Aviokompanije koje nude besplatno noćenje u hotelu – Travel Magazine

Aviokompanije koje nude besplatno noćenje u hotelu

Aviokompanije koje nude besplatno noćenje u hotelu

Mnogi putnici ne znaju da neke nacionalne aviokompanije putnicima nude mogućnost besplatnog noćenja u njihovoj zemlji, kao način da se zainteresuju za destinaciju i sledeći put dođu radi dužeg boravka. Drugi prevoznici vam mogu obezbediti besplatno noćenje u njihovom habu ukoliko imate povezane letove sa dugim vremenom čekanja između njih (najčešće šest do osam sati). U ovom slučaju, radi se o usluzi koja se najčešće ne reklamira.

Evo nekoliko aviokompanija koje vam nude ovu mogućnost.

Etihad

Ako letite Etihad-om preko Abu Dabija, imate pravo na čak dva noćenja u ovom gradu. Hoteli uključeni u program su sa tri i četiri zvezdice i uglavnom svi su opremljeni bazenima i teretanama. Takođe možete zakazati besplatnu autobusku vožnju sa aerodroma. U Abu Dabiju se mogu istražiti brojne gradske atrakcije, među kojima su Velika džamija šeika Zajeda i zlatni suk (pijaca).

Qatar Airways

U pitanju nije besplatna usluga, ali vam Qatar obezbeđuje da odsedate u nekim od najboljih hotela sa pet zvezdica u Dohi, po ceni koja kreće već od 23 dolara. Lista hotela nalazi se na sajtu aviokompanije, a u svima možete uživati i u bazenu, spa tretmanima i teretani, ne duže od četiri dana.

Qatar obezbeđuje da odsedate u nekim od najboljih hotela sa pet zvezdica u Dohi do četiri noći, po ceni koja kreće već od 23 dolara

Foto: Emslichter from Pixabay

Turkish Airlines

Putnici Turkish Airlines-a dobijaju besplatnu noć u hotelu sa četiri zvezdice kada u Istanbulu provedu bar 20 sati u tranzitu. Avio karte moraju biti povratne, i u oba smera morate leteti preko Istanbula. Polazna i krajnja destinacija moraju biti na spisku destinacija Turkish Airlines-a za ovu uslugu. U program su uključeni i Istanbulski aerodrom (IST) i aerodrom Sabiha Gokčen (SAW), ali transfer sa aerodroma nije uključen.

Air Canada

Putnicima koji lete preko Montreala, Toronta ili Vankuvera, Air Canada dodeljuje ili besplatnu ili hotelsku sobu sa velikim popustom. Nije neophodno da se radi o povratnom letu, ali u tom slučaju možete ovu pogodnost iskorititi u oba smera i u različitim gradovima. Da biste mogli da je iskoristite, u itinereru morate imati grad van Kanade i SAD-a.

Air China

Air China nudi besplatno noćenje i doručak u hotelu, kao i transfer sa i do aerodroma u Pekingu, Čengduu, Šangaju, Hangžou, Tjenđinu i Čungkingu. Za ovo se kvalifikujete ukoliko provodite više od šest sati u tranzitu i do 24h za domaće i 30 sati za međunarodne letove. Čak i ako nemate vremena za obilazak grada, imate pauzu za tuširanje i odmor. U slučaju da imate više vremena, izbor atrakcija u ovim gradovima je veoma veliki.

Dubai Via Emirates

Emirates svojim putnicima, koji u tranzitu provode između 8 i 24h u Dubaiju, nudi uslugu Dubai Connect. Ona podrazumeva besplatno noćenje u hotelu, obrok u restoranu i aerodromski transfer. Dubai Connect morate rezervisati unapred.

Emirates svojim punicima, koji u tranzitu provode između 8 i 24h u Dubaiju, nudi besplatnu uslugu Dubai Connect

Foto: adege from Pixabay

Ethiopian Airlines

Ako vam je čekanje na aerodromu u Adis Abebi duže od osam sati jedina putna opcija, Ethiopian Airlines će vam obezbediti besplatno noćenje u hotelu, povratni aerodromski prevoz i asistenciju u vezi sa vizom.

Royal Jordanian

Ako u Amanu na sledeći let čekate duže od osam sati, Royal Jordanian će vam obezbediti besplatno noćenje u hotelu, obrok i prevoz. Bitno je da niste kupili kartu tokom nekog akcijskoj popusta, u kom slučaju nemate pravo na ove pogodnosti. Važno je i da unapred kontaktirate aviokompaniju kako biste dobili instrukcije.

Sri Lankan Airlines

Da biste dobili vaučer za besplatno noćenje u hotelu, morate leteti preko Kolomba aviokompanijom Sri Lankan Airlines. Vreme između letova mora biti duže od osam sati, a cena karte minimum 700 dolara (odnosno 350 dolara u jednom smeru).

Pročitajte koja je najbolja evropska low cost aviokompanija. Saznajte caku za kupovinu jeftinih avio karata, ali i kako da odaberete najbolje sedište u avionu.

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
59Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X