domaćinskoj atmosferi.

8. Luksemburg

Malenu zemlju okruženu Belgijom, Francuskom i Nemačkom odlikuje specifičan šarm i bogata istorija. Zelena brda, srednjovekovni zamkovi, autentična sela i raskošni vinogradi su samo jedan njegov deo. Tokom leta je ovde vreme lepo, a ljudi se okupljaju kako bi slušali živu muziku i pijuckali vino.

Malenu zemlju okruženu Belgijom, Francuskom i Nemačkom odlikuje specifičan šarm i bogata istorija. Zelena brda, srednjovekovni zamkovi, autentična sela i raskošni vinogradi su samo jedan njegov deo

Foto: djedj from Pixabay

9. Gvadalahara, Meksiko

Gvadalahara je prestonica meksičke oblasti Halisko. U pitanju je veliki grad sa sjajnom atmosferom, poznat po muzici marijačija, tekili, i gastronomskoj ponudi. Glavni sastojak u jelima je meso, a najpoznatiji specijalitet je birria, od kozjeg ili ovčijeg mesa u gulašu od paradajza i začina.

10. Vanuatu

Republika Vanuatu je arhipelag u blizini obale Kvinslenda (Australija). Ova ostrvska zemlja poznata je kao destinacija iz snova za ljubitelje neotkrivenih egzotičnih destinacija. Ovde neće videti ukotvljene kruzere, iako Vanuatu krase savršene plaže, koralni grebeni i divlja obala koja čeka da je istražite.

Inače, Airbnb je promenio način prikazivanja svojih cena, ali samo za tržište Evropske unije. Pročitajte još koja je najvažnija stvar koju morate da uradite kada uđete u svoj Airbnb smeštaj, ali i zašto evropski gradovi traže da ih EU zaštiti od Airbnb-a.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
1Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X