Bezbednost – Da li je sigurno putovati na Maldive? – Travel Magazine

Da li je sigurno putovati na Maldive?

Da li je sigurno putovati na Maldive?

Zategnuta politička situacija na rajskoj destinaciji, poznatoj po svojim brojnim ostrvcima, kristalno čistoj vodi i peščanim plažama, počinje ozbiljno da utiče i na njen turizam.

Vanredno stanje koje su vlasti Maldiva uvele 05. februara i dalje je na snazi, a zbog sukoba između aktuelnog predsednika i vodećih opozicionih snaga, u glavnom gradu Maleu česti su protesti i nemiri.

Za sada nijedna zemlja povodom ove situacije nije zabranila putovanje na Maldive, ali brojne vlade, uključujući Kinu, SAD, i Ujedinjeno Kraljevstvo su svojim državljanima izdale uputstvo koje turistima savetuje oprez i izbegavanje prestonice Malea.

Počela su i masovna otkazivanja smeštaja, pa hoteli beleže i do 50-60 otkazanih soba dnevno. Situacija je ovakva širom zemlje. Veliki broj turista koji otkazuju svoje aranžmane su iz Kine, Indije i SAD-a. Ovo predstavlja veliki udar na ekonomiju zemlje kojoj turizam čini trećinu BDP-a (3,5 milijardi dolara).

Ipak, za sada nije zabeleženo da su turisti imali bilo kakav problem zbog situacije u zemlji. Ukoliko planirate putovanje na Maldive, savetuje se da izbegavate masovna okupljanja i proteste.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X