Saveti – Alpska skijališta nebu pod oblake – Travel Magazine

Alpska skijališta nebu pod oblake

Alpska skijališta nebu pod oblake

Nadmorska visina zna da bude jako bitna, bar kada je skijanje u pitanju. Skijaške staze na velikim nadmorskim visinama znače zagarantovan sneg ali i uživanje u fantastičnim pogledima. U nekim skijalištima, skijaši i snouborderi mogu uživati na stazama tokom cele godine. U nastavku vam predstavljamo izuzetna alpska skijališta sa padinama na preko 3.000 metara nadmorske visine.

Mesta koja se nalaze na ivici
PROČITAJTE I…

Na ivici – neverovatne destinacije koje se nalaze na rizičnim mestima

Matterhorn-Zermatt (Švajcarska): 3.899 metara

Ako želite da skijate na najvišem skijaškom području u Evropi, morate da posetite švajcarsko skijalište Materhorn-Cermat. Ovde ljubitelje velikih nadmorskih visina može očekivati pravi skijaški Eldorado sa padinama i do 3.899 metara nadmorske visine u Materhorn glečerskom raju. Na preko 360 kilometara različitih staza, posebno će se napredni i profesionalni skijaši osećati kao kod kuće, okruženi sa čak 38 vrhova od četiri hiljade metara! Skijaški region je dom tri glečera, brojnih koliba za gurmanske užitke i pet skijaških područja: Rothorn, Gornergrat, Matterhorn Glacier Paradise, Breuil Cervinia i Valtournenche.
Cena šestodnevnog ski pass-a je 315 eur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @matterhorn.zermatt

Glečer Pitztal (Austrija): 3.440 metara

Najviša skijaška oblast u Austriji je glečerska skijaška oblast Pictal sa padinama na nadmorskoj visini do 3.440 metara. Oko 20 km padina smatra se sigurno prekrivenim snegom od novembra do maja i to su uglavnom staze srednjeg nivoa. Posetiocima su na raspolaganju i odlične staze za nordijsko skijanje kao i prilike za penjanje po ledu. Popularna atrakcija je i najviši kafić u Tirolu, “3.440”.
Cena šestodnevnog ski pass-a je 239 eur.

Les Deux Alpes (Francuska): 3.568 metara

Francusko skijalište Les Deux Alpes ili Les 2 Alpes 3600, kao što i samo ime govori, nudi 226 km staza na nadmorskoj visini od gotovo 3.600 metara. Ovde će skijaši pronaći i glečer na kome se i leti može skijati. Ali nisu samo napredni skijaši i snouborderi ti koji mogu udahnuti vazduh na velikoj nadmorskoj visini. Ovde se može naći i dosta zelenih i plavih skijaških staza za početnike. Na kraju skijaškog dana posetioce očekuje dobra zabava i niz različitih aktivnosti.
Cena šestodnevnog ski pass-a je 262 eur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Road N’ Roll (@roadnrolla)

Sölden (Austrija): 3.340 metara

Ukupno 145 kilometara staza na skijalištu Zelden dostupno je za početnike kao i za napredne skijaše. Ovde posetioce dočekuju tri vrha od tri hiljade metara, poznata u skijaškim krugovima kao “Big 3” i dva glečera. Skijaši i snouborderi mogu svojski da uživaju u skijaškom odmoru na nadmorskoj visini do 3.340 metara. Ne treba propusti posetu vidikovcu Tiefenbachkogl odakle se pruža zadivljujuć pogled na Alpe. Ponuda “après-ski” zabave je, takođe, bogata. Tu su brojni restorani, kolibe i barovi, a organizuju se i koncerti, predstave i međunarodni događaji poput festivala “Electric Mountain” koji krunišu svaki skijaški dan. Značajan događaj svakog oktobra je i uvod u Svetski kup u alpskom skijanju koji počinje upravo u Zeldenu.
Cena šestodnevnog ski pass-a je 288 eur (ukoliko se kupi na internetu).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by On Our Ways (@on_our_ways)

Saas-Fee (Švajcarska): 3.500 metara

Skijalište Zas-Fe ne bi trebalo isključiti sa liste, jer se ovde, između ostalog, nalazi i najviši rotirajući restoran na svetu (Allalin).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saas-Fee (@saasfee)

Gradić Zas-Fe je bez automobila i leži u podnožju planine Dom (4.545 m) ispod glečera Fe. Besplatni ekološki autobus skijaše brzo vodi do planinskih žičara u okolnim skijaškim oblastima Zas-Fe, Zas-Grund i Zas-Almagel. Neke od padina, sa 100 km staza, dosežu i do 3.500 metara nadmorske visine i nude izvanredne prilike kako za početnike tako i za profesionalce.
Cena šestodnevnog ski pass-a je 343 eur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saas-Fee (@saasfee)

Podelite ovaj članak...
397Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *