Bezbednost – Da li ćete moći na Bali ako niste venčani? – Travel Magazine

Da li ćete moći na Bali ako niste venčani?

Da li ćete moći na Bali ako niste venčani?

Turisti koji nisu u vezi kao i nevenčani parovi koji planiraju posetu Baliju možda će morati da promene svoje „razvratne“ planove zbog novog zakona koji trenutno razmatra parlament Indonezije.

Vlada razmatra predlog zakona po kome bi nevenčani parovi koji upražnjavaju seks na Baliju mogli biti pritvoreni. Trenutno se očekuje da bi parlament mogao usvojiti zakon do kraja septembra, neposredno pred završetak visoke sezone.

Ako bude usvojen, zakon će imati ogroman uticaj na turizam, koji je jedan od glavnih ekonomskih faktora u zemlji. Preko 1,3 miliona Australijanaca i 400.000 Amerikanaca poseti ovo indonežansko ostrvo svake godine, čineći ga trećim turističkim sektorom u Aziji koji se najbrže razvija. Bali privlači mlade „singl“ turiste koji se zabavljaju u Kuti, a i sve više influensera iz celog sveta dolazi da uživa u lepoti ostrva. Australijanci su veliki obožavaoci Balija, a njihov guverner je čak izdao upozorenje da će „u bliskoj budućnosti doneti propis kojim će preduzeti odlučne mere protiv onih koji prave etičke prekršaje ili krše norme na Baliju i da će svi oni koji se neprimereno ponašaju biti vraćeni kućama“.

Indonezija, većinski muslimanska zemlja, polako uvodi novi krivični zakonik koji mnogi opisuju kao regresivan, a sada bi mogao uticati i na strane turiste koji dele hotelsku sobu sa nekim sa kim nisu u bračnoj zajednici. Nacrt zakona predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu do šest meseci, mada je bilo nacrta koji su predlagali i zatvor od jedne godine.

Sa druge strane, treba imati na umu da Indonezija ima dosta zakona koje ne sprovodi baš aktivno, a direktor Turističke organizacije Balija ističe da je Bali oduvek dočekivao sve turiste raširenih ruku, i da će to nastaviti i dalje, čak i sa novim krivičnim zakonom.

Pročitajte još i zašto Indoneziju ipak treba posetiti, više o ostrvu Java, ali i o tome zašto Indonezija premešta svoju prestonicu.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *